bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

БФ «Сучасна Україна»: «Разом ми обов’язково переможемо, єднанням і спільними зусиллями!»
14.12.2023

Міжнародний благодійний фонд «Сучасна Україна» - одна з найбільших благодійних організацій, які діють в Україні.

Фонд був створений наприкінці 2021 року, ще напередодні повномасштабного вторгнення росіян, 16 грудня фонду 2 роки. Ми одразу декларували ідеї співпраці різних верств суспільства для підтримки інноваційних способів вирішення соціальних проблем. Це - культура, освіта, медицина, розвиток громад, тощо.

МІСІЯ «СУЧАСНОЇ УКРАЇНИ» - ВТІЛЮВАТИ У ЖИТТЯ СОЦІАЛЬНО ВАЖЛИВІ ПРОЄКТИ

Фонд популяризує Україну, її культуру та надбання у світі, стимулюючи зв’язки з діаспорою, а також підтримує заходи з протидії проявам російської агресії проти держави, її цілісності, суверенітету та основ безпеки.

Наша команда – це люди з різних куточків України (волонтери, бізнесмени, громадськість, експертна спільнота). 

Наша місія - власним прикладом, ідеями та ресурсами втілювати у життя соціально важливі проєкти задля вирішення актуальних проблем і викликів, що стоять перед українським суспільством.

ЗАВДАННЯ ПРОЄКТУ «ФРОНТ» - ДОПОМОГТИ НАШИМ ВОЇНАМ ЗВІЛЬНИТИ КРАЇНУ ВІД ОКУПАНТА 

З перших днів повномасштабного вторгнення фонд «Сучасна Україна» реалізує проєкт «Фронт». У його рамках закуповує та доставляє на фронт нашим захисникам квадрокоптери, тактичну амуніцію, оптику, транспортні засоби (вантажівки, позашляховики, автомобілі «швидкої допомоги»), системи спостереження та розвідки, засоби зв’язку, які необхідні для Сил оборони України. 

 

Зокрема, за 15 місяців війни вже доставили на фронт 49 автомобілів, десятки дронів, понад 400 тонн гуманітарної допомоги. 

Окрім цього намагаємося закривати запити від різних підрозділів ЗСУ щодо систем забезпечення життєдіяльності на фронті. Наприклад: зарядних станцій, теплових гармат, систем очищення питної води тощо.

Разом з партнерськими проєктами також систематично закуповуємо необхідні  медичні засоби для лікування та реабілітації військовослужбовців України. А саме: турнікети, пластини з титану для лікування важких переломів, ШВЛ, дефибрілятори, апарати для трансфузії крові тощо.

Наше завдання - врятувати якомога більше життів захисників та захисниць України та допомогти їм звільнити Україну від окупанта.

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА СПІВВІТЧИЗНИКАМ, ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ВІЙНИ

Допомагаємо героїчним громадам на деокупованих та прифронтових територіях відновити гідні умови життя, втрачені внаслідок вторгнення рф в Україну. З цією метою фонд реалізує проєкт «Допоможи своїм»Він об’єднує зусилля громад, волонтерів, бізнесу в регіонах України для гуманітарної допомоги на місцях соціально вразливим верствам населення. 

Пріоритетні соціальні категорії для гуманітарної допомоги в рамках «Допоможи своїм»: вимушені переселенці; родини учасників бойових дій та загиблих військових; діти-переселенці; діти-сироти.

Організувано збір та доставку гуманітарної допомоги з Австрії, Бельгії, Греції, Іспанії, Італії, Німеччини, Польщі, Словаччини, США, Франції, Чехії, Сербії, Румунії, Канади, Ірландії, Нідерландів, Португалії.

З початку повномасштабного вторгнення вдалося відвантажити 10 711 ящиків гуманітарної допомоги. Це - 34 вантажівки, кожна приблизно по 2,5 тонн та 100 тисяч охопленого допомогою цивільного населення.

ПРОЄКТ «FOR KIDS UA» - ВАЖЛИВИЙ НАПРЯМОК РОБОТИ ФОНДУ 

7,5 млн дітей постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення росії до України. 

461 дитина була вбита російськими окупантами. Ще 920 маленьких українців поранили, а 16,3 тисячі дітей незаконно вивезли з території України. При цьому повернути до власних родин за рік вдалося лише 307 дітей, які пройшовши звірства катувань, обстрілів і залякувань, потребують негайної психологічної підтримки та реабілітації…

У лютому 2023 року благодійний фонд «Сучасна Україна» виступив з ініціативою реалізувати проєкт – «FOR KIDS UA». Його головна мета – привернути увагу світової спільноти до проблеми депортованих росіянами українських дітей, а також зібрати допомогу для їх гуманітарної підтримки.

