bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Полтаві відбудеться тренінг «Стамбульська конвенція: готовність до ратифікації».
15.01.2018

19 січня 2018 року о 10 годині в приміщенні Інтеграційного Центру для ВПО та місцевої громади (за адресою м. Полтава вул. Шевченка 13 А) відбудеться тренінг “Стамбульська конвенція: готовність до ратифікації”.

Більше тренінгів у розділі Тренінги

Проводить тренінг Громадська організація  ”Інститут гендерних трансформацій”.

У 2011 році Україна стала одним із перших підписантів Конвенції Ради Європи - Стамбульської конвенції про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами, однак і досі не ратифікувала її.

Що дасть ратифікація?

ü  Буде створено національну телефонну лінію довіри для того, щоб кожен був впевнений, що отримає інформацію або допомогу, якої потребує.

ü  Правоохоронні органи будуть зобов’язані забезпечити повагу та компетентне ставлення правоохоронних органів до людини у моменти, коли вона повідомляє про випадки травмування: побиття партнером, сексуальні домагання  – та проводити належне розслідування.

ü  Правоохоронні органи будуть уповноважені невідкладно змусити теперішнього чи колишнього партнера, чоловіка або хлопця покинути житло для гарантування безпеки постраждалої особи (ізолювати кривдника).

ü  Конвенція створює перелік кримінальних правопорушень, серед яких – переслідування, сексуальне домагання та психологічне насильство. Правоохоронні органи можна повідомити про злочин. Називати речі своїми іменами допомагає вирішити проблему.

ü  Гарантує комплексну допомогу потерпілій особі й ефективне покарання кривдника.

Конвенція захищає не лише жінок, а також чоловіків, які, хоч і рідше, можуть бути жертвами домашнього насильства. А також дітей, адже, навіть якщо насильство не торкається їх безпосередньо, вони все одно визнаються потерпілими від нього. Тому що навіть постійне спостереження за домашнім насильством травмує психіку дитини.

Конвенція засвідчує, що насильство стосовно жінок та домашнє насильство не може вважатися особистою справою, а держави повинні попереджувати насильство, захищати потерпілих та застосовувати до кривдників кримінальне правосуддя.

Крім Стамбульської конвенції, є цілий ряд документів, які зобов’язують Україну звертати увагу на права жінок. Це і Резолюція ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», котра звертає увагу на те, що жінки потерпають в результаті тих конфліктних ситуацій, які ми маємо на сході України. Це також загальноукраїнська концепція державної програми з гендерної рівності, яку прийняли навесні минулого року.

Реєстрація на тренінг за посиланням - https://goo.gl/forms/Jokn4TX9j0hQCWmF3

Сторінка організації на фб – https://www.facebook.com/genderpoltava7/

 

 

 

Контакти

  • +380975592096
  • ГО ”Інститут гендерних трансформацій”
  • https://www.facebook.com/genderpoltava7/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.