bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Послуги в деталях. Як ГЦП наближає доступ до електронних сервісів для жителів громади й переселенців
15.04.2024

Білоцерківська міська громадська організація «Правова єдність»  впроваджує проєкт «Громадський центр правосуддя на Київщині» (далі ГЦП) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх». 

3 (1)

Станом на початок квітня 2024 року в межах роботи центру правову допомогу отримали понад 1150 мешканців/-ок громад. Проведено понад 40 групових консультацій, здійснено більше 25 виїздів у громади Білоцерківського району. 

InnaMalovichko-Malyshko-1

На фото:  керівниця проєкту, юристка Білоцерківської міської громадської організації «Правова єдність» Інна Малишко. Фото з особистого архіву

«Під час наших виїздів ми використовуємо розроблені матеріали. Ми проаналізували найбільш типові питання, з якими до нас звертаються. Частину з них можна вирішити навіть без звернення до юристів, якщо мати при собі детальний алгоритм. Саме для цього ми розробили наші буклети», — розповідає керівниця проєкту Інна Малишко.


Громадський Центр Правосуддя

vlasenko

На фото: експертка та юристка ГЦП Людмила Власенко, м. Біла Церква. Фото з особистого архіву

«Ми напрацювали наші інформаційні матеріали ще влітку минулого року. Два з них стосуються отримання електронних послуг, оскільки часто про те, що такі можливості є, мало хто знає. А якщо знають, вважають користування надто складним. Тож це — не лише правопросвітництво, а й своєрідне подолання барʼєрів, упереджень, і, як наслідок, збільшення доступності до послуг. Окремо ми розробили дорожню карту для переселенців, які проживають у Білоцерківській громаді. Ми вже мали практику розробки такої карти в межах іншого проєкту. Отримали велику кількість позитивних відгуків. Люди буквально «полювали» за нею, адже якогось уніфікованого вказівника куди і за якими послугами можна звертатись, у громади не було. В цій версії ми врахували те, чого не вистачало в першій версії та актуалізували деякі дані», — зазначає експертка та юристка ГЦП Людмила Власенко.

Враховуючи практичну користь матеріалів, ГЦП відкрили можливість їх завантажити і користуватися в електронному вигляді. 

Електронний суд

Знімок екрана 2024-04-08 о 18.33.44

Буклет розповідає про особливості користування послугою та реєстрації як фізичними особами, так і юридичними. А це — не лише можливість подати заяву, отримати необхідну інформацію, а й брати участь в судовому засіданні в режимі відео-конференції.

Для всіх юридичних та фізичних осіб реєстрація в електронному суді є добровільною.

Однак варто зауважити, що обовʼязково повинні мати там особистий кабінет: адвокати

нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, представники державних органів, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання державного та комунального секторів економіки.

Особистий кабінет користувача послуг Пенсійного фонду

Знімок екрана 2024-04-08 о 18.34.31

Буклет містить інформацію щодо того, як подати заяву про призначення чи перерахунку пенсій, відстежувати відомості про сплату страхових внесків, переглядати свою електронну пенсійну справу, отримати електронні та замовити паперові довідки, записатися на  прийом в сервісні центри тощо. Окрім того, буклет розповідає як зареєструватися на порталі та згодом авторизуватися. 

Дорожня карта для переміщених осіб

Знімок екрана 2024-04-08 о 18.35.02

Буклет містить адреси, телефони та короткий опис тих послуг, які можна отримати в 14 установах та організаціях у м. Біла Церква. 

Завантажити всі матеріали

За безкоштовною правовою допомогою можна звертатись до Громадського центру правосуддя у Київській області, який діє при БМГО «Правова єдність», за адресою: м. Біла Церква, пр-т Незалежності, 55 ( колишня вул. Леваневського) (приміщення філії бібліотеки №5)
за телефонами: +38 097 233 44 90, +38 095 838 55 01


Знімок екрана 2024-04-08 о 18.35.27

Ця публікація здійснена за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх». Погляди авторів, викладені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.