bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Група самодопомоги «Сумчанка»
30.12.2017

Ось і настав час в новорічній метушні написати історію успіху нашої маленької, скромненької групи самодопомоги «Сумчанка». Відразу хочеться описати безпосередню роботу групи і проблеми, з якими вона стикається.

Основною проблемою при проведенні групи самодопомоги було пояснення людям, її майбутнім учасникам, що це і для чого. Наприклад, ми зіткнулися з питанням “Ви секта?”. І нам доводилося пояснювати, що ні, і навіть демонструвати фото з нашої школи. Навіть після детальної роботи над поясненням суті, мети та цілі роботи новоствореної ГСД майже кожен учасник відчував пересторогу перед нами. Щоб подолати дане явище, довелося робити все впевнено, намагаючись якнайближче до загальних рекомендацій по проведенню ГСД, в жодному разі не демонструвати самому слабкість.

Робота по залученню цільової аудиторії велася досить плідно. На робочі зібрання нашої ОСН “Сумчанка” приходять представники різних шарів населення нашого міста. Це і активна молодь, яка прагне щось змінювати в житті та в собі взагалі , і досвідчені люди, які можуть поділитись власним досвідом з певних питань.

Приміщенням для проведення нашої ГСД було вибрано офісне приміщення нашої організації ОСН “Сумчанка”, що знаходиться в центрі міста за адресою вул. Герасима Кондратьєва, 25.

На даний час група збирається раз на 2 тижні в силу об’єктивних та суб’єктивних причин. Всього було проведено 4 зібрання нашої групи. Плідно проводимо роботу над тим, щоби з наступного року такі зібрання проходили щотижня.

Проведення останньої групи у нас було 16 грудня. Даний захід був, мабуть, найгарячішим і найзапеклішим серед усіх, адже тема була настільки цікава і актуальна, що навіть довелось особисто вгамовувати учасників. Мова йшла про 25 грудня: чи потрібний цього дня вихідний? Учасники розділилися в думках, знайшлися ті, кому в цей день краще попрацювати, але мати змогу 2-го травня посадити картоплю.

На цій групі було представлено троє новачків, і тепер наша група має 12 учасників. Обговорювана тема так сподобалась студенту Сергію, що він запросив матеріали для того, аби спробувати провести ГСД у себе в гуртожитку. Після Нового руку на черговій зустрічі очікуємо, що він поділиться результатами.

Підсумовуючи, можна сказати, що наша група працює, потроху набираючи обертів, і «затягує» у себе все нові і нові обличчя. Будемо намагатись зберегти те, що маємо, і потроху примножувати.

Максим Новіков, Ігор Рекун

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.