bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громада Музиківки: як перетворити село на осередок добробуту і благополуччя
21.09.2015

За час існування села Музиківка багато справ було зроблено й багато планів реалізовано. Наприклад, у 2006 році ми перемогли у районному конкурсі сільських громад,  а в 2007-му отримали I місце у Всеукраїнському конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою та підтримки громадського порядку», у 2009 році отримали грант програми ПРООН «Місцевий розвиток» з проектом «Ремонт амбулаторії», у 2012 році перемогли у Всеукраїнському конкурсі проектів з «Модернізацією системи зовнішнього освітлення».

Ідеї приходили просто з тієї ситуації, яка склалася в громаді. Ми - представники громадських організацій - вважаємо найважливішим, що те, чого не вистачає кожній людині, повинне в нас бути, тому маємо чіткі цілі та прагнемо до їх реалізації.

В нашому селі декілька громадських організацій, в яких бере участь практично все село. Кожна людина може підібрати для себе той напрямок, який цікавий саме їй, хтось бере участь в діяльності організацій постійно, хтось залучається тільки під час реалізації окремих проектів.

У нас є ГО «Освітня ініціатива», ГО «Музичани», ГО «Турбота», Молодіжна громадська рада. Громада бере активну участь у соціально-економічному розвитку населеного пункту. За період з 2006 по 2015 роки сільська рада є учасником різноманітних міжнародних та всеукраїнських конкурсів і програм розвитку сільських територій. І це фактично бажання кожного, адже кожний розуміє, що разом ми сильніші. До реалізації проектів все село береться з радістю, люди допомагають своєю працею, місцеві підприємці коштами, а також ми намагаємося знаходити грантові програми для наших потреб.

У нашої громади є велике бажання перетворити територію свого проживання на осередок добробуту і благополуччя. У нас спостерігається баланс інтересів між місцевим самоврядуванням, та жителями села, всі виступають за добробут на селі і впорядкованість його території. Люди довіряють та співпрацюють з сільською радою, ідеї подають окремі люди, іноді працівники сільської ради, також громадські організації опікуються вирішенням своїх завдань.

Головне, що допомагає нам розвивати свою територію: ми намагаємося не розчаровуватися, якщо щось не виходить або виходить не так, як ми собі уявляли спочатку, наша порада всім хто береться за покращення будь-якої ситуації не брати на себе всю відповідальність, тобто я написав проект, я буду його й реалізовувати, потрібно об’єднувати навколо себе та свого проекта людей, які можуть бути також зацікавленими в тому, щоб цей проект мав успіх, та не зупинятися на досягнутому.

Людмила Погрібна: «Побудова спортивного майданчика - це дуже добре. А щодо пріоритетності, то для мене, як молодої мами, дитячий садочок наразі важливіший. І навколо цієї проблеми, на мою думку, місцева та регіональна влада мала б об’єднувати сили батьків, підприємців, активної молоді, бюджетів різних рівнів».

Юлия Зощук: «Нашому селу є чим пишатися. Підбиваючи підсумки, можна сказати, що наш досвід може вразить багатьох. Дякуємо всім за вашу роботу та те натхнення, яке ви даруєте людям з усієї України».

Рецепт успіху опублікований в межах конкурсу для представників місцевих громад на кращий рецепт успіху «Успішні приклади залучення громадян до розвитку громади», який триватиме до 22 вересня 2015 року. Ваші коментарі наближують учасників до перемоги!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.