Для цього, починаючи з 1 березня, волонтери БФ у співпраці зі світовими художниками-муралістами, проводять благодійні онлайн-продажі п’яти колекційних поштових марок, на яких зображені мурали на підтримку України та нашого «вкраденого покоління». Онлайн-продажі відбуваються на платформі українського художника-мураліста Володимира Манжоса.

Також, у рамках соціального проєкту «For Kids UA», команда благодійного фонду «Сучасна Україна» побувала на Закарпатті, де зустрілась з дітьми переселенців, яким подарувала 13 сучасних планшетів для онлайн-навчання.  

18 історій, часто трагічних та наповнених болем російсько-української війни… 18 мам та 27 дітей, які у товаристві досвідчених арт терапевтів та психологів відпочивали на Волині, у затишній садибі Nester House поруч зі Світязем. Мова йде про арт реабілітаційний табір «Теплі долоні», одним з партнерів організації якого виступив благодійний фонд «Сучасна Україна».

 

50 000 гривень - допомогли з технічним забезпеченням арт реабілітаційному табору «Теплі долоні» та організували 4 тренінги з арт-терапії для дітей, повернутих в Україну з депортації.

І ще одна цифра: 73 600 гривень - спрямували для оплати реабілітації, оперативних втручань, ліків та гуманітарної підтримки дітей, постраждалих через війну.

В рамках  FOR KIDS UA на поточний період реалізується три стратегічних напрями: 

● постійно діючий Арт-реабілітаційний проєкт для дітей з тимчасово окупованих територій;
● проєкт «Медична допомога для дітей» -  надання  медичної допомоги дітям, постраждалим від війни; 
● проєкт  «Технічне сприяння онлайн освіті». По всій Україні пошкоджено майже 3450 навчальних закладів, 331 з них - зруйновано. Тому максимальне сприяння доступу до якісної освіти онлайн є одним з важливих пріоритетів. За сприянням Офісу Омбудсмена ми закуповуємо якісну комп’ютерну  техніку для підтримки онлайн освіти дітей-переселенців та дітей, звільнених з російського полону. 

КУЛЬТУРА - НЕ МЕНШ ГРІЗНА ЗБРОЯ

Звісно через війну великі ресурси фонду задіяні на допомогу фронту. Цьому постійно приділяємо велику увагу. Але у глобальній цивілізаційній війні з росіянами нам потрібно зміцнюватись і в інших сферах.

Культура - не менш грізна зброя. В демократичних суспільствах вона допомагає зберегти історичну пам’ять та правду.

У сфері культури ми зосередились на двох основних системних проєктах: «Мурали сучасної України» та Unleash Ukraine. Інші ініціативи – це окремі зусилля фонду у партнерській підтримці різних культурних заходів: мистецькі виставки, створення арт-об’єктів, тощо

Мета проєкту «Мурали сучасної України» – разом з відомими митцями створити серію тематичних муралів у різних країнах світу та в Україні для популяризації української культури. 

Unleash Ukraine – це популяризація української культури за допомогою Digital мистецтва. У нього є кілька етапів: створення інтерактивного парку DIGITAL ART PARK та проведення виставок DIGITAL ART UAVERSE у різних країнах. 

Крім популяризації культури України фонд таким чином також збирає кошти на третій етап проєкту – відкриття 100 інноваційних креативних просторів по Україні.

Родзинку проєкту – встановлення за кордоном 195 арт-об’єктів української культурної спадщини, буде виконано за технологією доданої реальності (AR). Будь-яка людина, сканувавши на телефон QR-код за допомогою AR-додатку, побачить твори образотворчого мистецтва українських художників, скульпторів, тощо, інтегровані у навколишнє середовище.

Цього року ми підтримуємо благодійний арттерапевтичний проєкт, що має на меті психологічну та соціальну реабілітацію дружин загиблих героїв – «Жива. Справжні історії кохання». Зараз в рамках цього проєкту в Києві проходить виставка картин «Малюю серцем», написаних дружинами полеглих героїв.

АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР «СУЧАСНА УКРАЇНА»

Аналітичний центр «Сучасна Україна» є інтелектуальною ініціативою міжнародного благодійного фонду «Сучасна Україна».

Об’єднує більше 20-ти експертів у певних практичних сферах економіки, політики, права, медицини, культури. Вони об’єднують свої знання та досвід для досягнення єдиної мети - перемоги України та її повоєнного відновлення. 

Наші завдання включають в себе аналіз поточного стану економіки та суспільства України, вивчення найкращих практик інших країн, розробку конкретних стратегій та рекомендацій для реформування ключових секторів економіки та суспільства, а також підтримку у впровадженні цих реформ.

Ми прагнемо стати надійним джерелом професійних рекомендацій та стратегічного аналізу для урядових інституцій, громадських організацій та бізнес-спільноти, сприяючи тим самим подоланню викликів та досягненню стабільного розвитку України у складний час після війни.

Щиро дякуємо вам, українці й друзі України, за вашу підтримку! Продовжуємо донатитиРазом переможемо!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.