bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Ініціативну громаду – у громадську раду. Випуск №6 «МВС та МЗС»    

http://www.bogdanovich.org.ua/31
——–
Київ, 26.01.2011

25 січня 2011 року відбулися установчі збори Громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ України.

До участі, ініціативною групою, було допущено сорок сім представників інститутів громадянського суспільства, серед яких пощастило бути і мені. Наскільки стало відомо, взяти участь в установчих зборах виявило бажання близько 150 організацій, але більшості було відмовлено з невідомих мені причин.

Установчі збори відкрив Голова ініціативної групи Багіров Едуард Садихович, представник МГО «Міжнародна ліга захисту прав громадян України». Він запропонував затвердити порядок денний, але йому одразу почали заважати представники незадоволених організацій. Особисто я був на стороні цих організацій в тому плані, що їм відмовили і не повідомили чому, але те, як вони себе поводили – це просто жах; по суті, вони зривали установчі збори. Було запропоновано проголосувати про надання їм можливості добровільно покинути залу без того, щоб викликати представників міліції, що більшість і підтримала.

Цікаво, після цього, Багіров сказав, що він взагалі не хотів відкривати ці збори, але його майже змусили, проголосувавши за нього на засіданні ініціативної групи. Потім те саме було і при обранні Голови зборів, з його слів, він не хотів їм стати, але його висунули і за нього проголосували. Самовідводу він не зробив. Невже настільки професійний правозахисник і адвокат з великим досвідом не знав, що проти волі його не могли призначити на посаду, а повинні були виключно за його згодою. Для мене це питання залишилось відкритим.

Також було обрано лічильну комісію і Секретаря зборів, яким став Оніщук Анатолій Семенович, представник Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України.

Потім збори перейшли до передостанньої стадії – рейтингового голосування. Учасники зборів неодноразово просили Багірова зачитати список відсутніх на зборах, але він усіляко цьому упирався. Основною версією було те, що почувши, що хтось відсутній на установчих зборах, у голосуючого може скластися негативне відношення до кандидата. Про безглуздість даної версії висновки робіть самі. Хтось з залу навіть сказав, що в нього склалось таке враження, наче Багіров вже щось комусь пообіцяв. Але все ж таки збори прийняли рішення про те, щоб ознайомитись зі списком відсутніх. Було це так – Багіров Едуард Садихович називав по порядку усіх включених у бюлетені, якщо ця людина була присутня – вона вставала. Періодично це доходило навіть до клоунади зі сторони Багірова – він називав прізвище, казав «нема», після обурення присутньої людини, з посмішкою, говорив «а, ви є?» і продовжував…

Після цього почалось голосування за кандидатури до складу Громадської ради при МВС України. Шляхом рейтингового голосування я набрав 26 голосів і пройшов до складу. Що цікаво, був ще другий тур голосування серед кандидатур, які набрали рівну меншу кількість голосів, а саме 17. І що ще цікавіше, всі ці кандидатури були відсутні на установчих зборах. Висновки робіть самі…

Але взагалі, я задоволений перебігом установчих зборів.



Того ж дня відбулися установчі збори Громадської ради і в Міністерстві закордонних справ України, але в другій половині дня. В принципі, все пройшло без проблем.

Відкрила збори Голова ініціативної групи Тищенко Юлія Анатоліївна, представник Українського незалежних центру політичних досліджень. Потім, Головою установчих зборів був обраний Корман Олександр Анатолійович, Президент МГО «Асоціація сприяння розвитку національного лідерства». Без клоунади не обійшлося і тут. Він плутав не тільки номери в бюлетенях і прізвища кандидатів (які наполегливо називав «фаміліями»), але й термінологію – декілька разів МЗС розшифровував як Міністерство зовнішніх справ. Короче кажучі, не знаю чи почував він себе на своєму місці, але на мій погляд, на ньому явно не був і повинен був скласти повноваження, але цього не зробив.

До установчих зборів було допущено 197 представників ІГС, з яких на збори з’явилось 165. Всі вони і увійшли до Громадської ради при Міністерстві закордонних справ України.


P.S. Користувачам соціальної мережі «В Контакте»: Якщо вам сподобались мої коментарі «Ініціативну громаду – у громадську раду», і якщо ви хочете бути проінформовані про наступні випуски, або іншу інформацію, відносно здійснення мною громадського контролю за органами державної влади, прошу натиснути «Подписаться» на сторінці http://vkontakte.ru/public22962914.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.