bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фахівець з гуманітарного розмінування (Слов’янськ, Сєвєродонецьк )
15.02.2018

Датська Рада у справах біженців DRC/DDG шукає 15 фахівців з гуманітарного розмінування для проекту, що виконується біля міста Слов’янськ, Донецької області та міста Сєвєродонецьк Луганської області. Деделайн – 11 березня 2018 року.

Більше вакансій у розділі Вакансії

Датська Рада у справах біженців (DRC) є міжнародною неурядовою організацією, яка заохочує та підтримує довгострокове вирішення проблем, з якими зустрічаються біженці та внутрішньо переміщені особи в усьому світі. Датська група з розмінування (DDG) - це підрозділ DRC з протимінної активності та зменшення негативних наслідків збройного конфлікту для мирного населення, шляхом розповсюдження інформації про небезпеку забруднених вибухонебезпечними залишками війни територій і, а також проведенні дослідження небезпечних територій та їх маркування поза межами лінії фронту на підконтрольній уряду території.

Датська група з розмінування працює в Україні з 2014 року, зосереджуючи увагу на освіті цивільного населення щодо небезпеки наземних мін та вибухонебезпечних залишків війни. DDG зараз прагне розширити  діяльність в Україні, щоб очистити забруднені мінами та вибухонебезпечними залишками воєнних дій території в районах, де проживає цивільне населення.

Опис вакансії

Робота фахівця з гуманітарного розмінування полягає у проведенні безпечного, методичного і ефективного очищення земель від мін та вибухонебезпечних залишків війни під керівництвом Керівника групи з розмінування. Перед початком роботи на даній посаді, кандидати повинні пройти тренінг Данської Групи з Розмінування (ДГР) і медичне обстеження у відповідності до вимог Кодексу законів про працю України.

Посадові обов’язки

Обов’язки фахівця з гуманітарного розмінування описані нижче і можуть бути переглянуті при необхідності.

Фахівець з гуманітарного розмінування повинен:

  • Проходити всі обов’язкові тренінги, які будуть визначені Національним Координатором програми розмінування.
  • Проводити безпечні процедури з розмінування згідно інструкціям Стандартних Операційних Процедур (СОП); дотримуватися СОП, що встановлені для процедури розмінування; застосовувати належну систему маркування, як зазначено в СОП;
  • Підтримувати своє індивідуальне захисне спорядження в належному стані, регулярно чистити його і перевіряти на наявність будь-яких пошкоджень;
  • Підтримувати устаткування і інструменти в належній чистоті, робочому стані і в повному комплекті, включаючи детектор та інструменти з розмінування;
  • Бути відповідальним за свою власну безпеку і постійно дотримуватися дисципліни під час перебування на робочому майданчику; бути відповідальним за безпеку інших осіб, які працюють поруч;
  • Надавати допомогу з регулярними роботами в таборі з розмінування, такими як завантаження / розвантаження транспортних засобів, організація та перевірка обладнання, прибирання обладнання та транспортних засобів, основне обслуговування транспортних засобів;
  • Надавати допомогу з не технічним та технічним дослідженням територій; працювати наполегливо для забезпечення результативності роботи всієї команди;
  • Виконувати розпорядження Керівника групи; негайно повідомляти Керівнику групи про будь-які загрози безпеці групи та/або іншим людям.

Обов’язки Фахівця з розмінування

Обов’язки фахівця з розмінування зазначені у відповідних СОП ДГР і включають наступні:

  • Виконання всіх робіт з організації і підтримки безпечних зон на робочому майданчику;
  • Виконання всіх робіт з маркування і закриття робочого майданчику;
  • Виконання всіх робіт з організації зони для знищенням мін і вибухонебезпечних залишків війни (ВЗВ);
  • Проведення розмінування відповідно до методики ухваленої Керівником групи;
  • Виконання обов’язків пов’язаних із підтриманням в належному стані устаткування для розмінування;
  • Підтримка порядку і чистоти в місцях розташування групи, як зазначено Керівником групи, Радником з технічних питань і Національним Координатором програми розмінування;
  • Дотримуватися Кодексу поведінки Данської Ради у справах біженців, підтримувати довіру до роботи команди фахівців з розмінування.

Фахівець з розмінування звітує Керівнику групи. При необхідності фахівець повинен буде надати письмовий звіт.

Обов’язкові навички і кваліфікація:

  • Проходження відповідного курсу з розмінування та тренінгу з питань безпеки;
  • Навички надання першої медичної допомоги;
  • Здатність чітко виконувати інструкції.

 Особисті вимоги / Бажана кваліфікація / Особисті якості:

  • Середня спеціальна освіта;
  • Водійській досвід та водійські права кваліфікації В;
  • Фізична і психологічна витривалість з бажанням займатися фізично важкою працею.
  • Готовність працювати на відстані від дому тривалий період часу.
  • Відмінна дисципліна і здатність дотримуватися прямих інструкцій.
  • Відсутність кримінального минулого і наркотичної залежності.
  • Самоконтроль в питанні споживання алкогольних напоїв і ліків. Наявність алкоголю або наркотичної речовини в організмі під час робочих годин є підставою для негайного скасування контракту.  Для всіх працюючих  фахівців з розмінування будуть проводитись як регулярні, так і незаплановані  перевірки на наявність алкоголю чи наркотичних речовин в організмі.
  • Бажаний, але не обов’язковий, досвід проходження служби в озброєних силах та базове знання особливостей мін вибухонебезпечних боєприпасів.

 Умови трудового договору:

Трудовий договір згідно трудового кодексу України буде заключено з травня 2018 з кандидатами, що успішно пройдуть медичне обстеження, візьмуть участьу 4-тижневому тренуванні в квітні, і складуть іспити з тактичного розмінування на допуск до гуманітарного розмінування;

Під час сезону, коли погода прийнятна для розмінування – з квітня по листопад, буде встановлений 6-денний робочий графік, тривалість робочого часу складає 37 годин на тиждень.

Під час дії трудового договору група з розмінування забезпечується житлом недалеко від місця роботи та 3-разовим харчуванням, а також транспортуванням від місця проживання до місця проведення робіт з розмінування.

Організація оплачує щомісячний тариф мобільного зв’язку, необхідного для роботи в полі.

ДРБ забезпечує співробітників добровільним медичним страхуванням, страхуванням  життя та від нещасних випадків та міжнародним страховим покриттям робітників гуманітарного розмінування.

Якщо Вам цікава робота в міжнародній гуманітарній організації у програмі з гуманітарного розмінування, будь ласка надсилайте своє резюме та  мотиваційний лист на адресу: [email protected]  з вказанням посади: фахівець з гуманітарного розмінування до 11 березня 2018 року. Співбесіди  для  відібраних кандидатів, будуть проводитись в середині березня.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.