bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Про незнання, сором, бездіяльність стосовно алкоголізму в Україні…   

На жаль, так склалося історично, але алкогольна тема є сором’язливою, люди соромляться самої теми, а тим більше цікавитися методами одужання. Часто чую про страх почути свій діагноз, що це звучить як «вирок». Страх почути те, від чого немає «чарівної таблетки». Надто багато в нашій країні ворожок, горбачовських міфів, соціалістичних приказок та анегдотів – які, у свою чергу, надто міцно вкорінилися у наш побут, у нашу свідомість.

Наприклад: ти мене поважаєш? на коня; клин – клином; приписка в колективі; 300 – років стакану; псевдо рибалка, або просто розслабитися до втрати пам’яті та людської гідності перетворюючись на некеровану тварину. Доречно тут навести анегдот про мавпу з гранатою – і ніколи не вгадаєш в який бік вона цю гранату жбурне. І ця людиноподібна тварина невідомо що витворяє, може бігати містом, офісом, з опісяними штаньми, прийде у свою домівку побитою, без грошей, гаманця, одягу, золотих прикрас, а може їздити автомобілем … і абсолютно без різниці чи це двірник, народний депутат, медик, юрист, водій маршрутки, чиновник, міліціонер, журналіст… хвороба алкоголізм – не вибирає… перед хворобою усі рівні. (наприклад рак, цукровий діабет)

І релігійні свята перекрутили настільки, що це стало простою причиною застілля… (читай чергової причини випити) – більшість моїх помічників стверджують, що Різдвяне застілля починають не з молитви, коляди та куті а наливають оковитої… або якогось дорогого вина, коняку, - це стосується практично усіх «червоних днів календаря» та будь-які інші свята…
У дуже далекому 1844р. Кардинал Михайло Левицький писав: “п’яниця тратить людську гідність, худобіє, стає неробою, а часто і злочинцем, шкідником та тягарем родини, громади і цілої спільноти”.

До Створення та корегування Програми «12 Кроків» доклали зусилля безліч вчених, психіатрів, священників, а також самих алкоголіків, у яких за мету було вижити!!! а не стати відомими, багатими, вони не ставили собі за мету отримати Нобелівську премію, - вони просто хотіли жити. Дана Програма це збір всього найкращого, що було винайдено у світі. Це опис шляху, яким йшли до ви здоровлення «безнадійні алкоголіки», це опис відчуттів повноцінного життя без алкоголю. це радість відновлення, це біль, горе, смерть, це оптимальний шлях до духовного одужання…

Отже для Вашої уваги статистика:
 Австрія – 157 груп, характерна особливість, що одна з груп АА у Відні проводить 11 зібрань на тиждень.
 Великобританія: Англія – 4 106 груп Анонімних Алкоголіків!
Групи АА проходять у 90 % тюрем Шотландії,
а також у 60% тюрем Англії та Уельсу.
 Білорусь – 53 групи АА.
 Бельгія (фламадськомовна) – 390 груп.
 Бельгія (франкомовна) – 223 групи.
 Голандія – 209 груп (36 – англомовних, по 1 групі – польською та іспанською мовами)
 Данія – за 54 роки від старту першої групи - на сьогодні працює 441 групи. Приріст груп: 1985р – 18; 1989р. - 89; 1992 – 150; 1999 - 346) У тому числі: 4 групи ісландською мовою, одна група гренландською мовою, 1 - група фінською мовою, 4 групи – англійською мовою.
 Ісландія – 350 груп (населення 300 тис. осіб 1 група на 900 мешканців)
 Італія – 480 груп (2005р.)
 Ірландія – 750 груп (Приріст груп за роками 1950 – 6, 1956 – 15, 2007 - 750)
 Латвія – 131 група АА.
 Литва – 45 груп (1 член АА на 2300 населення)
 Мальта – 14 груп (на тиждень 9 груп мальтійською мовою, 11 – англійською мовою) (населення Мальти 25 000)
 Фінляндія – 600 груп АА.
 Франція – 625 груп АА.
 Німеччина – 2850 груп АА. З них, більше 100 груп у місцях позбавлення волі.
 Україна – більше 80 груп АА.

