bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волинські посадовці переймали успішні досвіди співпраці з жителями від колег з Рівненщини, Вінничини
02.02.2024

Представники місцевого самоврядування десяти волинських громад переймали передовий досвід своїх колег з інших областей. У рамках гранту «Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян, на Волині» Волинський Інститут Права за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА зібрав активістів і представників Боратинської, Вишнівської, Володимир-Волинської, Горохівської, Зимнівської, Ківерцівської, Локачинської, Любешівської, Рожищенської та Шацької місцевих рад, аби розповісти про кращі практики реалізації інструментів владно-громадської взаємодії в умовах воєнного часу. 

Староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Вінницької міської громади Владислав Кривешко розповів про такі інструменти, як офіс старости, округ в смартфоні та офіс взаємодії. Також він поділився й іншими досягненнями в питаннях співпраці. 

 

«Всі реалізовані проєкти втілюються за принципом громада-влада. Важливим елементом цієї взаємодії є опитування жителів. Також потрібно системно налагоджувати співпрацю і з бізнесом», – наголосив Владислав Кривешко.

Про успішні практики співпраці з жителями, якими користуються в Рокитнівській громаді на Рівненщині, розповів селищний голова Григорій Таргонський. Також він не оминув теми інструментів залучення громадян до прийняття рішень. 

 

«Це і відеоефіри у Facebook, завдяки яким ми спільно з громадою можемо обговорити будь-яке питання або шукати шляхи вирішення проблем, і такі онлайнінструменти, як петиції, платформа відкрите місто, консультації, чат-бот «СВОЇ» і громадський бюджет. Всі ці практики дійсно допомагають нам налагоджувати контакт із громадою і залучати кожного жителя до прийняття рішень», – зауважив Григорій Таргонський.

Досвідом із Рівненщини поділилася громадська діячка Вікторія Костюк. Вона розповіла про успішні ініціативи на прикладі співпраці громадського сектору та місцевого самоарядування в Смизькій селищній громаді. 

 

«Я не вірю у критику в Facebook. Ми намагаємося вести живий діалог, щоб знайти рішення, які можуть щось вирішити чи покращити. За роки досвіду я бачу наскільки важливо говорити, але не менш важливо і слухати, враховувати потреби, погляди та досвід одне одного», – зазначила Вікторія Костюк.

Виконавча директорка Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик відзначила активність учасників заходу: «Бачу, що запит до тем і тих практик, якими ділилися спікери, дуже високий. Учасники активно реагували, ставили питання, ділилися власними досвідами, а значить зустріч справді була корисною», – резюмувала організаторка зустрічі.


Цей захід провела ГО «Волинський Інститут Права» в рамках гранту «Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян, на Волині» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.