bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулась настановча сесія програми «Урядування в умовах воєнного стану і післявоєнного відновлення»
03.05.2024

Ті, хто захищав Україну зі зброєю в руках, мають активно долучатися до вироблення та ухвалення рішень у парламенті, в уряді, органах місцевого самоврядування”, – заявила у зверненні до ветеранів/-ок під час настановчої сесії програми «Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення» заступниця Голови Верховної Ради України, Віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк. Зустріч із відібраними слухачами/-ками програми організували ГО “Школа врядування” та Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича. 

  

Серед учасників/-ниць команда проєкту, викладачі та випускники програми, запрошені спікери/-ки. Модерував захід Володимир Купрій старший викладач Києво-Могилянської школи врядування імені Андрія Мелешевича. Він презентував зміст, структуру програми та її основні компоненти.

З професійністю викладачів і вашим ентузіазмом країна отримає фахових людей на державній службі і в органах місцевого самоврядування”, сказав керівник Києво-Могилянської школи врядування імені Андрія Мелешевича Валерій Тертичка.

Учасник бойових дій, технічний радник Програми реінтеграції ветеранів IREX Костянтин Татаркін підкреслив важливість такої освіти.Після військової служби він навчався на схожій програмі. Згодом працював радником Міністра у справах ветеранів і керівником директорату Мінветеранів: 

Розумію виклики, які стоять перед державним службовцем і ветеранами, які йдуть на державну службу. Це дуже складно. У свій час мені дуже допомогло навчання. Наша держава потребує великої кількості вмотивованих державних службовців. Ті люди, які ризикували своїм здоров’ям і життям, у змозі цілком та повністю пройти це навчання та рухатись вперед і рухати вперед нашу країну”.

Проявивши неабияку сміливість і волю, захищаючи нашу країну на фронті, сьогодні, після демобілізації, ви продовжуєте цей проактивний шлях. Готові інтегруватися у життя в тилу так само активно і відповідально. Без вас, вашого досвіду, вашої участі, зокрема, і на державній службі, відновлення України просто неможливе. Державна служба і врядування потребують вашої експертизи та досвіду”, – сказала ветеранам і ветеранкам голова Спостережної ради ГО “Школа врядування” Ксенія Гнатовська.

Своїми враженнями від навчання поділився Андрій Гайдай – учасник бойових дій, випускник програми, який зараз є державним службовцем:

Викладачі, спікери професіонали. Як випускник можу сказати, що програма буде важкою, але досить цікавою. Бажаю всім наснаги, натхнення та щоб більшість випускників програми у майбутньому були державними службовцями чи працювали в органах місцевого самоврядування”. 

Вдячні всім ветеранам/-кам та запрошеним спікерам/-кам за участь у зустрічі. Бажаємо успіхів у навчанні! Адже ваш досвід важливий, ви важливі. І це посилить державну службу та роботу органів місцевого самоврядування.

 

Проєкт “РОЗШИРЕННЯ ПРОФЕСІЙНИХ ГОРИЗОНТІВ: професійний розвиток ветеранів та ветеранок для кар’єри на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування” реалізується ГО “Школа врядування” на базі Києво-Могилянської школи врядування імені Андрія Мелешевича Національного університету «Києво-Могилянська академія». 

Це стало можливим, завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX, за підтримки Державного департаменту США. 

Анна Кучерак-Зоря

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.