bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ТОП-8 фільмів, які стимулюють допомагати іншим
06.10.2014

Пропонуємо вам перелік кінокартин, які ідеологізують людські почуття та найпрекраснішу у світі моральну свідомість – добро.

Середньостатистичний глядач нині популяризує кінострічки, в яких ми неодноразово бачимо вбивства, жорстокість, кримінал та інші подібні речі, через які несвідомо стаємо заручниками цього ж насильства. Це абсолютно не означає, що ви не можете дивитися фільми, які демонструють людське добро, перемогу кохання над усім негативним. Але на жаль, подібні жанри не домінантні у світових кінорейтингах. Є лише поодинокі випадки, коли саме такі стрічки входять до топу за переглядами. Щоб змінити цю тенденцію, ГУРТ підготував ТОП-8 фільмів, які стимулюють допомагати іншим.

Перше місце у нашому кінорейтингу посів фільм Мімі Ледера «Заплати іншому» – світовий бестселер, який є повноправним представником цього жанру. Стрічці вже майже 15 років, але вона впевнено увійшла до стану «кінокласики» та досі міцно утримує свої позиції. Картина розповідає про те, як повсякденні гарні вчинки можуть змінити цей світ на краще завдяки «ланцюгу добра». Фото.

Другу сходинку займає робота італійського режисера Габріеле Муччіно «Cім життів». Ця стрічка є досить «молодою», але, напевно, кожен кіноман уже встиг її переглянути. Причиною цьому є, звісно, зірковий актор, який виконує роль головного героя. Подібні праці є нетиповими для Уїлла Сміта (окрім «В гонитві за щастям», яку, до речі, також можна віднести до цього списку), але популярний актор бездоганно передав глядачеві те, що було потрібно. Ця історія доволі сумна, та дещо у нереальний спосіб розповідає нам, як через неймовірну людську щирість можна створити справжнє диво для людей, котрі тебе оточують та потребують цього. Фото.

Бронзу отримує також нетипова, але для Джима Керрі картина – «Завжди кажи «Так». На відміну від попереднього, цей фільм має набагато щасливішу композицію, та в простому, типовому для американського кінематографу стилі розповідає про те, що життя, по своїй суті, прекрасне, не дивлячись ні на які його негаразди. Фото.

До четвертої позиції належить класика літератури та англійського кіно – «Поліанна». Існує декілька екранізацій, але оригіналом вважається саме британська версія 2003 року. Типовий представник цього жанру та сюжетної лінії (а-ля «Олівер Твіст»), напевно, не здивує вас своєю суттю, але можете бути певні, що саме цей фільм змусить відчути та пережити разом із головною героїнею багато позитивних та негативних речей і в перспективі, можливо, навіть переглянути ставлення до власного життя. Фото.

П’яте місце – й вічно молодий Робін Уільямс з картиною «Август Раш». Нещодавно ми отримали сумну звістку, пов’язану із втратою найдобрішого актора нашого дитинства, але не дивлячись ні на що, у нашому списку Робін займає аж дві позиції, й досі залишається уособленням добра та любові для багатьох поколінь. Неймовірна історія кохання – спочатку чоловіка і жінки, а потім сина й батьків – лежить в основі цієї стрічки. Драматичні події, поєднані з музичним жанром, не залишать байдужими багатьох кінолюбителів. Фото.

Шоста сходинка, та, як і обіцяли, знову найтиповіший представник жанру нашого ТОПу – життєрадісний Робін Уільямс у фільмі «Цілитель Адамс». Цього разу фільм є дещо старішим від попереднього, але треба віддати належне: за рейтингами та продажем у світі він далеко попереду свого нащадка. У далекому 1998, помітьте, вже немолодий Уільямс грає звичайнісінького лікаря, який зробив досить незвичайне відкриття, котре змусить сміятися не тільки його пацієнтів, але й вас. Фото.

Передостанню позицію займає малобюджетна та цілком неприбуткова стрічка англійського режисера Деміена О’Доннелла «А в душі я танцюю». Багато хто не полюбляє подібні фільми через надмірну трагічність їхнього сюжету (можливо, саме це і є причиною такого режисерського провалу), але ви можете не сумніватися, що саме цей фільм принесе вам багато життєвих уроків, навіть якщо обійдеться без сліз. Фото.

І закінчує наш ТОП майже 20-річна класика італійського кіно – «Легенда про піаніста». Неймовірна історія, драматичний сюжет у тандемі з музичною тематикою, які, здавалося, так тісно переплітаються з «Августом Рашем», є складовими цієї стрічки. В основу картини покладена дуже красива історія про ображеного долею малюка, який згодом, за режисерською задумкою, став справжньою легендою. Фото

Контакти

Коментарі

Инна Жигалова   3481 день тому   #  

Из всех фильмов видела только два. И именно "заплати другому" = вдохновил на основание фонда

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   3480 днів тому   #  

Рекомендуємо переглянути й інші) Насправді стрічки, що надихають! :) Гарного вечора!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.