bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові можливості для соціально відповідальних адвокатів
23.02.2018

Національна асоціація адвокатів України спільно із Простором Pro Bono презентує нові можливості для соціально відповідальних адвокатів. Надання правової допомоги на умовах Pro Bono уже є поширеним в Україні явищем. В рамках міжнародної взаємодії та з метою розвитку культури Pro Bono в Україні, НААУ створює додаткові сприятливі умови для такої діяльності.

Відтепер кожен адвокат, який надає чи бажає надавати правову допомогу на умовах Pro Bono, матиме такі можливості:

  • публічно заявити про свою готовність надавати правову допомогу на умовах Pro Bono та отримати відповідну відмітку  «Pro Bono» в особистому профайлі в ЄРАУ, що буде свідчити про це;

поширити за допомогою ресурсів НААУ та Простору Pro Bono інформацію про свої справи, за якими надається чи була надана правова допомога на умовах Pro Bono.

Для цього необхідно:

  • ознайомитись та погодитись із умовами взаємодії з Простором Pro Bono (https://goo.gl/Fgdy5R);
  • написати заяву про бажання надавати правову допомогу на умовах Pro Bono та віддати її на опрацювання оператору Ради адвокатів для того, щоб оператор натиснув кнопку «Pro Bono» та в особистому профайлі з’явилась відповідна відмітка (зразок тут: https://goo.gl/6HRNDb).

Кнопка «ProBono» - нововведена функція на сайті НААУ, метою якої є налагодження співпраці між Простором Pro Bono та адвокатами, які надають правову допомогу для вирішення соціально важливих справ на умовах Pro Bono.

Як це працює:

  1. Зараз необхідно написати заяву про бажання надавати правову допомогу на умовах Pro Bono та віддати її оператору Ради адвокатів, який опрацює заяву та натисне кнопку. Після цього у профайлі з’явиться відповідна відмітка «Pro Bono».

З березня 2018 року в своєму особистому кабінеті на сайті НААУ кожен адвокат зможе натискати кнопку самостійно.

  1. Після цього адвокат отримуватиме повідомлення про нові справи, за якими потребується правова допомога на умовах Pro Bono. Взяти справу в роботу та повідомити про її результати він зможе згідно вказаних умов (https://goo.gl/Fgdy5R).

З березня 2018 року працюватиме пул кураторів, які координуватимуть процес передачі справ, що потребують правової допомоги на умовах Pro Bono.

Адвокати, які вже надавали правову допомогу на умовах Pro Bono, можуть взяти участь у дослідженні поширення культури Pro Bono серед адвокатів, розкажіть про свої справи! Для цього ми потрібно заповнити форму Pro Bono (https://goo.gl/RrRfGc). НААУ та Простір Pro Bono на своїх ресурсах мають можливість розказати про Ваш приклад та описати інформацію щодо справи, за якою було надано правову допомогу на умовах Pro Bono. Участь в такому дослідженні допоможе зібрати інформацію про те, яким чином культура «Pro Bono» поширена серед адвокатів НААУ.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.