bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар «Як Форум-театр може вести до змін в законах?»
13.06.2014

У рамках ініціативи «Театр для діалогу» запрошуємо на семінар міжнародного практика методики Театру пригнічених Майкла Рентшура (Австрія) з практичного вивчення формату законодавчого театру на прикладі теми “Корупція у вищій школі”.

 Якщо, ви особисто стикалися з проблемою хабарів у ВНЗ, досліджували її як експерт або просто вважаєте тему важливою для українського суспільства, запрошуємо вас стати учасником семінару.

 Семінар буде тривати 2,5 дні: 20 червня з 18 до 22.00, 21 червня з 10 до 18.00 та 22 червня з 10 до 15.00

 Для участі у семінарі заповніть реєстраційну форму.

Дедлайн - 18 червня

Місце проведення заходу буде повідомлено зареєстрованим учасникам окремо.

Організаційний внесок за участь у семінарі складає 350 гривень. Він покриває витрати на оренду приміщення та компенсацію проїзду тренеру. Організатори не забезпечують компенсацію витрат на проїзд та проживання іногороднім учасникам. В окремих випадках може бути розглянута можливість надання знижки. Для цього пишіть нам, будь ласка на  адресу [email protected]  або телефонуйте: (097) 361 83 79 (Яна).

Детально про тренера та методику:

Макл Рентшур  -  театральний та культурний активіст, практик Театру пригнічених (ТП), соціальний дослідник та соціолог, освітянин з міста Грац, Австрія. Він є викладачем та дослідником в Університеті Грац, Інститут освітніх наук та департаменту соціальної педагогіки у таких сферах як соціально-культурна робота, театральна робота у соціальних галузях/театр пригнічених, дослідження драми, бідність та соціальне виключення.Майкл є автором багатьох книжок та наукових статей про роль театру у вирішенні соціальних проблем. Майкл є засновником та арт-директором ініціативиInterACT. Він був режисером та  модератором семінарів, лекцій та презентацій з форум-театру та законодавчого театру у таких сферах як соціальна робота, виховання дорослих, соціальні та політичні рухи, а також конференцій в Австрії, Бельгії, Боснії, Бразилії, Канаді, Німеччині, Угорщині, Італії, Ірані, Сербії, Швеції, Словенії, Туреччині та США.

Історія створення методики ТП і законодавчого театру: Театр пригнічених було створено бразильським театральним режисером Аугусто Боалем у 1960-х роках під час диктатури в Бразилії та інших країнах Латинської Америки. Аугусто Боаль шукав шляхи, як зв’язати театр з життям людей, які страждають від пригнічення та несправедливості. На початку 1990х Аугусто Боаль був обраний до міського парламенту Ріо-де-Жанейро. Зрозумівши, що між обраними парламентаріями та їх електоратом зовсім слабкий зв’язок, і користуючись своєю посадою законотворця, Боаль почав поширення Законодавчого театру: спроба демократизації демократії у форматі форум-театру через залучення звичайних людей до написання законів та публічної політики та розширення прав маргіналізованих громад. Зокрема, Боаль та його колеги продовжували створювати публічні вистави форум-театру, але цього разу в залі під час вистав був присутній юрист, який занотовував усі пропозиції щодо змін, робив узагальнення відповідей різних груп та потім оформлював ці відповіді у вигляді юридичного звіту, який Боаль презентував у Парламенті Ріо-де-Жанейро для обговорення. Результат був вражаючим. За два роки були прийняті понад 13 законів  і народилася нова форма демократії.

Ініціатива «Театр для діалогу» була заснована як рух солідарності  у відповідь на кризу в Україні у лютому 2014 року групою активістів для поширення методики театру пригнічених в Україні.

Дізнатися більше про ініціативу «Театр для діалогу» та її діяльність можна на нашій сторінці https://www.facebook.com/theatrefordialogue  або підписатися на нашу розсилкунадіславши лист на theatrefordialogueua@gmail.com щоб слідкувати за нашими подіями.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.