bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Опитування ВПО на території Рівненської області щодо забезпечення житлових прав
13.03.2024

Громадська приймальня УГСПЛ в м. Рівному в рамках проєкту “Правосуддя для людей, які постраждали від російської агресії” за підтримки “People in Need” проводить дослідження ситуації із забезпеченням житлових прав вимушено переміщених людей на Рівненщині.

Дослідження проводиться у співпраці із Радою ВПО Рівненської області

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScw2UblD500hFpBtwuaNa0RV6mshhf6UHCBiQg-N4NQjunkJw/viewform

Житлові питання - одні з найкритичніших для людей, які змушені втікати від війни. Через законодавчі зміни та неузгодження, повномасштабне вторгнення, зменшення обсягу соціальних виплат, плинність різноманітних гуманітарних проєктів та брак актуальної інформації та / або доступу до неї - значна кількість ВПО зазнають істотних порушень у забезпеченні права на житло. 

Дослідження має на меті виокремити ключові аспекти проблеми із забезпеченням житлових прав ВПО, проаналізувати основні законодавчі зміни, а також - позитивні практики на місцях, які б сприяли захисту житлових прав людей, постраждалих від війни. Ми проаналізуємо обласні програми в межах Рівненської області, а також програми забезпечення житлових прав ВПО у Рівненській та Дубенській територіальній громаді, також проаналізуємо відкриті джерела, публічну інформацію й судову практику. 

Проте, дуже цінними будуть відповіді людей, які зіштовхнулися з цією проблемою або ж володію інформацією про неї. Для цього ми проводимо онлайн-опитування, яке триватиме до 20 березня включно. В другій половині березня ми також проведемо кілька глибинних інтерв’ю та фокус-груп з мешканцями територіальних громад Рівненської області.

Географія дослідження - Рівненська область із більш детальним вивченням ситуації у Рівненській та Дубенській територіальній громадах.  

Просимо заповнити цю форму до 20 березня. Воно займе 5-7 хвилин.

У разі, якщо ви потребуєте юридичну  допомогу Ви можете звернутись за наступними номерами: + 38 097 77 97 244;  +38 068 31 05 255 

Також документатор приймальні в рамках ініціативи “Трибунал для Путіна” може задокументувати ваші свідчення про воєнні злочини РФ в Україні. Ці свідчення буде передано Офісу Генерального прокурора, Міжнародному кримінальному суду та іншим міжнародним інстанціям. Більше про ініціативу: https://t4pua.org/

Покликання на сторінку громадської приймальні УГСПЛ у м. Рівне: https://www.facebook.com/ugspl.rivne?locale=uk_UA

Контакти

  • https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScw2UblD500hFpBtwuaNa0RV6mshhf6UHCBiQg-N4NQjunkJw/viewform

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.