bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Єлизавета Соловей: «Якщо вам здається, що треба щось змінити в своєму житті, то вам не здається»
17.05.2021

Ми продовжуємо публікувати історії успіху підприємців – учасників тренінгу «Розпочни свій бізнес» від Міжнародної організації праці.

Єлизавета Соловей (31 рік, м. Кропивницький) розпочала власну справу під час карантину, щоб мати змогу поєднувати роботу і виховання дітей. Історію пані Єлизавети читайте далі.

***

Щоб мати змогу водити свою доньку на гурткову роботу та в садочок, мені довелося покинути роботу. В цей період я почала думати над можливістю поєднувати роботу і виховання дітей. Саме ці обставини спонукали до створення власного бізнесу. Я почала вивчати це питання, багато думала, аналізувала. Читала статті з ідеями про розбудову бізнесу з нуля, штурмувала «Дію» (український e-сервіс державних послуг).

Проблема, яка й раніше мене цікавила, але останнім часом стала особливо гострою – спосіб життя, який ми ведемо, та їжа, яку вживаємо кожного дня. Почала вивчати літературу про норми харчування і намагатися втілити принципи здорового та безпечного харчування у повсякдення своєї родини.

Фото з архіву Єлизавети Соловей  

Ще на цьому етапі я зустрілася з труднощами придбання якісних продуктів у нашому місті. В одному місці просто неможливо придбати все необхідне для здорового раціону моєї сім’ї. Ось в мене і зародилася думка створити таке місце, де будуть реалізовуватися лише високоякісні і корисні продукти.

І в цей час мені на очі потрапив пост в Інстаграмі про тренінг. Це був шанс розібратися в усіх нюансах, адже я ніколи не мала справи з бізнесом. І я цей шанс використала.

Було дуже багато питань: про бізнес-план, про стартовий капітал, маркетинг, про податки. Завдяки тренінгу все розклалося «по поличках», я зважила всі «за» і «проти» – і вирішила діяти. Найбільший мій страх на той момент був – це починати бізнес в період спалаху пандемії Covid-19, коли оголошено карантин по всьому світу і економічна криза вже торкнулася кожного. Одним із аргументів у прийнятті такого рішення було розпочинати бізнес онлайн.

Почалися пошуки якісних українських виробників продукції На перших етапах створення бізнесу треба багато вкладень: і реклама, і товар, і обладнання, і податки, і оренда. Обдумавши все та не маючи потужного стартового капіталу, я вирішила почати зі сторінки в Інстаграмі. Поступово розширювала асортимент, таким чином збільшувалися і обсяги продажів. До речі, я вже маю постійних клієнтів, що свідчить про потребу населення у споживанні продуктів харчування, що є безпечними для власного здоров’я та безпечно вирощені без шкоди навколишньому середовищу – а саме без застосування пестицидів, гербіцидів чи інших отруйних для земельних ресурсів чи комах речовин.

Фото з архіву Єлизавети Соловей  

Зараз я на шляху до цієї цілі і впевнена в своїх силах. Я пройшла додатково навчання з ведення сторінки в Інстаграмі, навчилася круто фотографувати, щоб сторінка моя виглядала трендово, адже саме ця соцмережа насамперед про візуальне сприйняття. А ще знайшла чудових постачальників. Відчуваю, що вже найближчим часом буду залучати найманих працівників, а поки що виконую роботу самостійно та відпрацьовую бізнес-процеси: займаюсь просуванням свого інста-магазину Koriandr, рекламою в Інстаграмі і поза його межами, створенням контенту, приймаю замовлення, гарно упаковую, і доставка теж на мені.

Фото з архіву Єлизавети Соловей 

Є такий влучний вислів, який мене завжди надихає: «Якщо вам здається, що треба щось змінити в своєму житті, то вам не здається».

Що я хочу цим сказати? Не бійтеся!

Не варто присвячувати життя тому, що вам не до вподоби!

Дуже важливо займатися тим, що приноситиме задоволення.

І якщо ви досі не знайшли роботу «в кайф», можливо, треба створити її власноруч?

***

Рецепти успіху підприємців учасників тренінгів «Розпочни свій бізнес», що проводяться Ресурсним центром ГУРТ, опубліковано у межах проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який здійснюється Міжнародною організацією праці за фінансування уряду Данії.

Контакти

  • Ресурсний центр ГУРТ

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.