bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зустріч пермакультурної спільноти «Екологічне фермерство» (Хмельницький)
05.12.2016

22 січня 2017 р. у Хмеьницькому відбудеться зустріч пермакультурної спільноти «Екологічне фермерство». 

Друга зустріч пермакультурної спільноти

  • «Екологічне фермерство»
  • 22 січня 2017 з 09:00 до 19:00. м. Хмельницький,
  • Обласна універсальна наукова Бібліотека,
  • вул. Героїв Майдану, 28

Запрошуємо вас на щорічну зустріч шанувальників пермакультури та пропонуємо разом відсвяткувати День соборності України!

Відеозапрошення та доповіді з минулорічної зустрічі

Пермакультура (перманентна або стала культура + стале землеробство) - підхід до вирішення проблем, спрямований на пошук взаємовигідних рішень; дизайн земельних та соціальних систем на основі принципів сталого розвитку, перейнятих з природи та місцевої культури. Основною темою нашої зустрічі буде розвиток дружнього до природи та соціально справедливого фермерства, тому ми пропонуємо поділитися досвідом вітчизняних фермерів та запрошуємо експертів зі східної Європи, які розкажуть про общинне сільське господарство, створення багатопрофільних сімейних ферм та фермерство у місті. Вперше заплановано проведення повноцінної пермакультурної програми для дітей, і ми закликаємо вас долучитися до її формування!

Якщо ви навчалися пермакультурі, є практикуючим пермакультурним дизайнером, шукаєте рішення для ведення сталого фермерства, чи просто чули про пермакультуру та хотіли б дізнатися більше, поліпшити якість життя та долучитися до творчої та активної спільноти, тоді цей захід саме для вас! Для того, щоб всі бажаючі змогли взіти участь, ми пропонуємо доступну реєстаційну плату у розмірі 235 грн (безкоштовна участь для доповідачів та знижка 50 грн для волонтерів). Наш захід є дружнім до вимушених переселенців та військових АТО, яким ми допомагаємо в рамках нашої програми “Пермакультура для миру”. Шукаємо благодійників, які допоможуть взяти участь у заході тим, хто цього найбільше потребує, але не може оплатити.

Наша зустріч - це більше, ніж екофестиваль, адже ми запрошуємо вітчизняних практиків пермакультури та закордонних експертів для запуску нових напрямів багатогранної пермакультури, та створюємо умови для пошуку партнерів, рішень та започаткування нових проектів. Окрім доповідей програма включатиме майстер-класи та тематичне спілкування у невеликих групах, сформованих за регіонами та за напрямами. Також буде ярмарок екологічної продукції. І, звичайно, святкування наших спільних досягнень. Темою наших заходів у 2017 році буде пермакультурне фермерство, і ми запрошуємо вас долучитися до наших проектів, зокрема до створення мережі демонстраційно-освітніх центрів пермакультури та розробки моделі сталого та прибуткового селянського господарства.  

Це унікальний захід, який варто відвідати якщо ви:

  • Хочете розвивати екологчіне фермерство та пермакультуру в Україні.

  • Бажаєте дізнатися, чим живе українська та східноєвропейська пермакультурна спільнота.

  • Прагнете побачити пермакультуру в дії.

  • Хочете підвищити свій рівень як пермакультурного дизайнера.

  • Маєте досвід або цінну інформацію з нашої теми, якими варто поділитися.

  • Стикнулися з проблемами при реалізації ваших пермакультурних проектів - ми спробуємо знайти рішення разом!

  • Хочете долучитися до участі в пермакультурних проектах та шукаєте партнерів у свої проекти.

  • Бажаєте корисно та весело провести час в колі однодумців та друзів.

