bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прості поради для збереження планети на кожен день
12.12.2015

Зовсім нещодавно у Парижі відбулася Конференція ООН з питань клімату, під час якої очільники різних держав розмірковували над конкретними заходами задля поліпшення екологічної ситуації в усьому світі. Але проблема збереження навколишнього середовища вирішується не лише на найвищому рівні. Кожен із нас може стати частиною спільноти, свідомої щодо екологічного стану нашої планети. У межах Місяця сталого розвитку ГУРТ ділиться порадами того, як простими діями кожного дня робити свій внесок в екологічно чисте майбутнє.

Зберігайте тепло у оселях

Рахунки за опалення наших осель зовсім не гріють серце. Щоб змінити ситуацію, по-перше, виділіть кошти на теплоізоляцію. Можна теплоізолювати стіни, дахи, труби, навіть вікна. Так, це вимагатиме певних витрат на початку, але всі вони відіб’ються у зменшенні виплат.  По-друге, якщо ви користуєтеся кондиціонером, спробуйте зменшити температуру щонайменше на один градус. Натомість, вдягніть теплий  светр. Так ви відчуєте полегшення у фінансовому плані та сприятимете заощадженню енергоресурсів.

Використовуйте люмінесцентні лампи

Щоб зменшити кількість  перегорілих лампочок, спробуйте люмінесцентні енергозберігаючі джерела світла. Вони слугуватимуть значно довше та обійдуться дешевше для вашого сімейного бюджету. Якщо вам не подобається їхнє світло, поставте принаймні у тих кімнатах, якими рідко користуєтеся.

Стежте за використанням електроенергії

Не вмикайте зайву лампу, вимикайте ту, яка непотрібна, не забувайте витягувати з розетки зарядні пристрої та вимикати на ніч комп’ютери. Все це поступово, але невпинно вичерпує енергетичний потенціал планети.

Обирайте товар із меншим рівнем пакування

33% нашої покупки – це вже потенційне сміття. Йдеться саме про пакування. Купуючи воду, неможливо не купити пластикову пляшку, в якій вона зберігається. Але все ж таки можна зменшити цей відсоток. Обирайте товар із меншим рівнем пакування, з пакуванням із органічного матеріалу або з таким, яке легко піддається переробці.

Прикрашайте подарунки креативно

Описание: Сделано из пластиковых бутылочекЯкщо не можете втриматися і хочете подарувати щось гарно оздоблене, використовуйте підручні матеріали: старе пакування, яскравий папір, старі карти, журнали, навіть елементи старого одягу. Фантазуйте, дивуйте й зберігайте ресурси. В інтернеті є безліч ідей, якими можна скористатися для гарного та екологічно свідомого пакування.

Купіть екосумку для щоденного шопінгу

Замість того, щоб купувати 500 млрд пластикових пакетів щороку, у Європі для шопінгу все частіше використовують екосумки. До того ж, вони можуть бути стильними й гарними аксесуарами, які доповнять ваш образ. Якщо ж вам все-таки не подобається цей варіант, користуйтеся хоча б кількома пакетами і не купуйте новий щоразу, коли йдете в магазин. Таким чином ви зможете зекономити на пакетах та не забруднювати планету зайвим раз.

Вирощуйте кімнатні рослини

Це не тільки додає затишку вашій оселі, але й збільшує кількість кисню для ваших легень.

Стежте за потоками води вдома

Полагодьте труби, щоб ніде нічого не протікало. А також не забувайте вимикати воду під час чищення зубів чи намилення тіла. Введення такої практики у звичку убезпечить вас від марного витрачання водних ресурсів.

Подорожуйте автомобілем лише великою компанією

Не використовуйте автомобіль, якщо плануєте їхати в ньому самі. Краще скористайтеся громадським транспортом або запросіть колегу проїхатись з вами. Таким чином ви знайдете Описание: Résultat de recherche d'images pour "блаблакар"компанію і можна буде зменшити кількість вихлопних газів у повітрі. Подорожуйте потягами та автобусами, а не на власних автомобілях. Якщо ж вам дуже необхідний комфорт, користайтесь, наприклад, всесвітнім сервісом поїздок у компанії BlaBlaCar.

Корисуйтесь онлайн платежами

Сплата за рахунки онлайн та купівля електронних квитків забезпечить зменшення використання паперу.

І не забувайте ділитися порадами з друзями й заохочувати їх до свідомого споживання наявних у планети ресурсів. Тільки разом ми можемо зберегти світ для наступних поколінь.

Підготувала Дарія Каркунова

Контакти

Коментарі

Ігор Алексєєв   3035 днів тому   #  

Люмінесцентні лампи - давно не актуально!

  •   Пiдписатися на новi
Ігор Алексєєв   3035 днів тому   #  

Лише світлодіодні!!!

  •   Пiдписатися на новi
Олена Стариніна    3030 днів тому   #  

Так просто щось зробити для майбутноьго!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.