bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рецепт успіху від Фонду громади міста Березань: нове життя спортивного залу
23.09.2015

Майже 20 років у зв'язку із відсутністю ремонту не функціонував спортзал березанського ліцею. Сказати, що приміщення було в жахливому стані, це нічого не сказати. В залі взагалі відсутня підлога, вкрита грибком стеля, облущені стіни, обшарпані вікна. Студентам в осінно-зимовий час ніде було займатися спортом та проводити своє дозвілля. Заняття з фізичної культури проводилися тільки на вулиці. Гострота цього питання десятки разів піднімалась на різних рівнях.

Під час зустрічі у жовтні 2014 р. представників Фонду громади міста Березань з педагогічним колективом аграрного ліцею колектив закладу звернувся з проханням сприяти у проведенні ремонтних робіт у спортивному залі. З їхніх слів пролунало, що відразу зробити ремонт неможливо. Тоже вони висловили дуже велике прохання поклопотатися за деревину для відновлення підлоги. Також виявили готовність особисто на волонтерських засадах долучитися до ремонтних робіт. Батьки і студенти теж захотіли долучитися до роботи.

Знайти кошти на відновлення занедбаного приміщення навіть у мирний час нелегко. Але ж заняття спортом не тільки зберігає здоров’я, а й вберігає молодь від необдуманих вчинків. У грудні 2014 р. голова правління фонду звернулася до мецената та повідомила про проблеми дозвілля молоді у місті. Особливо гостро це питання стоїть  у ДНЗ Березанського ПАЛу, де навчаються студенти з 15 областей України, більшість із них з багатодітних та малозабезпечених сімей. Меценат перейнявся проблемами та повністю профінансував капітальний ремонт приміщення спортивного залу: було покладено нову підлогу, замінено старі вікна, оброблено та пофарбовано стелю, стіни, встановлено евакуаційні двері, прожектори, здійснено капітальний ремонт спортивного залу.

Приємно, що ініціативу підтримали і батьки,  завдяки чому з’явилися новенькі роздягальні, душові та туалетні кімнати. Учні-ліцеїсти з задоволенням допомагали будівельникам. Ремонтні роботи у спортзалі закінчилися наприкінці квітня 2015 р. Сподіваємося, що оновлений спортзал стане місцем спортивних перемог та нових рекордів.

Рецепт успіху опублікований в межах конкурсу для представників місцевих громад на кращий рецепт успіху «Успішні приклади залучення громадян до розвитку громади», який триватиме до 22 вересня 2015 року. Ваші коментарі наближують учасників до перемоги!

Контакти

Коментарі

Ірина Моравіна   3124 дні тому   #  

Насправді громаді все під силу, якщо вона консолідована, а кожен її член розуміє, що є частиною єдиного цілого. Успіхів Вам!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.