bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Моніторинг: 66% ВПО Закарпатщини є жінками
24.10.2023

19 жовтня пройшло засідання робочої групи в межах проєкту «Ґендерні аспекти внутрішнього переміщення в Україні». На цій зустрічі координаторка проєкту Олена Ніжельська представила результати дослідження 6 громад Закарпатської області. 

Під час обговорення результатів моніторингу виокремили критичну потребу врахування ґендерних особливостей при розробці та імплементації локальних програм підтримки для внутрішньо переміщених осіб. 

  • Згідно з даними, отриманими в результаті моніторингу, приблизно 66% ВПО в Закарпатській області є жінками. Ця статистика свідчить про високий рівень вразливості серед жінок у контексті внутрішнього переміщення та підкреслює важливість застосування гендерного підходу при розробці та впровадженні програм і політик підтримки для цієї категорії осіб, - зазначила Олена Ніжельська. - Гендерний підхід в контексті розробки програм підтримки ВПО грає ключову роль у забезпеченні того, щоб політики та програми відповідали конкретним потребам жінок, забезпечуючи їхню економічну незалежність, безпеку та рівні можливості. 

 

Наразі робоча група продовжує свою діяльність щодо розробки конкретних рекомендацій органам місцевого самоврядування приймаючих громад щодо врахування гендерного аспекту при плануванні та впровадженні програм підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Проєкт «Ґендерні аспекти внутрішнього переміщення в Україні» реалізується в рамках гранту від Нідерландського Гельсінського Комітету за підтримки Європейської Комісії в рамках Програми «Стратегічне партнерство для розвитку потенціалу організацій громадянського суспільства у Східному партнерстві»

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.