Дивлячись на статистику популярності Програми «12 Кроків» у інших країнах, спадає на думку, що там знайшлися розумні люди, які давно зрозуміли важливість запровадження даної програми одужання, та провели елементарні математичні підрахунки. Проведу аналогію щодо України:
У Міністерстві Охорони Здоров’я України офіційно повідомляється, що на диспансерному обліку перебуває більше 900 000 осіб. Дану інформацію я попросив у простий елементарний спосіб перевірити. Аналогічно це можете зробити і Ви, у своєму місті. А саме, я просив знайомих з великих та малих міст України, - зробити власні підрахунки за місцем проживання. Перерахувати сусідів у під’їзді в якому проживаєте довший час, якщо невеликий будинок то мешканців будинку та вирахувати співвідношення.
Підрахунки були різні, більшість стверджує що офіційну статистику потрібно множити на 6-8 !!! Пропоную помножити на менше-меншого - на 5 (враховуючи смертність), отримаємо 4 500 000 осіб. Отже, приблизно кожен 10-й в Україні, рано чи пізно, має проблеми з алкоголем! (вважається що в Україні неповних 46 млн. мешканців)

Ще одна математика:
У світі вважається, що біля кожного алкоголіка, страждає в середньому дві особи - отримаємо 9 млн. спів-узалежнених! Людей які страждають на емоційні та психічні розлади, через алкоголізм близької людини… Через те, що не знають, як, що і коли повинні робити, по відношенню до своїх близьких та колись любимих… а це інфаркти, інсульти, люди які стали інвалідами в дорослому віці та інваліди з дитинства, а також інші захворювання у тому числі туберкульоз та гепатити… передчасна смерть молодих…
У світі прислухаються та у реабілітаційних центрах застосовують духовну Програму «12 Кроків». Закордонні психологи та психіатри вважають, що дана Програма дає 60% «одужання» навіть у тих, здавалося б безнадійних випадках… Хочу наголосити що це духовна Програма, а не релігійна. Або, як стверджують члени АА – «Програму духовного розвитку а не досконалості».

Коментарі

Бородіна Тетяна   5237 днів тому   #  

Ну не любят у нас в стране здравомыслящий народ, поэтому средств "затуманивания" придуманно масса- и игровые автоматы, и компьютерные клубы, и так любимык молодежью слабо алкогольные напитки...
Пока мы не научимся брать ответственность на себя, 9 млн могут стать еще малым числом. Пока не согласимся с тем, что алкоголизм - это проблема, и бабка гадалка тут не поможет, до тех пор алкоголизм будет оставаться общенациональной бедой. А пьяным народом легче управлять.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5236 днів тому   #  

пьяным народом не нужно управлять - он и сам вымрет

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5236 днів тому   #  

Так, Егоре, такими людьми легше маніпулювати, вони завжди під "ковпаком"... та й проживуть не довго...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5236 днів тому   #  

Мені імпонують ті люди, які піднялися, ті, які змінилися та й змінили своє оточення. І, як правило такі люди приймають активну участь на своїх рівнях, у своїх громадах. Започатковуючи ініціативи...

Я дуже часто чую від посадовців та держслужбовців закиди на кшталт: що це покоління пияків, алкашів та наркоманів має померти. І тоді прийде час на свідоме суспільство...
З чим я не погоджуюся, тому що в середньому 40 тис. осіб у рік - помирає. Значить повинно на обліку залишитися 860 тис. осіб. математика проста. Я з нетерпінням очікую на статистику МОЗ 2009 року.

Пишучи ці рядки, виникла ідея звернутися до кожного, хто це читає:

Будь-ласка приділіть 2-3 хв. свого дорогоцінного часу та пригадайте, хоча б трьох молодих або дорослих ініціативних людей, які з потенціалом, знанням справи могли принести чимало користі у своїх громадах... але через хворобливу пристрасть до алкоголю - впали у відчай, розпач... або й взагалі померли...
У даному Блозі неважливі прізвища тих людей, - важливим є те, що КОЖЕН з читачів знає таких осіб...

