bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг по роботі в громаді для активістів та активісток (Херсон)
06.02.2018

ГО «ГЦ «Нова генерація» (м. Херсон) запрошує активістів та активісток локальних громад Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей взяти участь у тренінгу «Робота з громадою: залучення, аналіз, мобілізація». Дедлайн - 16 лютого 2018 року.

Більше тренінгів у розділі Тренінги

Після тренінгу учасники:

  • Зможуть застосовувати на практиці механізми місцевої демократії (збори за місцем проживання, громадські слухання та ін.);
  • Покращать комунікацію в  своїй громаді та дізнаєтесь як залучати прихильників і доносити інформації до людей, які приймають рішення;
  • Без витрачання шалених ресурсів зможуть вивчити потреби громади та згуртувати людей навколо вирішення актуальних питань та ідей (форми, методи, успішні практики)

Дата проведення: 28 лютого – 01 березня 2018 року.

Місце проведення: м. Херсон

Учасники/ці, які пройдуть відбір, отримають лист-запрошення від організаторів з усіма деталями 20 лютого.

Організатори забезпечують учасникам та учасницям відшкодування коштів за проїзд (за наявності оригіналів квитків), проживання, харчування та навчальні матеріали.

Пріоритет надаватиметься учасникам з сільських населених пунктів і районних центрів.

Тренінг є третім у навчальному циклі для підвищення інституційної спроможності громадських організацій та ініціативних груп Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Для участі у тренінгу потрібно заповнити анкету за посиланням  https://goo.gl/rafP9B до 23:00 16 лютого 2018 року включно.

 Детальніше про проект та навчальний курс читайте на сайті www.socioprostir.org.ua

Контактна особа: Михайленко Галина [email protected]   

Навчання  проводиться в рамках проекту «Зміцнення громадянського суспільства в локальних громадах».

Контакти

Коментарі

Антон Румянцев   2258 днів тому   #  

Добрий день ГУРТ!
Так склалось, що мені випала нагода представляти Громадську Раду при виконкомі однієї з ОТГ у нашому районі, за ініціативою представників програми DOBRE.
Пройшовши тернистий шлях формування та становлення цієї громадської ланки, перед членами ради постало питання як набути знань, щоб стати професійними експертами у дорадчо-консультаційній справі.
Прошу співробітників ГУРТУ надати нам бодай зрозумілих методичних посібників, для членів Громадських Рад новостворених ОТГ, якщо такі Є.
А то виходить – програма DOBRE є, представники DOBRE теж десь є, а далі, працювати за старими правилами?!...
Допоможіть, будь ласка.
Анатолій.
26.01.2018
Шановна Наталя!
Вдруге звертаюсь до членів ГУРТУ, наша команда потребує Вашої допомоги, але час витрачений на самостійний пошук матеріалів на тему організації роботи ГР і подальше їх вивчення, можна використовувати більш ефективно на професійному рівні, за рахунок вивчення Ваших напрацювань.
Маю надію що на цей раз, Гурт не зволікатиме зі своєю допомогою.
З повагою, до однодумців!
Анатолій.
09.02.2018

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2258 днів тому   #  

Добрий день, пане Антоне! Дякуємо Вам за інтерес до порталу ГУРТ. З результатами нашої діяльності з розвитку громад Ви можете ознайомитися за посиланням https://gurt.org.ua/comdev/. Також на порталі ГУРТ Ви завжди можете знайти можливості, які допоможуть вдосконалити знання з розвитку та посилення спроможності громад. Ресурсний центр працює для свідомої та успішної України, де громадянське суспільство гарантує гідність, впевненість та довіру поміж громадянами на місцевому та національному рівнях. Бажаємо Вам успіхів у розвитку ОТГ. З повагою, команда ГУРТа.

  •   Пiдписатися на новi
Антон Румянцев   2257 днів тому   #  

Сумно і прикро, що замість допомоги, ознайомився з переліком виконаних робіт. Особисто я радий, і навіть не сумнівався в тому, що ГУРТ впорається з поставленими завданням -виконати всі ці проекти, за допомогою потужних західно-європейських і не тільки ... спонсорів. Я ж просив допомоги, так-як знав, новому та прогресивному Ви навчені, але результат був приголомшливий - замовляй, оплачуй і тоді користуйся. А де Ваш основний принцип: дізнався - просвіщай іншого? ...!

  •   Пiдписатися на новi
Мазипчук Максим   2255 днів тому   #  

Добрий день, пане Антоне! У нашому розпорядженні немає методичних посібників для членів Громадських Рад новостворених ОТГ. Однак Ви можете безоплатно використовувати можливості порталу ГУРТ для здобуття нових знань. Якщо у Вас є ще запитання щодо діяльності Ресурсного центру ГУРТ, будь ласка, звертайтесь на пошту [email protected], оскільки автор повідомлення під яким розміщено коментарі не працює в ГУРТі. З повагою, Максим Мазипчук.

  •   Пiдписатися на новi
Чермошенцева Наталя   2255 днів тому   #  

Доброго дня.
Останніх публікацій на цю тематику я особливо не знаю. Це, в першу чергу, пов"язано з тим, що інтерес до цієї тематики втрачений, утім законодавство не змінилось фактично, отже, пропоную Вам ознайомитись з виданням 2010 р, утім все там дуже добре розписано, з прикладами, які можуть стати у нагоді. З найкращими побажаннями, Наталя
https://ti-ukraine.org/wp-content/uploads/2016/11/civil_councils2010.pdf

  •   Пiдписатися на новi
Антон Румянцев   2254 дні тому   #  

Доброго вечора.
Дякую Вам, що маєте бажання допомогти. за цей рекомендований методичний посібник (2010), але наше завдання полягає не в цьому, цей шлях ми вже пройшли самостійно. Питання в іншому, якщо є консультаційно-дорадчий орган виконавчої влади, ми можемо піти: або колишньою доріжкою – «одобрямс», або стати експертно-дорадчим органом, який буде працювати в рамках інтересів об'єднаного територіального співтовариства громадян України.
А для цього потрібно навчити членів громадської ради професійному мистецтву бути фактичними фахівцями в своїй сфері. Я не хочу стверджувати, що ми ними не станемо. Станемо! Тільки трохи пізніше.
А час вимагає змінюватись вже зараз. Все так, як в бою під Крутами, голими руками і без вмінням воювати, за щасливе життя та незалежність Неньки України.
Анатолій.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.