bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартувала Школа InConnect CAMP для підприємців та провайдерів профтехосвіти
27.03.2024

27 березня 2024 року у Львові стартувала Школа проінноваційних компонентів InConnect CAMP. Триденне навчання зі стратегічного маркетингу та впровадження індивідуальних проєктів пройдуть представники провайдерів профтехосвіти спільно з представниками компаній.

Це навчання для 6 команд, переможців Конкурсу з посилення кооперації між бізнесом та провайдерами професійно-технічної освіти в Україні InConnect, які працюють над своїми індивідуальними проєктами. Результати роботи заплановано презентувати наприкінці травня 2024 року.

Суть Конкурсу InConnect – сприяти реалізації нових спільних дієвих і взаємовигідних проєктів між бізнесом та профтехосвітою у таких секторах, як будівництво, транспорт і логістика, сільське господарство та послуги. Кожна команда переможців Конкурсу – це 2 учасники від навчального закладу та 1 представник компанії.

Набір заявок стартував у січні, подаватись могли представники провайдерів ПТО з Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Полтавської та Чернівецької областей у парі з роботодавцями.  До кінця січня 2024 року ГО “Центр професійної підготовки та особистісного росту “МЕНТОР”, який є ініціатором Конкурсу, отримав 31 заявку. За результатами оцінювання експертами Директорату професійної освіти МОН України, Державного центру зайнятості та ГО “Центр “МЕНТОР” було відібрано 6 кращих (по 1 із кожної області).

Переможці пройдуть навчання; отримають оргтехніку та мінібібліотеку; менторську підтримку при реалізації проєктів, а також можливість участі у додаткових індивідуальних тренінгах/семінарах, яких вони потребуватимуть. Реалізація ініціативи триває до 31 травня 2024 року.

 

ПРОЄКТИ-ПЕРЕМОЖЦІ (у алфавітному порядку, за областями):

  • Вінницька область – «Курси навчання та підвищення кваліфікації дорослого населення зі спеціальності «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1, А2, В1, В2, В3, D1, D2, E1, E2, G1, G2» (Вище професійне училище N. 41 м. Тульчина; ФГ «Господар» с. Тарасівка).
  • Дніпропетровська область – «Створення нових заходів для взаємної інтеграції бізнесу та профтехосвіти і підсилення роботи центру кар’єри» (Комунальний заклад освіти Криворізький центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівельної галузі”; ТОВ “ВІКНА ВІКОНДА”).
  • Київська область – «Курси перекваліфікації для незахищених верств населення у легкій промисловості» (Київський фаховий коледж прикладних наук; ГО “Український Фешен Кластер”).
  • Львівська область – «Впровадження логістичних компетенцій в освітній процес підготовки здобувачів освіти за напрямком “Автомобільний транспорт”. Розробка мікрокваліфікації з “Основ логістики” (Вище професійне училище №29; ПП ”Львівкульттовари”).
  • Полтавська область – «#Будь першою» (Вище професійне гірничо-будівельне училище, Горішні Плавні; ПРАТ «Полтавський ГЗК»).
  •  Чернівецька область – «Майстерня інновацій» (Вище професійне училище №3 м. Чернівці; релокована компанія ТОВ «МАРСАНА»).

Ірина Шумік, директор Директорату професійної освіти МОН України: “Вітаю команди переможців! Не терпиться вже побачити результати проєктів! Та потрібно трохи зачекати… Бажаю плідної праці!”.

Лілія Грабовська, начальник управління Державного центру зайнятості: «Дієва співпраці роботодавця та закладу освіти – це широкі можливості для здобувача освіти! Вітання і чекаємо на реалізацію проєктів».

Наталія Стародуб, керівник програми Конкурсу “InConnect”, ГО “Центр “Ментор”: “Щиро рада, що, передусім, чимало компаній розуміють і хочуть співпрацювати з профтехами. Ваші зусилля, креативність і енергія свідчать про актуальність та своєчасність таких ініціатив, про бажання привнести важливий вклад у розвиток нашого суспільства та економіки”.

Конкурс InConnect відбувається у рамках програми «Професійна освіта в Україні/Skills4Recovery», яка реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

 

Ольга Чернікова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.