  •   Пiдписатися на новi
Бородіна Тетяна   5235 днів тому   #  

Двох пригадала, справді жаль, що ці люди стали зовсім асоціальними, а були активною елітою :-(

  •   Пiдписатися на новi
Аліна Панчошник   5234 дні тому   #  

В Україні існує чудова організація "Твереза Україна". Підтримайте рух тверезості-tvereza.info

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5234 дні тому   #  

Для Аліни:
На жаль, я пропоновану Вами організацію, не розумію, :-(
- так як і їхню діяльнісь...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5234 дні тому   #  

http://play.ukr.net/videos/show/key/99bba22be3b0c4eeaff6f54a0e439afd/

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5233 дні тому   #  

Алкоголіки врядують дифіцит бюджету...
http://censor.net.ua/go/offer--ResourceID--143295

ціною власного розуму, здоровя, життя...
http://versii.com/news/195884/

  •   Пiдписатися на новi
Пронюк Вікторія   5225 днів тому   #  

Погоджуюсь з попередніми твердженнями про те, що проблема алкоголізму в Україні, і не тільки, є дійсно серйозною, та самим гіршим є те, що люди, усвідомлюючи це, все ж продовжують вживати алкоголь і травити свій організм. Вражаючим є те, що алкоголь захоплює в свої обійми слабохарактерних і добрих людей, які є обдарованими і надзвичайно здібними....надто чутливими і вразливими...вони не можуть змиритися із зовнішнім середовищем і знаходять заспокоєння а чарці....боляче таке знати, але за моїми власними спостереженнями це дійсно так...До чого це призводить???
Можемо здогадатись...Думаю, в Україні потрібно створити щось схоже на збори анонімних алкоголіків, як це роблять за кордоном...

  •   Пiдписатися на новi
Георгій Висоцький   5220 днів тому   #  

Шановні що краще вчорашнє "О спорт - ты мир","Бег полезен только зайцу",чи согоднішнє "Качество жизни - важнее долголетия"?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5219 днів тому   #  

Пане Георгію - я практик... а на Ваше філософське запитання краще адресувати до п. Вікторії Висоцької...

Ось почали офіційні джерела статистику подавати
http://portal.lviv.ua/news/2009/10/28/164408.html
сподіваюся далі буде...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5217 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=70yaQhQOGfg&feature=player_embedded

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5217 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=0MNktqYgIdQ

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5217 днів тому   #  

Статистика..... після перегляду цих відео - рекомендую піти у Маркет та купити алкоголь... а після описати ваші відчуття та переживання...
https://www.youtube.com/watch?v=h6eYURYuurM

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5217 днів тому   #  

Реп про алкоголь
https://www.youtube.com/watch?v=cukOolcKZqA

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5217 днів тому   #  

а приблизно так виглядає "біла горячка"
https://www.youtube.com/watch?v=fwUvm51XqWc

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5216 днів тому   #  

http://val.ua/adventure/202728-print.html
46 п’яних водіїв попалися під «палку» 10 січня на Чернігівщині

У неділю 10 січня співробітники ДАІ Чернігівської області за управління автотранспортом у нетверезому стані затримали 46 водіїв.....

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5214 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=owdt9YHR6QY

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5192 дні тому   #  

Кажуть, що тільки 700 000 тисяч людей, що-року гинуть від алкоголю...
https://www.youtube.com/watch?v=TOj804WAd2w

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5191 день тому   #  

про пиво та алкоголізм. одним словом: "Правда життя"
http://tvline.biz/ru/tv/?id=8702014&act=tvp&channel=4

  •   Пiдписатися на новi
Наталія Бородачова   5184 дні тому   #  

Підтримую ініціативу щодо публічного обговорення теми алкоголізму, його попередження через пропагування здорового способу життя та культури споживання. Це актуальна тема в нашому суспільстві, адже тривалість життя, а також якість життя багатьох наших громадян надто низька, і не останньою причиною цього явища є неправильне ставлення до алкоголю.
Однією з причин вважаю і рекламу алкогольних напоїв, що є позором для країни. Вражає присутність такої реклами під час трансляції спортивних змагань, і не тільки.
Ця тема повинна широко висвітлюватися в молодіжному середовищі.
Дякую ініціаторам, що піднімають тему алкоголізму, небезпеку цього суспільного явища.
Одним із засобів широкої дискусії можу пропонувати Інтернет ресурс Портал Споживача www.consumerinfo.org.ua та форум споживачів.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5182 дні тому   #  

у нас - 50 водіїв були за кермом у нетверезому стані... а у Вас?
http://zik.com.ua/ua/news/2010/02/14/216666

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5114 днів тому   #  

http://www.soc-in.com.ua/ua/article/print/id/2778

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5071 день тому   #  

... тверезо-мислячі нігде не потрібні... навіть у Росії...

