bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гендерні та кліматичні аспекти у проєктах підтримки підприємництва в Україні в умовах війни
07.11.2023

ГО “Енергійна країна” у співпраці з ГО “Жіночий енергетичний клуб України” реалізовували дослідницьку ініціативу “Гендерні та кліматичні аспекти у проєктах підтримки підприємництва в Україні в умовах війни”. У межах ініціативи проводилось опитування щодо стану та перспектив імплементації гендерних та кліматичних аспектів у проєктах підтримки підприємництва в Україні. 

Враховуючи основні завдання дослідження, результати опитування підтверджують необхідність врахування гендерного профілю у проєктах підтримки бізнесу (наприклад, підтримка жіночого підприємництва; обов’язкове працевлаштування жінок, зокрема ВПО тощо). Про це зазначили 80% опитаних. 

Необхідність обов’язкового включення критерію впровадження кліматичних та екологічних технологій (наприклад, енергоефективні технології, вторинна переробка сировини) у проектах підтримки підприємництва підтримали 96% опитаних.

Таким чином, за результатами опитування підтверджені основна ідея дослідницької ініціативи – рекомендації щодо включення критеріїв гендерного профілю та кліматичних аспектів у програмах / грантах / проектах підтримки підприємництва в Україні в умовах війни.

Детальніше із результатами дослідження можна ознайомитись:

- українською мовою - тут

- англійською мовою - тут.

 

"Ініціатива реалізована в рамках проєкту «Підтримка діяльності Українська платформа Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства в 2021-2023 роках», що фінансується Європейським Союзом, Форумом громадянського суспільства Східного партнерства та виконується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій."

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.