bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Набір на навчання методиці «Здорові розмови»
13.06.2023

 
У рамках проєкту “Здорові бібліотеки”, що впроваджується за підтримки Україно-швейцарського проєкту “Діємо для здоров’я”, ми оголошуємо набір на навчання тренерів методики «Здорові розмови».
 
????«Здорові розмови» — це науково обґрунтований метод впливу на поведінку людей, який сприяє позитивним змінам і покращенню їх фізичного та психічного здоров’я.
 
???? Він використовує мільйони звичайних щоденних контактів організацій та окремих працівників з іншими людьми (відвідувачами та користувачами послуг) для пропагування здорового способу життя та профілактики фізичних і психічних захворювань.
 
???? Цій методиці, зазвичай, навчаються:
- медичні працівники
- соціальні працівники
- бібліотекарі
- вчителі
та представники інших професій, які постійно взаємодіють з людьми протягом робочого дня, для того, щоб розуміти, як краще залучити цих людей до розмов про зміцнення свого здоров’я та зниження ризику від таких факторів, як:
- зловживання алкоголем;
- куріння;
- неправильне харчування;
- низька фізична активність та ін.
 
???? «Здорова розмова» включає використання коротких цільових фраз і питань під час кожного контакту з відвідувачами/користувачами послуг і займає всього 1-3 хвилини.
 
???? Навчений персонал заохочує відвідувачів/користувачів подумати про позитивні зміни, які вони можуть зробити, повідомляє про доступні джерела відповідної інформації та місцевої підтримки, у тому числі спеціалістів, консультації яких можуть знадобитися.
 
☝️Ці розмови можуть включати заохочення/мотивування людини до дії та заохочення їх візиту до інших закладів або спеціалістів, які можуть надати більш спеціалізовану допомогу.
 
Навчання працівників різних закладів методиці «Здорові розмови» дозволить посилити компетентність і впевненість у своїй здатності пропагувати здоровий спосіб життя та профілактиці фізичних і психічних захворювань, а також сприяти іншим послугам, важливим для забезпечення якості життя та благополуччя людей.
 
???? Курс буде проводитися в режимі онлайн для відібраних кандидатів (до 90 осіб пріоритетно з пілотних регіонів проєкту — Дніпропетровська, Полтавська, Рівненська, Львівська області).
 
Кандидатам необхідно мати попередній досвід роботи в проведенні тренінгів та/або навчання дорослих, бути компетентними фасилітаторами групової роботи. Із кандидатів, які пройдуть базову підготовку, ті, хто хоче стати тренерами, повинні будуть організувати під наглядом власний тренінг «Здорові розмови» та після успішного проходження отримати сертифікат.
 
???? Програму онлайн-навчання вестиме експертка Зорина О’Доннелл. Мова навчання - українська.
 
З 2007 по 2016 рік Зорина О’Доннелл, експертка із Великої Британії, працювала у Раді острова Вайт як голова громадської безпеки, керівниця відділу якості, інновацій, продуктивності та профілактики, керівниця програми розширення прав і можливостей сімей, а також — відділу системної трансформації Департаменту громадського здоров’я. З 2014 року по теперішній час Зорина також є членом ради директорів Healthwatch острова Уайт (організація, яка контролює якість соціальних і медичних послуг жителям острова).
 
???? Період навчання: 6.07,12.07, 27.07. + власний тренінг протягом 27.07-27.09.2023.
 
???? Сертифікація — до 10.10.2023.
 
???? Деталі тут.
 
???? Для участі в онлайн курсі “Здорові розмови” заповніть, будь ласка, цю анкету до 23.06.23:
 

Контакти

  • https://www.facebook.com/modernUkrainianBooks

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.