bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Цікаві приклади підтримки українських військових: огляд ГУРТа
22.05.2016

Українські волонтери проявляють творчий підхід до питання пам’яті про загиблих військових і потреб української армії. ГУРТ пропонує ознайомитися з незвичайними прикладами участі митців й активістів у подоланні наслідків війни на сході України. 

Фотопроект дитячих фотографів України «Діти героїв»

Війна на сході України увірвалася в життя тисяч родин, надовго роз’єднавши батьків із дітьми. Розуміючи, що сльозами горю не допоможеш, дитячі фотографи вирішили реалізувати благодійний фотопроект «Діти героїв». Головною метою виставки є підтримка сімей, які чекають своїх рідних із АТО. Завдяки волонтерам світлини дітей передавали батькам на місця проходження служби. До проекту долучилися відомі українські фотостудії. Проект завершився виставкою у Національному музеї Львова. 

Дізнатися більше... 

Фотопроект «Рани» про важкопоранених українських солдатів та активістів Революції Гідності

Погодьтеся, не кожен фотопроект може пишатися тим, що про нього пише всесвітньовідома газета «Times». Натомість, Йосифу Сивенькому вдалося організувати виставку, що нагадала міжнародній спільноті про події в Україні. Роботи фотографа свого часу показували в численних галереях і музеях по всьому світу. За словами Йосифа, проект «Рани» має на меті показати українських солдатів, часто зовсім молодих, яких було тяжко поранили і покалічили, коли вони захищали свою країну, домівку й родину.

Проект спрямований на те, щоб поінформувати українців про масштабне завдання реінтеграції поранених солдатів та активістів Євромайдану до нормального життя й підняти такі питання, як необхідність довгострокової програми медичного обслуговування, пенсійне забезпечення, курси фізичної терапії, лікування ПТСР, перепідготовка та майбутня зайнятість, брак в Україні необхідної інфраструктури для людей із інвалідністю. 

Дізнатися більше...

Фотопроект «Жива пам’ять», присвячений пам’яті загиблих бійців АТО

Метою проекту є боротьба з проблемою збайдужіння українського суспільства до щоденних людських втрат, які несе Україна на неоголошеній українсько-російській війні. Крім того, це намагання привернути увагу до сімей, які втратили рідних унаслідок бойових дій на сході. Французький фотограф українського походження Юрій Білак зображує на світлинах сім'ю загиблого бійця АТО. Замість чоловіка на фото родичі тримають певну річ, яка асоціюється із загиблим.

Проект передбачає поїздки команди проекту до декількох міст: Київ, Херсон, Кіровоград, Запоріжжя, Житомир, Суми, Маріуполь, Ковель, Львів, Коломия, Мукачево, Одеса. Відповідно до ідеї проекту зберігання та культивування пам'яті про загиблих Захисників України є важливим і для іноземних громадян, які не розуміють усіх труднощів і жахів війни в Україні. У межах проекту організатори планують організовувати фотовиставки у різних містах України та за кордоном, а також друкувати фотожурнал з історіями про бійців.

 Дізнатися більше...

Безкоштовна допомога воїнам АТО «Неймовірно»

Іноді, щоб допомогти українським військовим, не потрібно жодної копійки. Проект «Неймовірно» передбачає допомогу за умови прочитання статей та їх подальшого поширення у мережі. Всі кошти від перегляду реклами на сторінці статті йдуть на потреби армії. На сьогодні проект перебуває в стані розробки, тому всі охочі можуть стежити за новинами в соціальній мережі.

 Дізнатися більше...

 Підготувала Анна Макаренко

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.