bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Третя Всеукраїнської школа самодопомоги (медіа звіт)
20.11.2014

Всеукраїнська школа самодопомоги, яку втретє впроваджував Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з БРГО «Життя без шкідливих звичок», завершилася заключною сесією 6-8 листопада в Києві. Школа тривала з вересня по листопад 2014 року.

Цього разу учасниками Школи самодопомоги були голови та представники громадських організацій із різних регіонів України: Скадовськ, Донецьк, Харків, Київ, Івано-Франківськ.

Пропонуємо переглянути мультимедійний звіт про перебіг події.

Перша сесія проводилася 26-27 вересня та мала на меті пояснити, що таке група самодопомоги та як вона функціонує.

На другій сесії, що відбулася 16-18 жовтня, учасники представили свої концепції груп самодопомоги, обговорили важливість питань психологічної підтримки та особливості роботи з різними типами особистостей.

На третій сесії (6-8 листопада) учасники продемонстрували результати перших зустрічей ГСД, обговорили особливості та перешкоди проведення, плани і стратегії.

«Вважаємо великим досягненням вміння працювати з людьми за допомогою групи самодопомоги. Це новий рівень співпраці. Наші клієнти апелювали до того, що вміння так спілкуватися є показником людяності. Дуже вдячна тренерам та Ресурсному центру ГУРТ», – зазначила соціальний працівник Благодійного Фонду Карітас (м. Київ) Олена Федай

«Я дізналася про школу з розсилки Ресурсного центру ГУРТ. Відправила анкету, мотиваційний лист і була дуже рада, що наша команда із трьох людей виграла конкурс. Після першої сесії зрозуміла, що цей формат роботи  буде дуже корисним. У нас в об’єднанні працюють і шкільні психологи, і жіночий клуб «Гармонія».  Школа самодопомоги вразила мене простотою, тому, коли ми готувалися до другої сесії, я привезла ще двох членів своєї організації, оскільки вважаю цей досвід унікальним і хочу поширити його в нашому регіоні. Ми вже створили групу «Щасливі разом», і після Школи запустили в регіоні життєздатний проект, який буде працювати ще багато років», – прокоментувала результати роботи Школи самодопомоги генеральний директор  «Об'єднання підприємців торгівлі та громадського харчування Харківської області «Торгова єдність» (м. Харків) Ірина Таран.

Коментар керівника Скадовської районної громадської організації «Жіночий Центр «Відродження нації» (м. Скадовськ) Валентини Пономаренко можна переглянути у відео нижче.

«Хочеться відзначити, що група була дуже професійно підібрана. Керівники, лідери своїх осередків взяли активну участь, і тепер можна констатувати, що в Харкові, Скадовську, Києві  повноцінні групи самодопомоги дають перші ростки. Технологія дозволяє людям взяти відповідальність за своє життя у власні руки», – підсумував президент БРГО «Життя без шкідливих звичок», тренер школи самодопомоги (м. Бородянка) Олександр Старовойтенко.

Запрошуємо ознайомитися з історіями успіху груп самодопомоги.

 

Підготувала Тетяна Оселедько

Контакти

Коментарі

Олександр Старовойтенко   3437 днів тому   #  

Мені, саме більше сподобались коментарі учасників. Значить час пройшов не даремно.

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   3437 днів тому   #  

Так, Олександре. Це дуже потужний інструмент! Дякуємо Вам!)

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Пономаренко   3436 днів тому   #  

Вдячна за організаціію проведення Всеукраїнської школи самодопомоги, яку втретє впроваджував Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з БРГО «Життя без шкідливих звичок». Методіка проста і унікальна. Збагатилила досвідом не тільки Школа, а й нові знайомства та досвід інших. Успіхів!

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   3436 днів тому   #  

Дуже раді, що вам сподобалося!)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.