bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Участь городян та дієвий контроль за ефективністю бюджету Миколаєва
23.02.2018

ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» запрошує громадських активістів та представників місцевого самоврядування зрозуміти можливості програмно-цільового методу, бюджету участі, механізмів місцевої демократії для ефективного та результативного бюджетного процесу. Дедлайн - 12 березня 2018 року.

Більше тренінгів у розділі Тренінги

Випускники за коуч-підтримкою команди проекту протягом 2018-2019 рр. підготують та реалізують громадські ініціативи в рамках бюджету участі або моніторингові/адвокаційні громадянські ініціативи для зеленого, чистого і комфортного м. Миколаєва.

У програмі дводенного навчання 15-16 березня 2018 року — роз’яснення «людською мовою»:

  • Вимоги законодавства України щодо запровадження програмно-цільового методу (ПЦМ) та ефективності місцевих бюджетів. Відповідальність місцевих посадових осіб;
  • Роль і місце громадських дорадчих органів при виконавчих органах миколаївської міської ради а також Департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції миколаївської міської ради у підвищенні демократичності, прозорості та ефективності бюджетного процесу;
  • Як громадянському активісту допоможе громадській аудит  доброчесності застосування ПЦМ у впливі на ефективність витрачання своїх коштів як платника податків;
  • Як городяни через громадські дорадчі органи при  ОМС, громадські слухання, місцеві ініціативу, е-петицію можуть впливати на місцевий бюджет;
  • Як мешканцю м. Миколаєва проконтролювати хід виконання та результати  проектів городян  за кошти міського бюджету участі у 2018 р. та перемогти у конкурсі бюджету участі 2019 р.

Учасниками навчання на прикладі сфер зеленого господарства, благоустрою та ЖКГ м. Миколаєва будуть вивчені кейси реалізації громадських ініціатив за підтримки бюджету участі та алгоритми застосування механізмів та інструментів місцевої демократії для управління місцевим бюджетним процесом.

Тренери: — Експерт ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Тетяна Золотухіна та Тетяна Шуліченко - директор департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради.

Місце проведення: Бізнес-центр «Олександрівський». (вул. Нікольська, буд. 25, м. Миколаїв).

Кількість учасників обмежена. При надходженні анкет, що перевищує можливості проекту пріоритет за датою надходження. Оргкомітет приймає анкети-заявки до 17-00 12 березня 2017 р. на:

E-mail: [email protected] ,  Тел/факс  (0512) 47-38-79

Контакти для зв’язку: [email protected]. (0512) 47-38-79  Олена Вартанян (офіс-менеджер).

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та КУ «Агенція розвитку Миколаєва»

Навчання відбудеться в рамках проекту «Демократичний, прозорий, ефективний бюджет для зеленого, чистого і комфортного м. Миколаєва», якій реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» при партнерстві з Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради та КУ «Агенція розвитку Миколаєва».

 

Контакти

  • ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»
  • [email protected]
  • 0512 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.