bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Семінар-тренінг «Підтримка малого та середнього бізнесу у виході на ринки ЄС»
23.07.2014

Фундація «Відкритий Діалог» - Україна за підтримки ГО «Міжнародний Фонд Відродження» запрошує представників малого та середнього бізнесу до участі у серії практичних семінарів-тренінгів «Підтримка малого та середнього бізнесу у виході на ринки ЄС» / Facilitating SMEs access to the European markets.

Тренінги пройдуть у провідних індустріальних центрах Сходу та Півдня України. Для реєстрації учасників, будь ласка, заповніть анкету за посиланням:

Дніпропетровськ – 31 липня, анкета   

Харків - 7 серпня, анкета 

Запоріжжя- 14 серпня, анкета 

Одеса - 21 серпня, анкета 

Незважаючи на низку зусиль спрямованих на інформування суспільства про переваги Угоди про асоціацію з ЄС, питання практичного використання можливостей та переваг Угоди залишається відкритим.

Особливо важливим є надання практичних рекомендацій українським підприємствам щодо того, як використати переваги вільної торгівлі з ЄС та зменшити залежність від російського ринку.

На відміну від великомасштабних підприємств, що добре ознайомлені з перевагами Угоди про асоціацію, малий та середній бізнес наголошують на тому, що вони мають низку проблем у відкритті нових ринків збуту своєї продукції: відсутність доступної інформації українською мовою про вимоги до продукції в ЄС, можливості отримання фінансування на переоснащення своїх виробництв, проведення ринкових досліджень для розуміння, яка продукція може бути конкурентоспроможною в ЄС і т.д.

Практичні семінари–тренінги пройдуть за участі представників  

  • Міністерства економічного розвитку і торгівлі України
  • українських виробників та постачальників, що успішно експортують до ЄС,
  • європейських підприємств, що імпортують українську продукцію,
  • провідних фахівців у сфері митного та податкового законодавства,
  •  експертів з сертифікації та фінансування експорту.

Формат семінарів-тренінгів - максимально практична інформація для інтернаціоналізації своїх підприємств. Передбачається коротка доповідь кожного з експертів та інтенсивна практична сесія «питання- відповідь», коли експерти відповідатимуть  на питання учасників тренінгу.

Дорожня карта

За результатами семінарів-тренінгів буде розроблено дорожню карту по відкриттю ринків в ЄС, яка буде надіслана усім учасникам і поширена через ЗМІ.

 Основною метою дорожньої карти є створення посібника для представників МСП по відкриттю нових ринків в ЄС. Змістовне наповнення буде базуватися на тих запитаннях, що турбують найбільше підприємців (за результатами семінарів тренінгів).

Дорожня карта включатиме практичні приклади, що допоможе підприємцям краще зрозуміти, як відбирати ринки на яких вони можуть мати свою нішу (які країни, які продукти і т.д.), де шукати інформацію про умови експорту, як відбуватиметься розподіл квот, де отримати сертифікат відповідності міжнародним та європейським стандартам, тощо.

Для реєстрації звертайтеся, будь ласка:

Фундація «Відкритий Діалог», Богдан Церковняк

м. Київ, вул. Банкова 1/10,оф.5

ТЕЛ: 0935014458 Email: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.