bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Юлія Сабатюк: «Луцьк» - звучить модно у великій мірі завдяки діяльності ОСББ»
26.12.2013

25 грудня 2013 року у конференц-залі готелю «Україна» відбулась уже традиційна підсумкова зустріч Ради голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків м. Луцька. Голови та члени об’єднань зібрались для підведення результатів роботи у 2013 році, визначення планів та перспектив діяльності на 2014 рік, а також для обговорення плану подальшої співпраці та взаємодії у вирішенні проблемних питань та створенні нових можливостей для розвитку ОСББ міста. 

До участі у заході долучились голови  об’єднань та партнери, які активно підтримують та сприяють розвитку ОСББ у м. Луцьку, серед яких: Едуард Неймарк, директор Луцького міського центру зайнятості; Олександр Максимчук, директор Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву»; Надія Коленда, заступник директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради;  Світлана Музика, заступник начальника відділу розвитку ОСББ, реформування ЖКГ та економічного аналізу департаменту ЖКГ Луцької міської ради; Роман Бондарук, депутат Луцької міської ради та Голова ради голів ОСББ м. Луцька; Юлія Сабатюк, голова Асоціації ОСББ «Лучани»; Петро Лавринюк, керівник Ресурсного центру для ОСББ та голова Обласної ради голів ОСББ та незмінні інформаційні партнери - Олег Величко, директор ТРК «Аверс» та Вікторія Мельник, коворкінг-центр «Репортер».

Зустріч відкрив Роман Бондарук, Голова ради голів ОСББ м. Луцька. «Згадуючи 2013 рік не можна говорити лише про перемоги. Ми постійно працюємо, долаємо перешкоди, стикаємось із труднощами, деякі із яких не можемо вирішити одразу, проте напружений рік прожитий не даремно. Про це говорять і національні, і місцеві ініціативи, що сприяють діяльності ОСББ. На національному рівні знайшло своє вирішення питання про відшкодування пільг та субсидій для мешканців ОСББ та ЖБК.  Уряд прийняв постанову «Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям житлових будинків, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (житлово-будівельні кооперативи)», яка дозволяє громадянам незалежно від того, хто є отримувачем їх будинку, одержувати пільги та субсидії на утримання житла.Не менш важливим сприянням діяльності у нормативній площині стало надане право ОСББ одержувати з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформацію про суб’єктів права власності на житлові та нежитлові приміщення в такому будинку. Вирішення цих питань об’єднання чекали не один рік. Проте, не меншою перемогою для нас є постійна підтримка та взаємодія із керівництвом міста».

Надія Коленда, заступник директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради зазначила «на сьогодні в місті зареєстровано 120 ОСББ, це 15% багатоквартирного житлового фонду. Ріст активності мешканців у створенні об’єднань спостерігався протягом останніх трьох років. Важливим поштовхом у цьому є сприятлива місцева нормативна база. Так, у 2012 році була прийнята міська Програма сприяння діяльності ОСББ. Цьогоріч на її реалізацію виділено більше 800 тис. грн. із міського бюджету, у наступному році очікуємо не менше фінансування. Показними результатами по Україні стали залучені ОСББ кредити на утеплення та модернізацію житлового фонду (за Постановою Кабінету Міністрів № 599) та прийнята міська програма компенсації відсоткових ставок з місцевого бюджету за залученими кредитами. Ми постійно отримуємо звернення від Ради голів ОСББ про проблемні питання їх діяльності і намагаємось оперативно на них реагувати. До слова, в січні плануються робочі зустрічі із монополістами послуг - Луцьктепло, Волиньобленерго, Волиньгаз, під час яких вирішуватимуться гострі питання їх взаємодії та роботи із ОСББ. Керівництво міста розуміє, що підтримка ОСББ – це ефективна форма підтримки житлового фонду міста».

Проте, перемоги та досягнення стають можливі завдяки людям, які активно працюють та показують приклад іншим. Так, голова Асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк уже більше 10 років своєю роботою всіляко підтримує голів як діючих, так і новостворених об’єднань. «Сьогодні «Луцьк» - звучить модно, - зазначила Юлія Володимирівна,  і це у великій мірі через діяльність ОСББ. За цей рік ми багато пройшли і досягли, про нас говорять і нас наслідують. Це і через вирішення проблеми з ліфтами, і завдяки залученим кредитам на модернізацію та утеплення житлового фонду та через започаткування роботи Обласної ради голів ОСББ. Але на цьому робота тільки розпочинається. Я закликаю усіх нас працювати єдиним фронтом, тому що тільки тоді ми справжня сила, яка створює фундамент ефективних, системних змін та перемог».

Петро Лавринюк, керівник Ресурсного центру для ОСББ та голова Обласної ради голів ОСББ поділився планами та перспективами діяльності на 2014 рік. Робота стосуватиметься створення можливостей для залучення додаткових фінансових ресурсів у діяльність ОСББ, підвищення професійної спроможності голів об’єднань через реалізацію власних програм та залучення партнерів, а також створення комфортного правового середовища діяльності ОСББ у м. Луцьку та Волинській області.

Як підведення підсумків року для кожного із партнерів та найсумлінніших голів об’єднань було вручено подяки від Ради голів ОСББ м. Луцька за активну допомогу у розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та вагомий внесок в реформування житлово-комунального господарства м. Луцька.

 

Контакти

  • Прес-служба

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.