bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мультимедіа та виховний процес: рецепт успіху від куреня «Калинонька»
24.11.2016

Курінь «Калинонька» (с. Калинівка Іванівського району Одеської області) – первинний осередок Українського дитячо-юнацького товариства «Січ» – заснований восени 1998 року й зареєстрований органами місцевого самоврядування 19 травня 1999 року. УДЮТ «Січ» – це добровільна, незалежна, неполітична, неприбуткова Всеукраїнська громадська організація, що об’єднує дітей та дорослих на основі добровільності та спільності інтересів з метою виконання статутних завдань.

Метою діяльності Куреня є сприяння вихованню свідомих, розумово, духовно, емоційно, соціально та фізично розвинених молодих громадян України на традиціях українського козацтва й морального православ’я.

Завданнями організаціїї є: сприяння вихованню у дітей та юнацтва національної, історичної свідомості, громадянської позиції, патріотизму, готовності захищати Батьківщину, любові до рідного краю; залучення дітей та юнацтва до участі у краєзнавчій діяльності, поширенні та пропаганді козацьких звичаїв і традицій; виховання відповідальності, здатності розуміти та поважати інших людей, готовності прийти їм на допомогу; виховання екологічної свідомості, відповідальності за майбутнє планети.

Таким чином, втілюючи мету й завдання в життя, необхідним елементом в досягненні успіху організації є використання інформаційно-комунікаційних технологій. Перш за все, це робота з батьками дітей. Батьки з інтересом дивляться презентації, відео з різноманітних виховних заходів, таборувань, вишколів.

З іншого боку, створення учнями мультимедійних презентацій про діяльність Куреня, написання заміток для місцевих ЗМІ розвиває дитячий колектив. Пошук інформації про січові, пластові, скаутські події в Україні та за її межами розширюють сферу спілкування й діяльності організації. Використання цифрової камери дозволяє поповнювати відео і фото архів якісними матеріалами. Для проведення заходів обирається необхідний матеріал, розробляються унікальні медалі, листівки для нагородження.

Отже, в наш час спостерігається не тільки необхідність, а й потреба використання ІКТ. Модель сучасного навчально-виховного процесу передбачає створення єдиного освітнього простору, що формує умови для вільного руху інформації, швидкого доступу до неї. А цього можна досягти, звісно ж, шляхом використання ІКТ, які включають технічні засоби (комп’ютер. мультимедійний проектор), програмні засоби (системні, загального призначення), засоби під’єднання до Інтернету (сервери, модеми).

Слід також звернути увагу на недоліки та проблеми застосування ІКТ: відсутність комп’ютера в домашньому користуванні багатьох учнів, недостатня комп’ютерна грамотність, надмірне використання комп’ютера, яке може зашкодити дітям. 

***

Рецепт успіху бере участь у конкурсі «ІКТ для підвищення ефективності ОГС», що оголосив Ресурсний центр ГУРТ. Ваші коментарі під цим матеріалом, додані до 11 грудня 2016 року включно, допоможуть його авторам перемогти

Контакти

Коментарі

Естер Андріяко   2694 дні тому   #  

Хоч я теж учасник (для громадських колег), але щиро підтримую УСІХ інших і кажу усім вам, що ВИ - МОЛОДЦІ! Так тримати!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.