Музыкант Шевчук поражен бездействием Путина, прочитавшего его папку

Музыкант Юрий Шевчук, передавший премьер-министру Владимиру Путину папку с собранными им материалами о фактах коррупции в России, крайне удивлен тем, что глава правительства не нашел в ней поводов к действию, пишет GZT.ru.

"Там были перечислены реальные вопросы. Например, проблема "Дома надежды на Горе" - учреждения, в котором людей бесплатно избавляют от алкоголизма и которое буквально задушила местная бюрократия. Мне кажется, это работа нашего правительства. Если они не считают нужным на них отвечать, то я даже не знаю, что сказать", - прокомментировал реакцию Путина, а точнее ее отсутствие, Шевчук.

NewsRu.com

* "Дом надежды на Горе" - єдина НГО в Росії, яка безкоштовно надає реабілітаційні послуги алкозалежним... з України, Росії, Молдови, Білорусії і т.д., так звана програма Мінесота.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5071 день тому   #  

Тарас, вот смотрите: на местных выборах залог за место депутата по новому проекту около 20т. грн (мажоритарщика) или от партии 35т. грн. Кто попадет опять во власть? Правильно, Барыги)))) а им совершенно невыгодно попадать на неоплачиваемую должность и потом рубить алкогольный-табачный бизнес, который приносит весьма неплохие доходы.... замкнутый круг

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5063 дні тому   #  

... а тим часом, поза політикою світ і надалі прагне тверезіти...

75-та річниця Анонімних Алкоголіків. 11, 12, 13, червня 2010р. Акрон, штат Огайо

У цьому році відзначається 75-річниця з дня заснування Спільноти "Анонімних Алкоголіків" в "Акрон", штат Огайо

АНОНІМНІ АЛКОГОЛІКИ® - це товариство, що об’єднує людей, які діляться між собою досвідом, силами й надіями, щоб вирішити спільні проблеми й допомогти один одному позбутися алкоголізму.
Єдиною передумовою членства - це бажання перестати пити. Немає вступних чи членських внесків.
АА не пов’язане з будь-якими сектами, релігіями, установами чи організаціями, політикою не займається. Воно не вступає в жодні конфлікти, не засуджує й не схвалює будь-яких політичних справ.
Наше головне завдання – дотримання тверезого способу життя й допомога іншим алкоголікам досягти тверезості.

(Copyright © by the A.A. Grapevine, Inc.)

УНІВЕРСИТЕТ "Акрон"
Akron, OH 44325

http://www.akronaa.org/foundersday/

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5062 дні тому   #  

... С начала года на территории Харьковской области сотрудники милиции задержали 16 водителей автобусов, которые находились за рулем в нетрезвом состоянии.
http://most-kharkov.info/week/news/23912.html

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4992 дні тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=Z1u8x0WaOhI&feature=player_embedded

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4988 днів тому   #  

Микола Томенко планує ініціювати заборону реклами пива в Україні
джерело: http://pro-vincia.com.ua/news-h-6468.html

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4984 дні тому   #  

освіта потрібна, а не заборони...
http://www.zaxid.net/newsua/2010/8/30/215055/

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4984 дні тому   #  

Тарас, я полностью с Вами согласен, но..... Это страшное "но", в 90% случаев убивает все инициативы! Я понял после проведения в день независимости выставки почему я смог провести лекцию алкоголь-табак стоп. Знаете почему? я просто пошел в школу и договорился с руководством, а в принципе должен был обратится в отдел образования и согласовать чуть ли не каждое слово... и если какой-то умник высчитает, что в бутылке крепленного пива не 50 грамм а 48 грамм спирта они имеют право на вполне законных основаниях обвинить вас в клевете, приведении антинаучных фактов и прочем бреде и у нас будет абалденный шанс загудеть за решетку за мошенничество.... система сама себя поставила в тупик, они даже если что-то захотят - даже рукой пошевелить не могут, ибо такой манёвр нужно согласовать с таким количеством инстанций что дальше и двигаться не хочется...... вот НГо и пользуются, что они хотят чего-то достичь, а чиновникам пошевелиться зять... инструкции не велят))

