bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Консультанти з питань проведення оцінки потреб в соціальних послугах на регіональному рівні
12.08.2013

ВБФ "Коаліція ВІЛ-сервісних організацій"оголошує конкурс для 2х надавачів консультаційних послуг з питань проведення оцінки потреб в соціальних послугах на регіональному рівні, на період вересень-грудень 2013 року.

Діяльність здійснюється в рамках проекту«Посилення спроможності громадянського суспільства здійснювати громадський контроль за державним фінансуванням та реформуванням системи соціальних послуг для забезпечення сталості системи комплексних послуг з профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу, догляду і підтримки».

  1. I.              Загальна інформація

Діяльність проводиться ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій» в рамках проекту «Посилення спроможності громадянського суспільства здійснювати громадський контроль за державним фінансуванням та реформуванням системи соціальних послуг для забезпечення сталості системи комплексних послуг з профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу, догляду і підтримки» підтриманого ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Найважливішим напрямком діяльності недержавних організацій є участь у наданні соціальних послуг уразливим групам за рахунок бюджетних коштів. У тому числі з використанням механізмів соціального замовлення.

Стабільне бюджетне фінансування соціальних послуг, які надають НУО неможливо без формування предмету соціального замовлення (визначення кількості клієнтів, які потребують послуги, перелік соціальних послуг які вони потребують, включення недержавних надавачів соціальних послуг при оцінки потреб в соціальних послугах на рівні міста та області).

Наказом Міністерства соціальної політики від 15.10. 2012 року № 648 була затверджена Методика визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці в соціальних послугах. В січні 2013 року головні управління праці та соціального захисту всіх областей України збирали інформацію щодо надавачів соціальних послуг та потреб в соціальних послугах різних соціальних груп. Вся інформація була спрямована до Міністерства соціальної політики. ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних організацій» надала запит до всіх Управлінь та отримала форми які були заповненні щодо надавачів, соціальних послуг, цільових груп та коштів, які потрібні для надання соціальних послуг. За результатами аналізу стало зрозуміло, що при оцінці потреб в соціальних послугах практично не враховані послуги для цільових груп, уражених ВІЛ., а також не врахована наявність недержавних надавачів соціальних послуг. Оскільки оцінка потреб в соціальних послугах є першим етапом соціального замовлення, це означає, що кошти на соціальне замовлення та закупівлю соціальних послуг на 2014 рік не буде передбачено.

Оцінка потреб в соціальних послугах буде проводиться щороку та передбачає 3 етапи:

  1. збір інформації щодо фактичних обсягів послуг та потреб в послугах, а також інформація про інфраструктуру надання соціальних послуг (відбувається протягом січня щороку);
  2. індивідуальна оцінка потреб в соціальних послугах (відбувається протягом року);
  3. узагальнення та аналіз інформації щодо потреб в соціальних послугах та визначення пріоритетів для надання послуг (відбувається до 1 квітня щороку)

Необхідно, щоб недержавні надавачі зробили цю оцінку та забезпечили включення інформації щодо потреб в послугах уразливих груп до потреб в соціальних послугах адміністративно-територіальної одиниці.

ІІ. Обсяг послуг

Надавач консультаційних послуг з питань проведення оцінки потреб в соціальних послугах на регіональному рівні:

