bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cемінар «Інтеграція та загальнонаціональний діалог» (Ужгород)
20.10.2016

В рамк Програми Східного Партнерства  Европейського Центру з питань меншин пройде семінар на тему «Інтеграція та загальнонаціональний діалог - моделі та накопичений міжнародний досвід».

Європейський центр з питань меншин (м. Фленсбург, Німеччина) продовжує проведення циклу семінарів  в Україні у рамках Програми Східного партнерства “Національні меншини та етно-політичні питання: Білорусь – Молдова – Україна” та оголошує набір учасників на семінар на тему «Інтеграція та загальнонаціональний діалог - моделі та накопичений міжнародний досвід».

Семінар пройде 03 листопада  у конференці залі «Влтава», готелю Прага, вул. Верховинська, 38. у м. Ужгород.

До участі у семінарах запрошуються представники державних органів та співробітники інших офіційних структур, які опікуються питаннями захисту прав національних меншин, міжнаціональних відносин, етнічної політики, представники етно-культурних та правозахисних організацій громадянського суспільства, включаючи академічних експертів та журналістів.

Тематику семінару присвячено обговоренню європейської практики щодо питань інтеграції в Європі. Відомого европейського експерта, Д-ра Петара Теофіловича, доцента Нові-Садського університету, Сербія, колишнього першого омбудсмену в Сербії  та старшого раднику Секретаріату з питань національних меншин провінції Воєводіна, запрошено у якості лектора.

Д-р Петар Теофілович спеціалізується в галузі конституційного, угловно, адміністративного права та захисту прав людини.  У своїй лекції “Інтеграція і національний діалог в різних регіонах Європи” він висвітліть питання європейської практики щодо питань інтеграції в Європі.

Термін «інтеграція» присутній в Рамкової конвенції про захист національних меншин та в ряді інших міжнародних інструментів; їй спеціально присвячені Люблінські керівні принципи Верховного Комісара ОБСЄ з питань національних меншин. В Європі проведено безліч досліджень включення мігрантів і меншин в суспільне життя і розроблено безліч теоретичних моделей інтеграції. Ці моделі передбачають різні рівні і вимірювання, такі як рівні права, забезпечення соціальної мобільності, подолання сегрегації, поліпшення мовної комунікації, розвиток толерантності, політична участь, освоєння загальних цінностей і культурних норм та ін. На практиці ці ідеї втілюються в життя по-різному і далеко не завжди послідовно. Більш того, в поняття «інтеграції» політики і офіційні структури вкладають різні, часом протилежні значення.

Нагадуємо, що метою Програми є обговорення європейського досвіду захисту етнічних меншин та забезпечення рівності за етнічною ознакою, налагодження співпраці між органами державної влади, представниками громадянського суспільства та академічними колами в Білорусі, Молдові та Україні з метою обміну найбільш результативними практиками застосування національного антидискримінаційного законодавства і забезпечення участі національних меншин у громадському житті через консультативні механізми в конкретних умовах країн Східного партнерства, пошук найбільш оптимальних шляхів адаптації європейських стандартів до конкретних умов країн Східного партнерства.

Для реєстрації на семінар необхідно пройти попередню реєстрацію за наступним посиланнями:

м. Ужгород 3 листопада 2016 року.

Для учасників з інших міст, реєстрація триває не пізніше 26 жовтня 2016 року та для учасників з м. Ужгород до 30 жовтня, 2016 року.

У разі виникнення питань щодо участі у роботі семінарів, просимо звертатись до Координатора Проектів Програми, пані Наталії Мекахаль за адресою [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.