bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Флеш-моб «ІнФормуй свою громаду» у Харкові: медіа-звіт
29.09.2015

26 вересня 2015 року харків'яни долучилися до Всеукраїнського флеш-мобу «ІнФормуй свою громаду», який організували Ресурсний центр ГУРТ у співпраці з громадською організацією «Фонд «Професійний розвиток Харкова».

Не випадково місцем проведення заходу став Центральний парк відпочинку імені Максима Горького – улюблене місце жителів та гостей Харкова. Символом міста, який мали зібрати учасники флеш-мобу, був Дзеркальний струмінь. Спеціально до цієї події чорно-біле зображення відомого харківського архітектурного об'єкту намалював фахівець із арт-скрайбінгу, режисер і художник презентацій Ігор Заболотний.

У флеш-мобі взяли участь працівники, партнери, учасники та випускники проектів ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова», серед яких були представники різних соціальних та вікових верств населення. Також до участі організатори запросили 25 вихованців Богодухівського дитячого будинку-інтернату, якими опікується Фонд.

Загалом над збором величезного пазлу працювало більше 70 осіб. Навіть випадкові перехожі, які поспішали повз, зупинялися та приєднувалися до роботи. На майданчику панувала атмосфера взаємодопомоги, доброзичливості, єдності та толерантності.

Спільна робота довела, що лише разом ми – непоборна могуть, локомотив, який рушить уперед, бо саме внеском кожного визначається не лише особистий успіх, а й  процвітання України. Коли зморені спекою та роботою учасники, затамувавши подих, дивилися на результат своєї праці, коли люди зупинялися, щоб сфотографувати великий пазл, ми всі пишалися, що причетні до справи, яка згуртовує українців, робить їх насправді гордими за свою країну, що починається саме тут, у рідному місті.

Але збором пазлів веселощі того дня не закінчилися. Представники курсів англійської мови Global English подарували вихованцям Богодухівського дитячого будинку-інтернату та дітям вимушених переселенців, які проживають у Харкові, квитки на безкоштовне катання на атракціонах, які вони заробили, беручи участь в традиційній акції у парку імені Максима Горького з посадки дерев.

Організатори акції у Харкові висловлюють щиру подяку всім небайдужим, хто підтримав та залучився до доброї справи, продемонструвавши активну життєву позицію бажання жити та працювати в оновленій єдиній країні.

«Дуже вдячна ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» за запрошення взяти участь у флеш-мобі! Із захопленням та інтересом усі учасники збирали пазл із зображенням символу нашого міста. Кожна мить була чарівною, як у казці. Добро починається як раз із таких подій, із сімей, які відгукуються, та людей, котрі цікавляться, підтримують та беруть участь у таких важливих справах. Дуже вдячна цьому дню та усім, хто був з нами!», – керівник курсів англійської мови Glоbal English Євгенія Каськова.

«Щиро вдячні громадській організації «Фонд «Професійний розвиток Харкова» за чергову радісну подію для наших вихованців. Ми дуже цінуємо нашу дружбу, завдяки якій діти, позбавлені батьківського тепла, можуть відчувати себе щасливішими. Під час флеш-мобу все було продумано до дрібниць: затишне місце проведення, чіткий інструктаж щодо змісту заходу, навіть вода для учасників та частування для вихованців нашого дитячого будинку. Особливо хочеться підкреслити, що над збором зображення Дзеркального струменю з пазлів одночасно працювали і наші вихованці із особливими потребами, і сім'ї харків'ян та переселенців із дітьми – всі вони підтримували та допомагали один одному. Дуже важливо, що спільна справа захопила всіх, незалежно від віку або фізичного стану», – вихователь Богодухівського дитячого будинку-інтернату Ольга Райко.

«Дякую за запрошення на флеш-моб, де ми всi разом збирали символ Харкова – Дзеркальний струмiнь. У черговий раз ми зiбралися разом, що особисто для мене дуже приємно i  важливо, подарували один одному гарний настрiй, показали, що за бажання i тiльки разом вiдбуватиметься розвиток громади. Нам вдасться подолати всi негаразди, даруючи добро i взаємодопомогу один одному», – учасниця флеш-мобу Тетяна Татапат, що переїхала до Харкова з Луганська.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.