bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Короткострокове волонтерство в Грузії для молодих людей з України
05.04.2024

40-денне групове волонтерство Європейського корпусу солідарності триватиме з 06 червня 2024 року по 17 липня 2024. Активності будуть відбуватися в різних локаціях Грузії: м.Руставі, с.Ґумбати, с.Кведа Пона 

Волонтерки/волонтери будуть долучені до різноманітної діяльності в різних локаціях проєкту:

  • Етап 1. Протягом першого тижня перебування волонтери/ волонтерки візьмуть участь у вступному навчанні в м.РУставі, присвяченому знайомству одне з одним, створенню хорошої групової динаміки, знайомству з країною, її історєю, культурою, мовою та розкладом роботи на наступні тижні.

  • Другий етап проєкту відбуватиметься на біофермі в селі Кведа Пона регіону Кахетія (бл. 2,5 год. їзди на схід від Руставі). Це буде сільськогосподарську діяльність та сертифіковане виробництво органічних продуктів харчування. На фермі волонтерки/волонтери в менших групах допомагатимуть з посівом, збором урожаю фруктів, посадкою рослин, обслуговуванням полів і теплиць, виробництвом сертифікованих органічних сухофруктів і кустарного хліба тощо.

  • На третьому етапі волонтерки/волонтери повернуться до Руставі. Тут вони будуть організовувати розважально-освітні заходи для дітей та підлітків з меншими можливостями.

  • Етап 4. Волонтерки/волонтери вирушать до села Гумбаті, де вони підтримуватимуть місцеву громаду шляхом організації розважально-освітніх заходів у невеликому освітньому центрі Гумбаті (мовні курси, спортивні заходи, тематичні культурні вечори тощо). Також допомагатимуть з ремонтом малого спортивного майданчика школи села Гумбаті, єдиного місця, призначеного для дітей та молоді села, де можна організовувати спортивні змагання. 

  • Додатковою діяльністю групи буде створення короткометражного документального фільму, який координуватиме професійний відеомейкер. Усі волонтерки/волонтери, які бажають підтримати зйомки документального фільму, співпрацюватимуть з відеомейкером. Усі, хто бажає взяти участь у зйомках документального фільму, повинні мати власні камери/мікрофони, якщо вони є. Документальний фільм зніматимуть у всіх місцях і включатимуть інтерв’ю з волонтерками/волонтерами, членами місцевої громади, персоналом тощо.

  • Волонтерство передбачає поширення результатів проєкту через фотовиставку та показ із обговоренням документальної стрічки, що буде створена за результатами проєкту.

Волонтерки/волонтери працюватимуть з понеділка по п’ятницю (іноді в суботу) з 10:00 до 16:00. Робочий час може вар’юватися залежно від діяльності та локації. Вони також матимуть 2 додаткові вихідні дні після завершення активностей.

Харчування

Волонтерки/волонтери (в залежності від локацій) отримуватимуть або гроші на продукти, або продукти для приготування їжі, або триразове харчування.

Проживання

Протягом усього проекту волонтерки/волонтери будуть розміщені в 3 різних локаціях:

  • Під час навчання по прибуттю та під час проведення активностей в Руставі волонтерки/волонтери будуть розміщені в Скаутському центрі в Руставі.
  • Під час реалізації заходів у селі Кведа Пона волонтерки/волонтери будуть розміщені в окремому будинку поруч із соціальним кооперативом «Біо-Ферма».

  • Під час реалізації заходів у селі Гумбаті волонтерки/волонтери будуть розміщені в будинках місцевих сімей.


Про помешкання

Скаутський центр Руставі розташований приблизно в 20 хвилинах пішки від центру міста. Це повністю обладнана будівля, де волонтерки/волонтери будуть розміщені в спільних кімнатах (по 2-3 особи в кімнаті за статтю) зі спільними ванними кімнатами. Скаутський центр надає постільну білизну, але учасники/учасниці повинні подбати про власні рушники. У скаутському центрі є спільні пральня, кухня, де буде подаватися їжа (сніданок, обід і вечеря), а також різні кімнати для зустрічей. Wi-Fi доступний у всій будівлі.

Проживання в селі Кведа Пона в окремому будинку біля кооперативу «Біо-Ферма», де працюватимуть волонтерки/волонтери. Будинок обладнаний кухнею, де волонтерки/волонтери можуть готувати собі їжу; пральною машиною та Wi-Fi. Волонтерки/волонтери будуть розміщені в кімнатах (розділених за статтю) зі спільними ванними кімнатами.

