bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Патріотичне таборування «Соснова Січ»: коли пліч-о-пліч працюють люди, об’єднані однією метою
21.09.2015

Так хочеться, щоб люди одягали вишиванку не тому, що це модно, а тому, що це поклик душі! Саме під таким гаслом ми почали організацію дитячого патріотичного таборування «Соснова Січ». І потрошку до нас стали приєднуватися люди, об'єднані однією метою!

Починати завжди важко. По-перше, для будь-якого масштабного проекту потрібне фінансування, і саме з цим була найбільша проблема. Ми зіштовхнулися з тим, що нікому не потрібне СПРАВЖНЄ патріотичне виховання, лише популізм та піар. Але, не дивлячись ні на що, ми стукали у кожні двері і до кожного серця.

Після багатьох відмов, ми не здавалися. І завдяки наполегливій праці з’явилися небайдужі люди. Вони починали вірити і вкладати свою працю та душу у майбутнє табору. Не дивлячись на нестачу коштів, діти самі збирали гроші на бензин, заправляли автобуси і їхали до соснового бору, громадські активісти погоджувалися безкоштовно надавати свій матеріал для ігор і майстер-класів, а гості з Одеси, Херсону, Києва не просто приїздили за свій рахунок, а ще й везли з собою подарунки! Активісти допомагали нам у пошуках спонсорів, фермери надавали овочі для годування табору, ДЮСШ виділело «Кадет» для навчання ходінню під парусом. Підключилися і приватні підприємці. Але в кінці кінців найголовнішим спонсором стало Міністерство молоді та спорту України.

Готували табір не один місяць, продумуючи кожен нюанс. Врешті до нас приїхало близько 300 учасників Каховки, Каховського району, Нової Каховки та діти з селища Рубіжне Луганської області. «Соснова Січ» тривала три дні з 11 по 13 вересня. Програма була дуже насиченою: це і стрілянина з луку та пневматичної зброї, ходіння на каяках і «Кадеті», тарзанка, вечірні програми - «Коло знайомств» та «Конкурс художньої творчості», грандіозний квест, волонтерські акції, тренування з бойового гопаку, тренування з тактики, гра у пейнтбол, мастер класи по розбіці-збірці автоматів, управлінні бранзбойтом та багато іншого.

В організації було задіяно більше сотні людей різних професій, але всі вони об’єдналися з однією метою - патріотичне виховання дітей!

«Не віриться, що все вийшло, що було так багато людей, гостей. Здавалося, їх незліченно, кожного дня все прибували та прибували нові, а від’їзжати у неділю зовсім не хотілося… Та й зараз познаходили один одного в соціальних мережах, активно спілкуємося, обмінюємося ідеями та плануємо нові заходи», - прокоментувала захід Оля Радіонова, представник ГО «Молодь України».

Рецепт успіху опублікований в межах конкурсу для представників місцевих громад на кращий рецепт успіху «Успішні приклади залучення громадян до розвитку громади», який триватиме до 22 вересня 2015 року. Ваші коментарі наближують учасників до перемоги!

Контакти

  • Ольга Радіонова
  • [email protected]
  • 0994666094
  • https://www.facebook.com/MolodUA2015

Коментарі

Тетяна Горобчук   3138 днів тому   #  

Організатори молодці! Щоб обєднати стільки людей між собою, треба мати не аби який талант . Все пройшло пречудово! залишилась купа емоцій та вражень! сподіваємось, що продовжимо наступного року.

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Богачук   3136 днів тому   #  

Дуже приємно, що такі заходи проходять у нас і підіймають козацьких дух! Патріотичне, фізичне та моральне виховання, свіже повітря, спілкування, знайомства - що може бути краще для дітей, які тільки й роблять, що просиджуючи увесь час в школі? Впевнена, дітям захід приніс масу задоволення та нових вражень!

  •   Пiдписатися на новi
Людмила Решетова   3135 днів тому   #  

МенІ подобається усе!У нас неперевершена молодь!я вірю що в них щасливе майбуття!Слава Україні!І слава нашій молоді,бо вони того варті!

  •   Пiдписатися на новi
Олена Витвицька   3135 днів тому   #  

Очень бы хотелось побывать! Слушайте, а еще такие мероприятия будут? И как к вам попасть?
Мы тоже готовы ехать своим ходом и поможем если что, всем чем сможем :)

  •   Пiдписатися на новi
Микола Огданець   2799 днів тому   #  

Олена, в цьому році таборовий збір "Соснова січ - 2016. TERRA KOZACCORUM" відбудеться 8-11 вересня 2016 року в сосновому борі поблизу Каховки. Приїджайте, будемо раді. Якщо потрібні офіційні запрошення від організаторів, влади звертайтеся. Пишіть [email protected]

  •   Пiдписатися на новi
Олена Витвицька   3135 днів тому   #  

Слушайте, а сколько у вас было спонсоров и как вы их нашли? У нас всегда огромная проблема с финансированием. И если даже хочешь сделать, что то стоящее, то все обычно упирается в деньги. Поделитесь опытом

  •   Пiдписатися на новi
Тарас Фолінський   3135 днів тому   #  

Був, сподобалось. Від'їджати ні мені, ні дітям не хотілось.
Молодці! Сподіваюся, що влітку зістрінемось!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.