bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як викривати аудіодипфейки, створені штучним інтелектом — вебінар GIJN
04.04.2024

Технології створення дипфейків стрімко удосконалюються. На щастя, разом із тим з’являються й нові методи та інструменти для їхнього виявлення та моніторингу – і журналістам варто їх опановувати.
 
На цьому вебінарі GIJN троє експертів поділяться порадами, інструментами й ресурсами для виявлення, розслідування й перевірки потенційних дипфейків.
 
Дата і час вебінару: 9 квітня о 16:00 (за Києвом).
 
 
Мова вебінару — англійська з синхронним перекладом українською.
 
Попри те, що тема вебінару стосується аудіосимуляцій та дипфейків, які використовують під час виборів, рекомендації наших експертів стануть у пригоді й українським журналістам. Адже РФ активно використовує штучний інтелект, щоб сіяти дезінформацію та хаос в українському суспільстві.
 
Спікери вебінару:
 
  • Ольга Юркова — журналістка та співзасновниця StopFake.org, незалежної української організації, яка займається фактчекінгом та підготовкою міжнародних фахівців із перевірки фактів для боротьби з пропагандою та дезінформацією у медіа.
  • Сайлас Джонатан — менеджер із цифрових розслідувань у Центрі інновацій та розвитку журналістики (CJID). Удостоєний багатьох нагород фахівець із фактчекінгу та OSINT, він також є автором багатьох наукових праць та розслідувань про організації, відповідальні за інформаційний хаос в африканському регіоні.
  • Шаян Сардарізаде — журналіст BBC Verify, який спеціалізується на викритті фейкових новин, дезінформації та маніпуляцій на цифрових платформах. Він також займається розслідуваннями у відкритих джерелах, включаючи верифікацію контенту та визначення геолокації.
Модеруватиме вебінар Рован Філп — старший репортер GIJN, який нещодавно писав про загрозу згенерованих за допомогою ШІ дипфейків та про те, як журналісти-розслідувачі можуть цьому протистояти.
 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.