bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Ви це повинні знати…   

За оцінкою дітей, батьки лише у 24% випадків запитують, які саме сайти вони відвідують у мобільному Інтернет. Відвідуваннями стаціонарного Інтернету цікавляться в 57% випадків. Але лише 5% батьків також цікавляться більш детальною інформацією щодо змісту цих сайтів, які діти відвідують у мобільному та 30% — стаціонарному Інтернету.

Найбільш зацікавлені у цьому батьки із півдня України (54%), наймеш із сходу України (10%).

Дана статистика змушує замислитись. Батьки досить спокійно спостерігають неконтрольовані візити дітей в Інтернет. І наслідки такої поведінки вже є.

Так, 27% дітей підтвердили, що з ними вже контактували незнайомі люди в мережі Інтернет та 30% із числа цих дітей пішли на контакт. Більш того, діти не лише охоче йдуть на контакти із незнайомими людьми із мережі Інтернет, а й розкривають особисту інформацію про себе. 28% — пересилали свої фотографії, 17% — інформацію про родину. Слід відмітити, що 7% опитаних дітей пропонували наркотики та 11% із них прийняли таку пропозицію. Цікаво, що на запрошення заробити гроші відгукнулось лише 8%.

Слід також відмітити, що 79% дітей впевнені у тому, що вони достатньо інформовані про ризики в Інтернет та 67% навіть повідомили, що їм розповідали правила роботи в мережі. Основними інформаторами, за словами дітей, є батьки (59%), друзі (37%) та на останньому місці — вчителі (33%).

Враховуючи достовірність отриманої інформації про ризики Інтернет та вплив однолітків можна легко помітити розбіжність між впевненістю дітей у своїй поінформованості та реальним рівнем інформування. Також це підтверджується досить ризикованою поведінкою дітей в мережі Інтернет, про що і свідчать вище наведені дані.

Аналізуючи результати цього дослідження, можна сміливо констатувати недостатній рівень інформування населення України щодо правил безпечної роботи в Інтернет.

* використані матеріали компанії Київстар, члена Коаліції за безпеку дітей в Інтернеті.

Якщо Ви маєте бажання замовити тренінг для своєї організації або установи — зробіть онлайн-замовлення. Ви бажаєте підтримати програму «Онляндія — безпека дітей в Інтернет?» — залиште свій коментарій або побажання під Петицією «Так! — безпечному Інтернет для дітей в Україні».

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.