bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Воркшоп. Досвід Нідерландів у створенні соціального житла
18.07.2023

Воркшоп проходить у рамках Українського урбаністичного форуму за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Форум організовує аналітичний центр Cedos.
 
Коли? 28 липня, 14:00 - 17:00
Де? Вінниця, точне місце проведення ми повідомимо усім зареєстрованим
Участь у події безкоштовна за реєстрацієюhttps://bit.ly/3O1eL50
 
На сьогодні Нідерланди – країна з однією з найвищих часток соціального орендного житла, вартість якого є нижчою за ринкову. Близько 32% всього житла в Нідерландах можна назвати соціальним житлом. Ним переважно володіють житлові асоціації (Woning corporaties), які є приватними неприбутковими організаціями. Вони опікуються як будівництвом та утримання житла, так і надають широкий перелік сервісів повʼязаних з використанням помешкань.
 
Важливою особливістю системи соціального житла в Нідерландах є так звана активна земельна політика, що серед іншого дозволяє встановлювати цільове призначення землі для будівництва соціального житла.
 
Під час воркшопу ми:
???? поговоримо про: переваги й обмеження системи соціального житла в Нідерландах, діяльність, обовʼязки та фінансування житлових асоціацій;
???? звернемо увагу на інструменти земельної політики та містопланувальної політики, які можна використовувати для гарантування доступності житла;
???? під час роботи в малих групах спробуємо зрозуміти, наскільки такі політики та підходи є актуальними для нас та як їх можна втілювати в українських містах.
 
Мова воркшопу: виступи спікерів з Нідерландів – англійською з синхронним перекладом українською, робота в групах – українською без перекладу.
 
Спікери:
✅ Едвін Буйтелаар (онлайн) — професор кафедри землі та розвитку нерухомості, співробітник PBL (Нідерландської агенції з оцінки навколишнього середовища). Також був співорганізатором «Форуму відновлення житла в Україні», який відбувся 15 лютого 2023 року в Гаазі. Крім того, є співавтором звіту «Відбудова місця, яке можна назвати домом. Поширення знань для відновлення України».
✅ Роб Равестейн (онлайн) — радник з питань політики в Aedes (Федерація організацій соціального житла), Нідерланди. Займається темами доступності житла, політики щодо оренди та надання житла. Працює у сфері соціального житла вже майже 40 років, а також проводить тренінги щодо різних аспектів системи соціального житла. Aedes – національна організація, яка на всіх можливих майданчиках просуває інтереси практично всіх асоціацій соціального житла у Нідерландах. Разом члени Aedes управляють 2,3 мільйонами помешкань, що становить 32% всього житлового фонду Нідерландів.
Експертки-модераторки:
???? Анна Пашинська, співзасновниця проєкту Ко-хати;
???? Галина Сухомудь, наукова співробітниця в університеті Баугауз Ваймар (Німеччина), дослідниця з питань житла ГО Нова Житлова Політика, координаторка робочої групи з тем відновлення житла після криз і конфліктів у Європейській Мережі Дослідження Житла (ENHR);
???? Лоріна Федорова, аналітикиня Cedos.
 
⭐️ Фасилітаторка: Олена Сирбу — старша аналітикиня Cedos, проєктна координаторка.
 
Програму Українського урбаністичного форуму можна знайти за посиланням: https://t.ly/_6tB
Реєстраційна форма: https://bit.ly/ukrurbanforum_2023

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.