bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому
19.04.2024

Junior EXPO-2024_Хмельницький (3)

15 учнівських мінікомпаній з 8 закладів професійної (професійно-технічної) Вінниччини взяли участь у ярмарку молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. Захід відбувся 14 квітня у Хмельницькому та зібрав понад 200 учасників з 48 закладів освіти Вінницької та Хмельницької областей. Восени 2023 року ці заклади долучилися до програми «Компанія» від Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine).

Junior EXPO-2024_Хмельницький (2)

Ярмарок молодіжного підприємництва є одним з важливих складових курсу «Компанія». Навчальний ефект від таких ярмарків полягає у можливості для учнів на практиці застосувати навички: презентувати продукцію, робити продажі, практикувати ділове спілкування та перемовини. А міжрегіональний склад учасників дає можливість обмінятися ідеями та досвідом з однолітками з інших областей.

  • Вінничиину представляли такі заклади:
  • Вище професійне училище №41 м. Тульчина;
  • ДПТНЗ “Вінницьке вище професійне училище сфери послуг”;
  • Державний навчальний заклад “Вище професійне училище №7 м. Вінниці”;
  • ДНЗ “Центр професійно-технічної освіти 1 м.Вінниці”;
  • ДПТНЗ “Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти”;
  • Професійно-технічне училище №14 смт. Вороновиця;
  • Державний професійно-технічний навчальний заклад “Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище”;
  • Вище професійне училище №42 м. Погребище.

Учні відчули себе справжніми підприємцями: презентували мінікомпанії та продукцію, над якою працювали майже рік. На ярмарку були представлені товари і послуги різних категорій – готові оригінальні страви та напої, прикраси та аксесуари, сувенірна продукція, корисні товари для дому та побуту, вироби, надруковані на 3D принтері, послуги з ремонту мобільних дивайсів та виготовлення боксів для утилізації батарейок. Також учасники ярмарки Junior EXPO-2024 провели для хмельничан та гостей міста 9 авторських майстер-класів.

«Вінниччина була обрана як одна з перспективних областей для навчання молоді в рамках програми «Компанія» і ми не помилилися! 15 компаній з 8 навчальних закладів активно працювали і гідно представили свої результати на ярмарку в Хмельницькому. Саме завдяки таким програмах молодь має можливість розвиватися та пробувати свої сили в підприємництві», - розповіла Ірина Демко, проєктна менеджерка JA Ukraine.

Протягом 2023-2024 навчального року учні закладів професійної (професійно-технічної), фахової вищої та передвищої освіти області та їхні наставники опанували навички підприємництва на практиці. А саме – сформулювали бізнес-ідеї, заснували навчальні мінікомпанії, навчились писати бізнес-план, здобули знання з фінансового, маркетингового управління підприємством, розробили прототипи та випустили власну готову продукцію. Учасникам програми допомагали бізнес-ментори – досвідчені успішні підприємці Хмельниччини.

У травні відбудеться регіональний відбір кращих мінікомпаній області, фіналісти якого змагатимуться на всеукраїнському конкурсі «JA компанія року 2024» за перше місце і право представляти Україну на європейському фестивалі підприємництва Gen-E в Італії.

Нагадаємо, перший у 2024 році ярмарок відбувся в Івано-Франківську 31 березня. Далі подібні заходи відбудуться у Чернівцях, Києві, Львові.

Junior EXPO-2024_Хмельницький (9)

Junior EXPO-2024_Вінниця (2)

Junior EXPO-2024_Вінниця (3)

Junior EXPO-2024_Вінниця (4)

Junior EXPO-2024_Вінниця (5)

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.