bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Книга «Дівчинка із квіткою на голові» шукає видавця
01.02.2018

Казка молодої дитячої письменниці Галини Теличук про те, що кожен із нас має свою Квітку – хто на голові, хто в руках, а хто і в самісінькому серці... Але мало хто наважується прийняти і полюбити її. Зізнавайтесь, як давно ви поливали свою?..

Дівчинка, що в неї з голови росте квітка. Дивно, правда? Що ж із нею не так? Злі чари? Радіація?.. Почекайте. А чому з нею обов’язково має бути щось не так? Чому потрібно якось класифікуватися та визначатися, хто ж ти там насправді є - Людина, Квітка, Мама, Дружина чи Працівник місяця? Чому бути унікальним, неповторним, особливим Собою – це погано?

ілюстрація до казки

Казка «Дівчинка із квіткою на голові» молодої дитячої письменниці Галини ТЕЛИЧУК про те, що кожен із нас має свою Квітку – хто на голові, хто в руках, а хто і в самісінькому серці… Але мало хто наважується прийняти і полюбити її. Зізнавайтесь, як давно ви поливали свою?..

«Дівчинка з квіткою на голові» - це одна казка із серії, до якої також входять казки «Хто вкрав у Зебри смужки?» і «Жив собі Листочок..»

«Це казки для маленьких і «дорослих дітей», тобто нас, батьків, - посміхається Галина. – Я впевнена, що будь-якому дорослому буде про що подумати під час прочитання цих казок-притч і що обговорити зі своїми дітьми. Адже для того, що виростити щасливих дітей, потрібно бути щасливим самому.»

В доробку Галини Теличук - персоналізована казка у віршах «Таємне життя Святого Миколая», що вийшла друком у видавництві «Fairy Tale» українською та російськими мовами, а також декілька збірок дитячих віршів українською, російською та англійською мовами, що поки існують лише в електронному вигляді. 

Неймовірні ілюстрації до казки створила талановита художниця із Ужгорода Аліна ЛОБАНОВА.

«Це дуже мила та чуттєва історія, яка залишає особливий післяприсмак: все дуже просто, і в цьому - глибина… – говорить пані Аліна. - Створення образу дівчинки та її світу відбувалося поступово, ніби складався пазл. Я багато перемальовувала і достатньо довго шукала легкість образів. Моєю помічницею і головним критиком стала моя п’ятирічна донька. Саме вона стала прототипом Дівчинки з таким же неслухняним пшеничним волоссям, мрійливим поглядом та любов’ю до спідниць у будь яку погодуJ А для мене Дівчинка із квіткою на голові стала відкриттям власної маленької дівчинки, яка живе у кожній з нас.»

Творчий тандем дитячої письменниці та художниці дуже сподівається на те, що книжку вдасться видати і готовий розглянути пропозиції як щодо видання збірки казок, так і друку «Дівчинки із Квіткою на голові», до якої вже існують ілюстрації, окремим виданням.

Уривок із казки «Дівчинка із Квіткою на голові»:

«Одного ранку Дівчинка читала книжку під своїм улюбленим деревом. Раптом їй на долоні впав персик. М’якенький, ароматний, жовтогарячий наче полуденне сонце та неймовірно апетитний. Дівчинка підняла голову. Сотні маленьких червоно-чорних оченяток хитро виглядали до неї з-посеред листя. Вишня. Звідки ж узявся персик? Дівчинка звичним рухом потягнула руку до своєї квітки, але квітки більше не було. Додолу впало декілька листочків, а на голові не було нічого, окрім пшеничного кольору волосся.»

Контакти

  • https://www.facebook.com/halyna.telychuk

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.