bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Спорт на природі: безкоштовні можливості для здоров’я
07.08.2016

Щоб почати займатися спортом та покращувати стан свого здоров'я, достатньо просто цього захотіти. В Україні працює безліч платних спортзалів чи фітнес-клубів. Однак існують місця, де спорт доступний кожному. ГУРТ підготував добірку спортивних занять на свіжому повітрі, за які не доведеться платити.

Скакалки Open-air 

Чудове заняття для усіх, хто обожнює стрибати! Тренування за керівництва активістки Ірини Курашиної включає в себе аеробіку, розтяжку та стрибки зі скакалкою. Заняття проходять 4 рази на тиждень, а саме:

Вівторок - 7.45 - Маріїнський парк (біля пам'ятника Невідомому солдату);

Середа - 8.00 - Ботанічний сад ім. Фоміна (біля фонтану);

Четвер - 7.30 - парк Перемоги (м. Дарниця)

П'ятниця - 8.00 - Пейзажна алея (поблизу музею історії України).

Детальніше - тут.

Kyiv Marathon Running Club

У Києві також існує біговий клуб, який регулярно проводить забіги та організовує відкриті тренування. Учасники клубу організовують пробіги самостійно, беруть участь в інших марафонах. Пробіжка допомагає впоратися з депресією, поганим настроєм.

Детальніше - тут.

Танці

Окрім спортивних занять, проводяться також і безкоштовні заняття танців, які не гірше занять спортом, покращують стан здоров'я. Так, щоп'ятниці з 19.00 до 22.00 проводяться майстер-класи з сальси, а щосуботи з 16.00 до 20.00 - бальні танці. Місце проведення - київський парк ім. Тараса Шевченка (м. Льва Толстого).

Детальніше - тут.

Йога

У Харкові з'явилася чудова традиція - йога на природі біля «Саржиного яру» (м. Ботанічний сад). Щонеділі о 8.00 будь-хто може приєднатися до східних практик оздоровлення. З собою необхідно мати килимок та зручний одяг для йоги, заняття оплачуються на добровільних умовах - ви самі вирішуєте скільки потрібно заплатити або не платити взагалі.

Детальніше - тут.

Схожу ідею підхопили львів'яни з «Ківі Клуб». Кілька разів на тиждень вони проводять безкоштовні заняття з йоги на свіжому повітрі. Долучитись до цього легко - достатньо стежити за новинами у спільноті клубу.

Детальніше - тут

В Києві заняття з йоги за благодійну пожертву проводяться на ВДНХ.

Детальніше - тут.

Академічний крос

Спортивний клуб  «Scientist» проводить безкоштовні тренування щосереди з кросу. У програмі розминка, розтяжка, швидкісна робота.

Детальніше - тут.

Воркаут

Все нове - добре забуте старе! В Україні знову набувають популярності вуличні заняття спортом. Наші батьки не відвідували спортивні зали чи фітнес-секції, а займалися спортом на турниках та влаштовували ранкові пробіжки. Такі заняття спортом абсолютно безкоштовні. Протягом останніх кількох років у більшості міст України з'явилися вуличні спортивні зали з тренажерами і турниками, доступ до яких має кожен.

В Києві такі місця можна знайти у Гідропарку, парку Партизанської слави, парку «Феофанія», на Оболоні (Оболонська, 34, у дворі), на Бульварі Верховної Ради, 21-б, у Солом'янському лісопарку, на Вирлиці (вул. Вербицького, 30-б) тощо.

І звісно з появою соціальних мереж, з'явилися десятки спільнот, у який ви зможете знайти собі напарника для будь-яких спортивних занять, якщо не бажаєте займатися наодинці. Нещодавно з цієї метою українські розробники навіть запустили спеціальний додаток Fitior.

Підготував Іван Глаз

Контакти

Коментарі

Вікторія Нестеренко   2804 дні тому   #  

Ще у Харкові наразі БФ "Трохи вогню" проводить безкоштовний фітнес у Саржиному ярі. Приєднуйтесь! :) https://vk.com/trohivogny, 0639692324

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2804 дні тому   #  

Доброго дня, пані Вікторіє. Ми раді, що ви стежите за матеріалами Місяця та ділитеся інформацією! ! Дякуємо! , Якщо хочете розповсюдити інформацію про захід, будь ласка, натисніть на кнопку "Запропонувати новину" у правому верхньому куті сторінки й заповніть необхідні поля.

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Книр   2803 дні тому   #  

А де у Києві (окрім, звісно, цвинтарів та хосписів) збираються фізкультурники з числа тих, кому за 80-90 років?
Хочу подивитися, що на нас, щирих аматорів здорового способу життя, очікує.

  •   Пiдписатися на новi
Омельченко Валерія   2803 дні тому   #  

Доброго дня, пане Володимир.

Наскільки нам відомо, в Університеті третього віку є факультет здорового способу життя. Можете поцікавитися там про місця збору Ваших однодумців - 400-90-07.

До речі, про різноманітні можливості дозвілля для людей Вашого віку ми писали за цим посиланням: https://gurt.org.ua/news/recent/33144/

Дякуємо за інтерес до теми здорового способу життя на порталі!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.