Українська пермакультурна спільнота

Український пермакультурний рух є відносно молодим. Перший сертифікаційний курс пермакультурного дизайну було проведено у 2011 році, а згодом ще 3 такі курси, на двох останніх вже викладали підготовлені українські викладачі. Кожному, хто зареєструється та оплатить участь у теоретичній та практичній частинах курсу пермакультурного дизайну, ми даруємо безкоштовну участь у пермакультурній зустрічі 2017! У 2016 році було проведено спеціалізований курс для дизайнерів та підприємців “Пермакультура як власна справа” та першу в Україні пермакультурну зустріч. Цього ж року ми переклали та видали першу пермакультурну книгу українською - посібник для дизайнерів “Пермакультурний дизайн крок за кроком”. Це стало базою для формування команди вітчизняних пермакультурних дизайнерів та створення мережі демонстаційно-освітніх центів, перший з яких ми плануємо започаткувати 2017 року, і ним може стати ваше господарство!  За цей час ми знайшли чудових партнерів, які розвивають ринок органічної продукції в Україні,міське фермерство, кооперативний рух, територіальні громади та місцеве самоврядування, створюють банк насіння та реалізують чудовий фільм про пермакультурне садівництво.  Український пермакультурний рух готовий до потужного розгортання! Започаткований кількома активістами, зараз він має стати відповідальністю всієї вітчизняної пермакультурної спільноти.

Програма

Ми запрошуємо кожного стати доповідачем на пермакультурній зустрічі! Якщо ви можете поділитися надихаючими прикладами пермакультури –нехай Вас почують!

Доповіді 

  • Павло Арданов, Тетяна ЧучкоРозвиток пермакультури в Україні: досягнення та виклики” та “Наші майбутні проекти: демонстаційно-освітні центри пермакультури, банк насіння, общинне сільське господарство, школа екології та пермакультури”.

  • Віктор Чіркін “Сімейне фермерство”.

  • Michal Demez (Словаччина) “Еко/біо сімейне фермерство.

  • Zuzana Pastorková (Словаччина) Досвід пермакультурного фермерства та започаткування системи общинного сільського господарства”.

Майстер класи

  • Тетяна Чучко Компостування органічних відходів у квартирі.

  • Федір Рябінін Пермакультурне садівництво: зимові щеплення.

Дитяча програма (тут ще нічого немає, тому все залежить від вашої активності!)

Проїзд

Оскільки цьогорічна конвергенція проводитиметься у Хмельницькому, туди легко дістатися нічним поїздом майже з усіх куточків України. Квитки на потяг або автобус можна замовити онлайн. РЕКОМЕНДУЄМО ПРИДБАТИ КВИТКИ НА ПОЇЗД ЯКМОГА РАНІШЕ, ПОЧИНАЮЧИ З 8 СІЧНЯ (ЇХ МОЖУТЬ ШВИДКО РОЗКУПИТИ НА ВИХІДНІ). Якщо квитків немає, завжди можна скористатися сервісом пошуку попутників BlaBlaCar: це цікаво, недорого та допоможе зменшити подорожуючим свій вуглецевий слід!

Харчування

Буде спільний стіл з екологічних продуктів, де кожен поділиться тим, що вродило, слідуючи на практиці етичному принципу пермакультури “справедливий розподіл”. На ярмарку ви зможете скуштувати продукцію ваших пермакультурних однодумців. Запрошуємо бажаючих приєднатися до спільної вечері у ресторані (19:30-20:30), про що ви можете зазначити в реєстраційній формі.

Проживання

Ми плануємо, що більшість учасників подорожуватимуть нічними поїздами. Жителів Хмельницького ми запрошуємо бути гостинними та приймати приїжджих, зокрема наших іноземних гостей (цю інформацію можна зазначити в реєстраційній формі). Для пошуку та бронювання місць у хостелах та готелях ви можете скористатися цим сервісом. А може, хтось з вас вже чув про систему здачі приватного житла Airbnb та сервіс гостинності Couchsurfing? Це можливості подорожувати пермакультурно, то чом би не скористатися?

Діти, домашні тварини та доступність для інвалідів

В приміщенні Хмельницької міської бібліотеки, де проходитиме конвергенція, буде виділена окрема кімната для дітей, де вони знаходитимуться під постійним наглядом батьків та волонтерів (буде організовано графік чергування). Вперше буде організована окрема пермакультурна програма для дітей!

Хоча вхід в бібліотеку обладнаний пандусом, захід проходитиме на другому поверсі, на який можна дістатися лише сходами. Туалет не пристосований для користування ним візочниками.

На жаль, в бібліотеці не місце домашнім тваринам, тому ваших улюбленців доведеться залишити вдома.

Контактна інформація

Громадська Спілка  ”Пермакультура в Україні”

perma.ukraineet.jpggmail.com

Організаційний комітет
  • Дарина Щорс, darya.shchorset.jpggmail.com, (067) 216-35-27, (099) 199-82-15

  • Тетяна Швацька, tat.shvatskaet.jpggmail.com, Тел

Реєстраційна форма

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.