bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренер з цивільної та громадянської журналістики
09.07.2015

Кімонікс Інтернешнл, компанія, що надає консультаційні послуги у сфері міжнародного розвитку та реалізує Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Українська ініціатива зиіцнення громадської довіри” (UCBI), шукає кандидата на тимчасову посаду тренера з цивільної та громадянської журналістики для підтримки грантової медіа-діяльності Проекту UCBI у Харківській, Донецькій і Луганській областях.  

  • Цивільна журналістика - це практика професійних журналістів, яка передбачає набагато тіснішу співпрацю з читачами з метою покращення якості репортажів внаслідок глибшого розуміння того, що є важливим для їхньої читацької аудиторії, а також висвітлення ключових соціальних і політичних дебатів. Вона базується на припущенні, що професійні журналісти не повинні залишатися простими спостерігачами та інформаційними посередниками, а пліч-о-пліч із громадськістю повинні бути активними учасниками обговорення головних проблем для того, щоб ініціювати зміни.
  • Громадянська журналістика також намагається залучити громадськість до участі в демократичному житті. Однак, громадянські журналісти не обов’язково повинні бути професійними журналістами; вони є громадянськими активістами, які намагаються забезпечити громадськість аналізом і новинами, які належним чином не висвітлюються основними засобами масової інформації. Громадянські журналісти можуть допомогти заповнити інформаційні прогалини у висвітленні ключових проблем, таким чином забезпечуючи громадськості можливість прийняття більш обґрунтованих рішень.

Посадові обов’язки:

  • Приготування та проведення 1-2-денного тренінгу з цивільної та громадянської журналістики, який включатиме модулі, присвячені питанням медійної етики та стандартів професійної журналістики, впровадженню передового іноземного досвіду. Перший тренінг відбудеться в Рубіжному Луганської області.

Очікувані результати:

  • Навчальний план 1-2-денного тренінгу.
  • Звіт консультанта, що включатиме відгуки учасників.

Кваліфікація:

  • Кандидат повинен мати щонайменше 4-річний досвід роботи у медіа-секторі зі спеціалізацією та досвідом у сфері цивільної та громадянської журналістики.
  • Хороша обізнаність і вміння працювати у місцевих громадах.
  • Бажаний попередній досвід роботи з громадськими організаціями та/або місцевими громадами та/або молодіжними об’єднаннями.
  • Кандидат повинен бути організованим, активним, професійним, здатним працювати самостійно та володіти добре розвинутими аналітичними здібностями.
  • Кандидат повинен бути готовий працювати з грантоотримувачами у Харкові та контрольованих урядом України територіях Луганської та/або Донецької області.
  • Вимагається володіння українською/російською мовою на рівні рідної; дуже бажане знання англійської мови на рівні ділового спілкування.
  • Університетський диплом.

Електронні заявки можна надсилати на адресу: [email protected] до 22 липня, 2015 р. У темі листа просимо зазначити “Journalism trainer-East” і прикріпити до листа CV і супровідний лист. Телефонні консультації не надаються. Заявки розглядатимуться на регулярній основі, а відповідь отримають лише відібрані фіналісти.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.