bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конвіктус шукає волонтерів для роботи з підлітками
23.03.2016

Конвіктус Україна шукає активних студентів та просто небайдужих, з числа тих, хто хоче долучитись до важливої справи та зробити свій внесок у здорове майбутнє нашої молоді!

Конвіктус Україна розпочав роботу з підлітками, які вживають наркотики, направлену на попередження переходу підлітків до ін’єкційного способу вживання наркотиків та мотивації до здорового життя.

Пілотний проект «Надання послуг зі зниження шкоди дітям та підліткам, які споживають наркотики в Україні: досягти тих, кого не охоплено послугами» / “Harm Reduction for Children and Young People who Use Drugs in Ukraine: Reaching the Underserved” став можливим завдяки СНІД Фонду Елтона Джона за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Проблема залежності щороку стає в Україні все більш гострою. Ситуація набуває загрозливих розмірів і, окрім медико–соціальної, є також проблемою національної безпеки. Тривалість життя наркозалежних становить трохи більше 30–ти років, з яких понад 8–10 років припадає на активне вживання наркотичних речовин. Проблема наркоманії торкається в першу чергу молоді працездатного віку, що й зумовлює величезне соціальне значення проблеми наркозалежності. Оціночна кількість осіб, які систематично вживають наркотики ін’єкційним шляхом, в м. Києві сягає 28 000 осіб (за даними МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІДу в Україні»). Понад 90% з оціночної кількості наркозалежних - це люди активного віку. На жаль, багато з них не бачать реальної загрози розвитку залежності. І незважаючи на те, що статевий шлях передачі ВІЛ домінує, рушійною силою епідемії все ще залишаються споживачі ін’єкційних наркотиків та інші групи підвищеного ризику.

В рамках нашого нового проекту ми відкрили Центр денного перебування для підлітків, де можна буде отримати послуги соціальних працівників, психолога, взяти участь у навчальних та розважальних заходах з профілактичною складовою, пройти тестування на ВІЛ та інші інфекції, у разі необхідності отримати доступ до лікування та психологічну підтримку. Наразі ми наповнюємо Центр цікавими заняттями, збираємо ідеї та залучаємо самих підлітків до створення центру таким, в якому їх було б цікав розвиватись та змінюватись!

В процесі реалізації проекту ми направлені на:

  • Сприяти формуванню навичок більш безпечної поведінки щодо ризику інфікування ВІЛ, соціально-небезпечних захворювань та інших ускладнень та ризиків, пов’язаних зі споживанням наркотиків і небезпечною сексуальною поведінкою;
  • Активно сприяти попередженню переходу підлітків від неін’єкційного до ін’єкційного способу вживання наркотиків;
  • Навчити підлітків навичкам розповсюдження профілактичної інформації у своїй спільноті;
  • Реалізовувати медико-соціальний супровід (кейс менеджмент) клієнтів, зокрема забезпечувати ефективну переадресацію клієнтів до надавачів інших соціальних та медичних послуг, та до проектів, що надають послуги для підлітків;
  • Здійснювати активну адвокацію вторинної профілактичної роботи з підлітками-споживачами наркотичних речовин.

Ми пропонуємо нашим волонтерам:

  • Стати частиною команди фахівців, які захоплені своєю справою та мають великий досвід роботи;
  • Отримати досвід та знання, які зможете використати у подальшій роботі;
  • Реалізувати свою ідею;
  • Використати свій досвід та знання;
  • Отримати заохочення у вигляді квитків в кіно, бонусних сертифікатів, інше;
  • Приймати участь у командних заходах, акціях, квестах;
  • Мати можливість стати у подальшому працівником Конвіктус Україна

Якщо вас зацікавила дана пропозиція пишіть нам: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.