  1. Приймає участь в установчій робочій зустрічі у м. Київ з питань оцінки потреб та визначення необхідних заходів щодо виконання завдання;
  2. Налагоджує співробітництво з Головним управлінням праці та соціального захисту населення в сфері визначення потреб в соціальних послугах, що передбачає:
  • отримання пакету документів (результатів оцінки потреб в соціальних послугах) для подальшого використання при роботі з НУО;
  • провести зустріч з керівництвом управління та фахівцями що проводили оцінку потреб;
  • обговорення проблемних питань щодо врахування недержавних надавачів соціальних послуг в оцінках;
  • обговорення результатів проведення оцінки в 2013 році, зокрема як відбувалась оцінка потреб в соціальних послугах в групах уразливих до ВІЛ, та яким чином були залучені недержавні надавачі соціальних послуг (НУО) до оцінки;
  • підготовка до проведення оцінки потреб в 2014 році.
  1. Залучає НУО до проведення оцінки потреб клієнтів в соціальних послугах з метою подання у січні 2014 року цієї інформації, що передбачає забезпечення проведення:
  • обговорення з регіональними НУО щодо результатів оцінки потреб в соціальних послугах в 2013 році;
  • інструктажу для НУО щодо збору та подання інформації по оцінці потреб;
  1. Забезпечує організацію та участь у регіональному круглому столі з питань оцінки потреб населення у соціальних послугах (за участі представників управління соціального захисту населення та представників НУО).
  2. Звітується Замовнику послуг.

Основні продукти для звіту:

Аналітичний звіт, який включає в себе наступні додаткові матеріали:

  • Аналіз оцінки потреб в соціальних послугах на рівні міста чи області за 2013 рік
  • Презентація аналізу оцінки потреб за 2013 рік для представлення на круглому столі
  • Програма, роздаткові матеріали, список учасників та протокол робочої зустрічі з регіональними НУО з метою проведення інструктажу по оцінці потреб в соціальних послугах в 2014 році.
  • Програма, список учасників та протокол регіонального круглого столу  (за участі представників управління соціального захисту населення та представників НУО).

ІІІ. Вимоги до кандидата

Досвід у сфері надання соціальних послуг – більше 2х років;

Участь у спеціалізованих тренінгах та курсах з питань розвитку соціальних послуг, адвокації, та роботі з бюджетами – є додатковою перевагою.

IV. Термін надання послуг

Термін надання послуг: вересень-грудень 2013 року. В рамках проекту передбачено часткову зайнятість (48 годин за весь період). Обов’язковою умовою надавача послуг є погодження зайнятості в проекті Коаліції з іншими проектами, які фінансуються за кошти Глобального Фонду по боротьбі з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією (сумарна зайнятість в зазначених проектах не може перевищувати 100%).

V. Перелік документів, які необхідно подати:

  1. Резюме/СV
  2. Мотиваційний лист
  3. Рекомендаційний лист від організації, в якій працює кандидат
  4. Для кандидатів, які залучені в проектах, що фінансуються Глобальним фондом боротьби з ВІЛ/СНІД, туберкульозом та малярією – довідку про % зайнятості в проектах ГФ (загальна зайнятість в проектах ГФ разом з даною діяльністю не має перевищувати 100%).
  5. Копії паспорту та ін.

Документи подаються в електронному вигляді на адресу [email protected], з приміткою «Конкурс обласних консультантів соцпослуги».

Термін подання документів: до 23-го серпня 2013 року,

реєстрація документів завершується о 15:00.

Документи, подані пізніше зазначеного терміну, розглядатися не будуть.

Визначення переможця відбудеться протягом 5 (п’яти) робочих днів після завершення дії Оголошення. Результати конкурсного відбору буде повідомлено всім учасникам не пізніше 5 (п’яти) днів з дати прийняття рішення про визначення переможця шляхом надсилання відповідних повідомлень учасникам конкурсного відбору електронною поштою.

Звертаємо Вашу увагу: Кандидати, які будуть відібрані за результатами конкурсу отримають повідомлення електронною поштою протягом двох тижнів від дати останнього терміну подання заявки.

За додатковою інформацією звертатися в офіс ВБФ «Коаліція ВІЛ-сервісних НУО» за телефоном: (044) 258-05-50; 258-23-71 до менеджера напрямку Камінника Ігоря та асистента проекту Гаcсан Ірини.

Контакти

  • Ірина Гассан ВБФ “Коаліція ВІЛ-сервісних організацій” м. Київ
  • 03040 Задорожній провулок 3
  • корпус 2 тел. (044) 258-05-50; 258-23-71 www.hiv.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.