bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні анонсували проєкт зі сприяння рівності у професійній освіті
28.02.2024

Близько 650 тисяч чоловіків в Україні воюють на фронті. Через це в професіях, які стереотипно вважають “чоловічими”, спостерігають нестачу фахівців вже зараз, а ці галузі є критичними. Щоб подолати гендерну нерівність і підготувати кваліфіковані кадри у робочі спеціальності, ГО «Український професійний розвиток» реалізовує проєкт «Підсилення професійної освіти для рівності: навчання викладачів та кар‘єрних радників для роботи з вразливими групами».



«Проєкт створить покроковий план, як люди можуть обрати нову професію, яке навчання вони можуть отримати, яку підтримку від держави, а, головне — яку роботу вони знайдуть. Тобто всі компоненти мають бути пов’язані — ринок праці, здібності та професійний досвід людини й майбутнє, в якому ця людина отримує достойну роботу», — зазначила Ірина Фоменко, голова правління ГО «Український професійний розвиток».

«Підсилення професійної освіти для рівності» посилить інституційну спроможність 20 професійно-технічних навчальних закладів задля професійної реінтеграції та активізації вразливих груп населення (включаючи жінок та дівчат, колишніх учасників бойових дій, ВПО та людей з інвалідністю).

 

Ініціатива діятиме у 6 областях: Дніпропетровська, Полтавська, Київська, Вінницька, Чернівецька та Львівська. У регіонах пройдуть вебінари для педагогічних працівників/працівниць і менеджерів/менеджерок закладів професійно-технічної освіти, а також працівників/працівниць центрів професійно-технічної освіти. 

«Дуже важливо, щоб робочі місця і професійні можливості були створені для жінок, бо в регіонах цифра жінок, які стоять на обліку в центрах зайнятості, іноді сягає 80 відсотків», — поділився заступник директора Державної служби зайнятості Денис Олійник. 

 

Під час вебінарів учасники опанують інструменти, які також допоможуть пом’якшувати вплив гендерних стереотипів під час вибору професії та протидіяти їм у процесі вибору професії. Найкращі практики задокументують і продемонструють під час фінального заходу. 

 

«Український професійний розвиток» — це громадська організація, що підтримує у працевлаштуванні, надає можливості для отримання нової професії, підвищенні кваліфікації, а також займається професійним розвитком НГО, молодіжного активізму та державних установ вже 11 років.


Ініціатива «Підсилення професійної освіти для рівності: навчання викладачів та кар‘єрних радників для роботи з вразливими групами» впроваджується ГО «Український професійний розвиток» в рамках  програми «Професійна освіта в Україні/Skills4Recovery», яка реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.