bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Львові побудують Парк Читання на базі міської бібліотеки
26.11.2023

З нагоди Міжнародного дня дитини

партнерські міста Морже та Турін (Італія), Обідуш (Португалія) та Львів (Україна)

оголошують про початок нового проєкту REEPLAI

REEPLAI – це міжнародний проєкт, що має на меті переосмислити читацькі звички родин з дітьми та підлітками в партнерських країнах – Італії, Португалії та Україні. Проєкт реалізується за фінансування програми «Креативна Європа»,

В проєкті ми плануємо переосмислити процес читання, вдаючись до інноваційних культурних практик та промоції літератури. Ми залучатимемо сім’ї з дітьми різного віку й в експериментальний та ігровий спосіб збагачуватимемо їхні читацькі досвіди. То ж у плані –  обмін найкращими практиками залучення та активації спільнот.

Партнери проєкту прагнуть створити додаткові можливості для дослідження світу літератури як сфери особистісного розвитку та збагачення спільноти.

Фіналом проєкту стане відкриття двох Парків Читання на базі міських бібліотек – у Львові та Обідуші, обох Містах Літератури ЮНЕСКО. Такі парки будуть створені за моделлю вже існуючого унікального Парку Читання в місті Морже та будуть обладнані ігровими інсталяціями, створеними спеціально для проєкту Фундацією Сапеньйо (Fondazione Sapegno).

Міжнародна складова проєкту REEPLAI скерована на родини, в особливому фокусі – родини з України, які проживають в Обідуші та долині Аоста.  Цим проєктом ми хочемо збагатити майбутнє молодших поколінь, де читання стане джерелом натхнення та зв’язку для сімей, освітян та спільнот, частиною культурної ідентичності та різноманіття.

Ця міжнародна ініціатива має на меті освіжити наш підхід до літератури й запалити пристрасть до читання, яка залишиться на довгі роки. 

Учасники проєкту:

Fondazione Sapegno Centro Di Studi Storico-Letterari Natalino-Sapegno –  Морже, Італія

Fondazione Santagata – Турін, Італія

Муніципалітет міста Обідуш – Обідуш, Португалія

ГО «УАК-Львів», Львівська Муніципальна Бібліотека – Львів, Україна

Муніципалітет міста Морже – Морже, Італія

 

Більше інформації:

Офіс Львів – місто літератури ЮНЕСКО, [email protected]

Контакти

  • Офіс Львів – місто літератури ЮНЕСКО
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.