bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Захист прав дитини з інвалідністю: покрокова інструкція для родин – у Львові запрошують на зустріч
10.11.2023

Disability Rights International Ukraine запрошує батьків, які виховують дітей з інвалідністю, на зустріч із Ларисою Татариновою “Захист прав дитини з інвалідністю: покрокова інструкція для родин”. Захід відбудеться 18 листопада у Львові. 

Коли: 18 листопада 2023 (субота), 11:00–15:00

Де: м. Львів (точна адреса буде надіслана підтвердженим учасникам на email)

Участь безкоштовна (за умови реєстрації та підтвердження)

Реєстрація: за посиланням – https://forms.gle/fXeMDT9J8QJmRap66 

Лекторка:

Лариса Татаринова – заступниця директора центру соціальних служб Солом’янського району міста Києва, майстер соціальної роботи, членкиня правління ГО “Ліга соціальних працівників міста Києва”, юристка.

Програма

  • • Гарантований державою соціальний захист дітей і осіб з інвалідністю, а також їхніх батьків. Говоритимемо про встановлення підгрупи “А” дитині, соціальні відпустки, вихід на пенсію в 50 років, підстави встановлення інвалідності без зазначення терміну та інші юридичні аспекти, про які батькам потрібно знати, де і яким чином запитати, або ж вміти зробити самостійно.

  • • Забезпечення реабілітаційними послугами. Учасники дізнаються про умови для усунення обмежень життєдіяльності осіб з інвалідністю та про те, як відновити і компенсувати порушені або втрачені здатності до побутової, професійної та суспільної діяльності. Обговоримо порядок забезпечення технічними засобами реабілітації та як має виглядати якісне заповнення індивідуальної програми розвитку (ІПР).

  • • Система соціальних послуг. Розберемося, які бувають послуги, що таке базові соціальні послуги, як їх отримати та що робити, коли кажуть, що у вашій територіальній громаді таких немає. Визначимо, що залежить від місцевої влади, а що від самої людини, щоб такі послуги були.

  • • Кава-брейк.

  • • Сесія “питання-відповідь” із лекторкою. Неформальне спілкування. Розбір індивідуальних кейсів.

Коли батькам дітей з інвалідністю доступні ресурси, послуги та соціальна підтримка, вони з великою ймовірністю вибирають життєвий шлях, який веде до нормалізації. Тож пані Лариса допоможе систематизувати знання про те, як захистити права своєї дитини та домогтися усієї необхідної та гарантованої підтримки від держави.

 

Цей захід створено DRI Ukraine завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Посольства Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine. Зміст (указати вид публікації) не обов’язково відображає погляди Посольства Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.

Контакти

  • https://www.facebook.com/dri.ukraine/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.