У селі Ґумбаті волонтерки/волонтери матимуть можливість відчути реальний місцевий колорит та стиль життя, бо їх прийматимуть місцеві сім’ї. Кожна сім’я прийматиме 2-3 людини (розділених за статтю). У кожній сім’ї буде принаймні одна англомовна людина, яка буде призначеним помічником/помічницею для волонтерів/волонтерок. Якщо призначена людина — дівчина, її сім’я прийматиме лише людей жіночої статі, те ж саме працює з помічниками-чоловіками. Волонтерок і волонтерів розміщуватимуть в будинках в окремих кімнатах (є ймовірність того, що їм доведеться розділити двоспальні ліжка), якими користуватимуться лише вони. Ванною кімнатою та іншими приміщеннями волонтери/волонтерки користуватимуться разом з приймаючими сім’ями.

Про локації

Руставі

Місто Руставі розташоване всього в 20 км від Тбілісі і є четвертим за чисельністю населення у Грузії. Тут розташована штаб-квартира приймаючої організації «Молодь Грузії за Європу» (GYE), а також скаутський центр, який прийматиме волонтерок/волонтерів під час навчання. У Руставі можна знайти всі види послуг, включаючи супермаркети, банки, лікарні тощо. Волонтерки/волонтери будуть розміщені в місті для навчання після прибуття (7 днів) та для освітніх події, які вони і будуть організовувати для дітей та підлітків з меншими можливостями.

Ґумбаті

Село Ґумбаті розташоване приблизно в 150 км на захід від Руставі, в сільській місцевості, яка нараховує 400 жителів/жительок, чверть з яких - молоді люди у віці 16-29 років. 

Історично Гумбаті було мультикультурним селом, де знаходили притулок мігранти/мігрантки з Греції та Туреччини, а пізніше грузинські еко-мігранти/мігрантки із гірських регіонів Аджарії та Сванетії, де часто присутні зсуви грунту (зараз становлять більшість населення). 

Майже все населення займається сільськогосподарською діяльностю. Існує величезна проблема безробіття, особливо актальна для молоді. Рівень надаваємої освіти є дуже низьким, а культурні/мовні бар’єри все ще залишаються проблемою і в багатьох випадках позбавляють молодих людей можливості продовжувати навчання. 

У листопаді 2016 року місцеві активісти/активістки запустили соціальне підприємство «Освітній центр Гумбаті», метою якого є подолання мовного бар’єру та розширення доступу до загальної освіти. Центр пропонує різні курси та готує учнів/учениць до національних іспитів. Особлива увага приділяється ученицям/учням з труднощами в навчанні. Крім того, центр став осередком неформальної освіти, де проводяться навчання для місцевої громади задля сприяння демократичній участі та громадянській активності.

Кведа Пона

Село Кведа Пона розташоване на південному схилі головного хребта Великого Кавказу, в 14 км від адміністративного центру. Село населене в основному етнічними осетинами, а близько 15 років тому в селі почали селитися і еко-мігранти з Аджарського регіону (процес триває і сьогодні). Сільське господарство є основним доходом села: тут приймаюча організація GYE заснувала соціальне підприємство з біофермою, щоб підтримати місцеву громаду, забезпечивши робочими місцями та кращим обладнанням.

Страхування 

Учасниці/учасники будуть зареєстровані в схемі страхування HENNER, яка покриває потреби, що доповнюють місцеву систему охорони здоров’я.

Хто може податися?

Головні вимоги до кандидаток/кандидатів:

  • 18-30 років (це вимога Європейської Комісії, ми не можемо ніяким чином вплинути на цю вимогу);

  • Українське громадянство;

  • Хоча б базова англійська;

  • Наявний закордонний паспорт.

Шукаємо людей, які були б:

  • комунікабельними, відкритими, приязними, готовими до співпраці у команді й до виходу із зони комфорту, фізичної праці та занурення у культурний світ країни;

  • мають бажання, люблять та готові працювати з дітьми, та вчитися;

  • зацікавлені у розвитку освіти у селі;

  • гнучкими та могли б адаптуватися до нових людей із глибокими культурними відмінностями;

  • готовими жити в сільській місцевості, де немає можливості отримати доступ до всіх послуг, зазвичай доступних у місті;

  • волонтери/волонтерки повинні поважати місцеву культуру та релігію;

  • з досвідом медіа та відеомейкінгу аби підтримати документаліста, який стежитиме за роботою волонтерів/волонтерок під час реалізації проекту;
  • без страху до вуличних собак (така особливість регіону, що навколо багато бродячих собак).

Що потрібно, щоб потрапити на групове волонтерство до Грузії?

Надішліть своє СV англійською мовою та мотиваційний лист (зі зрозумілою мотивацією) на пошту [email protected] до 28 квітня 2024 року включно.

***

Відправляюча організація

Sending organization: Kremenchuk informative-elucidative center “European Club”

PIC: 945867759 / OID: E10070590

EI number / Quality label number: 2019-1-PL01-ESC52-065888

Phone: +380501449467

E-mail: [email protected]

Address: Sofijivska str., 36b, Kremenchuk 39617, Ukraine

Contact person: Olena Glazkova

Contact e-mail: [email protected]

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.