bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Учителям розкрили секрети успішної роботи шкільного сайту
30.09.2013

Трненінг відбувся 27-28 вересня 2013 року у Луганську. Освітяни склали плани розвитку сайтів своїх навчальних закладів та домовилися зробити свої сайти загальношкільною справою.

Протягом двох днів завучі, вчителі та старшокласники шістьох шкіл Луганської, Донецької та Харківської областей розбирали проблемні моменти у створенні та управлінні шкільним сайтом. Вони визначали потреби основних користувачів та зміст сайту, шукали шляхи залучення дітей та їх батьків до роботи сайту, аналізували інтернет-ресурси інших освітніх закладів на наявність сильних та слабких сторін.

Головним наробітком учасників семінару-тренінгу стали розроблені плани запровадження організаційних та технічних змін на сайтах своїх навчальних закладів. Серед майбутніх кроків: проведення шкільних анкетувань, конкурсів, спільних зібрань та дебатів для мотивування дітей, батьків та вчителів до роботи над сайтом.

«У планах учасників з Рубіжного Луганської області додати до щорічного шкільного конкурсу «Учень року» номінацію «За внесок у розвиток шкільного сайту». Харків’яни з села Нова Чернещина збираються налагодити співпрацю із випускниками-програмістами та студентами-філологами. А учасники з Констянтинівського району Донецької області налаштовані тісніше співпрацювати із місцевими громадськими організаціями, запровадити на сайті за їх допомогою консультування для батьків, вчителів та школярів» – ділиться планами учасників Оксана Дрєпіна, організатор заходу, заступник голови Східноукраїнського центру громадських ініціатив (СЦГІ).

Також у задумах шкільних команд: перейти на зручніший хостинг, змінити дизайн, систематизувати структуру сайту, зробити інтеграцію із соціальними мережами, удосконалити текстову та графічну наповненість контенту.

Розібратися під час заходу з проблемними моментами учасникам допомагали тренери та експерти СЦГІ, Алуштінської міської громадської організації «Новус» та Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень. Вони консультували вчителів з таких питань як: з чого потрібно починати створення веб-сайту, як правильно структурувати контент, якими віджетами можна наповнити сайт тощо. У нагоді шкільним командам став досвід зарубіжних шкільних сайтів, який був представлений Волонтером Корпусу Миру Ейлін Келлі.

Організатори та учасники домовилися зустрітися через два місяці та представити оновлені сайти.

Семінар-тренінг є частиною проекту «Укріплюємо зв’язки між школою та громадою» за підтримки програми Малих грантів Корпусу Миру.

Лешукова Ксенія

Контакти:

Оксана Дрепіна

заступник голови Східноукраїнського центру громадських ініціатив

тел. 050 92 34 117

[email protected]

totalaction.org.ua

Контакти

  • Оксана Дрепіна заступник голови Східноукраїнського центру громадських ініціатив тел. 050 92 34 117
  •  [email protected]
  •  totalaction.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.