bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Учасники у проект «Розповісти про конфлікт: створення графічних новел про війну на Донбасі»
28.02.2017

Правозахисна організація Libereco – Partnership for Human Rights (www.lphr.org) та Східноукраїнський центр громадських ініціатив в рамках діяльності Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» (https://jfp.org.ua/) запрошують громадських активістів до участі в проекті «Розповісти про конфлікт: створення графічних новел про війну на Донбасі».

Невдовзі мине другий рік, як на сході України триває збройний конфлікт, але правдивої інформації про нього бракує і в Україні, і за кордоном. Вже зібрано і задокументовано чимало свідчень безпосередніх учасників подій, але як впевнитися, що ця інформація доходить до потрібних людей? Як донести до інших те, що пережили учасники конфлікту? Як писати і говорити про єдину на Європейському континенті війну, яка відбувається просто зараз?

Об’єднаними зусиллями групи з десяти активістів-документаторів та двох художників ми хочемо надати новий імпульс для кращого розуміння в українському суспільстві та в країнах Європи подій на Донбасі і, насамперед, становища тих людей, які безпосередньо пройшли через горнило конфлікту. Взявши за основу інтерв’ю з постраждалими від насильства та порушень прав людини, ми хочемо створити графічну новелу («новелу у малюнках»). Цей твір має допомогти читачеві зрозуміти складність конфлікту, відчути рішучість, переживання і страхи тих людей, у чиє життя прийшла війна.

Кого ми шукаємо?

Ми запрошуємо до участі людей, які беруть активну участь у діяльності громадських організацій, які підтримують права людини, розвиток громадянського суспільства і сприяють зміцненню миру на Донбасі. Досвід роботи у сфері документування порушень прав людини вітається, але не є обов’язковим. Важливо, щоб вас цікавила тема збереження правдивої інформації про конфлікт, інтерв’ювання і просвітництво, а також, щоб ви були відкритими для нових методів документування та представлення інформації про непростий конфлікт на Донбасі.

Якими будуть ваші завдання?

  • Вам потрібно взяти участь у всіх проектних заходах від початку до кінця: трьох майстер-класах, груповій зустрічі та презентації (детальніше – див. план проекту нижче).
  • Учасникам рекомендовано приділити достатню кількість часу для підготовки до заходів та індивідуальних проектних завдань. Ваша участь у всіх проектних заходах важлива для успіху проекту в цілому, а тому варіант, за якого частину проектних заходів відвідає один представник організації, а частину заходів – інший, є неприпустимим.
  • Після належної підготовки ви проведете біографічне інтерв’ю, яке відповідає тематичним критеріям майбутнього видання, з людиною за вашим вибором. Інтерв’ю потрібно завершити протягом 4-х тижнів після тренінгу та відправити у вигляді цифрового аудіофайлу організаторам проекту. Готуючись до третього майстер-класу, всі учасники будуть читати стенограми всіх інтерв’ю і пропонуватимуть історії та ситуації, які вони вважають вартими, аби включити їх до новели. Зібрані інтерв’ю також будуть використовуватися в інформаційній та адвокаційній діяльності Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі».
  • Усі учасники проекту (в групах по двоє осіб) мають організувати презентацію результатів проекту восени 2017 року у своїх містах (крім Києва).
  • Учасникам запропонують виконати функції тренера та навчати інших (учителів, колег по роботі, представників освітніх громадських організацій та ін.) застосовувати графічну новелу в просвітницькій діяльності.

Детальніше про конкурс та анкета для участі у конкурсі - за посиланням: https://jfp.org.ua/coalition/novyny-koalicii/articles/call-for-participants

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.