bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Весь світ проти корупції
19.08.2013

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International оприлюднила річний звіт, в якому висвітлила досягнення світового антикорупційного руху за останні 20 років. За словами Юґетти Лабель (Huguette Labelle), Голови правління: «Не повинно лишатися жодної шпарини для незаконних оборудок і жодних безпечних місць для корупції. За 20 років наші переконання стали міцними як ніколи раніше».

Протягом 20-річчя світова мережа відкрила свої представництва у більш ніж 100 країнах світу. Саме завдяки Transparency International тема корупції лунає на високому рівні під час міжнародних зустрічей та об’єднує країни в боротьбі з нею. Створення Конвенції ООН проти корупції та Конвенції ОЕСР проти хабарництва стали переломними для цієї боротьби.

Як сказано у Звіті: «Сьогодні все більше світових лідерів та бізнесменів нетерпимі до корупції. З новими антикорупційними інструментами ми підтримуємо прогрес активних країн і закликаємо до дій ті, що відстають».

В глобальному звіті було згадано і про український проект, який вирізняється серед інших своєю направленістю на поширення позитивного досвіду, а не викриття негативного. Це онлайн-платформа «Айболить», яка збирає приклади добропорядних медиків і слугує надійним помічником у виборі лікарів та лікарень для громадян. Наразі вебсайт працює в тестовому режимі для лікарень Кіровоградської області, восени вона стартує на загальнонаціональному рівні – кожен житель України зможе знайти лікарню, яку відвідав, та залишити свій відгук про неї.

З повним звітом ви можете ознайомитись за посиланням

Контакти

  • Ольга Тимченко
  •  0503529618

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.