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4954 дні тому   #  

Національні особливості алкоголізму в Україні: Ми потрібні владі п'яними!
http://www.soc-in.com.ua/ua/article/print/id/2778

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4879 днів тому   #  

Тарасе, це вічна тема. уряд терміново потребує твого втручання http://tsn.ua/ukrayina/dzherela-u-frankfurti-znyali-z-litaka-p-yanih-chleniv-delegaciyi-vid-tabachnika.html

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4879 днів тому   #  

І не тільки уряд... подивися що робиться навколо...

Кількість пільговиків збільшується, суми також збільшуються (на копійки але в масштабах країни все ж таки набігає багацько) А обкладання збільшенням податків – не сприятиме збільшенню бюджету а навпаки, так мені здається, що жодне реформа у оподаткуванні не покриє усіх соціальних видатків, відповідно нас чекає - капець… протягувати руки за черговою позикою від МВФ…

Республіка Польща ще у 1982 році прийняла Закон «Про виховання у тверезості та запобігання алкоголізму». У підзаконних документах всюди зазначалося взяти за основу програму «12 Кроків». Навіть створено “Республіканську Агенцію Розвязання алкогольних проблем", як підструктуру яка підпорядкована Міністерству охорону здоровя. З цього часу видано не одну ТОНУ літератури, проведено не один тренінг та семінар.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4879 днів тому   #  

(продовження думки)
Виздоровлювати почали всюди, навіть у місцях позбавлення волі… (згідно статистики групи за Програмою "12 Кроків" - працюють у 162 установах пенітенціарної системи Польщі, всього у Польщі здається 174 установи ! ! !) – і тому вони в Євросоюзі…! - тому, на загал люди почали по іншому думати, і ті хто протверезів дають фору та приклад тим розумникам, хто не алкоголіки, тим хто завжди тикав пальцем на узалежнену особу, ображав їх та принижував і корисливо піднімав свою самооцінку, своє ЕГО, і т.д. Тому що узалежнена особа, протверезівши, змінює свої пріоритети (від що, де і з ким випити, кого обдурити і т.д. - на що, де і як зробити, допомогти, не претендуючи на винагороду чи досконалість) - починає діяти у своєму оточенні, у громаді, - відповідно створюють здорову конкуренцію всюди!!!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4879 днів тому   #  

(продовження думки)
Я неодноразово чую від людей такі порівняння що ось цей колишній алкоголік опісяний та в синяках стояв біля магазину та клянчив на сто грам – тепер фермер, (підприємець, керівник громадської організації або !!!просто добрий та розумний чоловік!!! до якого можна звернутися за порадою) - тим самим створили прецедент не боротьби з алкоголізмом а зацікавлення до духовного розвитку до зміни мислення відповідно до зміни та культури суспільства…

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4879 днів тому   #  

Оскільки, так званий УРЯД пасивний - я неодноразово подавав пропозиції та буду подавати у міжнародні фонди на фінансову підтримку інформаційних проектів. Хоча у більшості випадків отримую ввічливу відмову.
Остання розмова відбулася з п.Беца (МФ Відродження) - який мені повідомив, що подібні ініціативи Відродження - не цікавий, оскільки подібну ініціативу їх величність (Відродження) підтримували у 1994-1995 рр. І цим сказано все! Це улеркам не потрібно! Ми для галочки зробили і цим більше займатися не будемо. Аналогічна відповідь була і від Р.Краплич. Прикро... але функціонери не бачать перспективи, їх совєтська зашореність не дозволяєть розгледіти та побачити глобальніше ці речі. А суспільство змирилося з фактом що знані та інтелігентні люди просто спиваються... та помирають... для прикладу В.Висоцький, С.Єсенін, Д.Лондон, Едіт Піаф, Т.Шевченко, І.Білозір, О.Даль... а скільки просто аварій та безглуздих смертей пересічних громадян України...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4879 днів тому   #  

Тарасу Тимчуку
У Табачника вирішили, що за гроші спонсорів не гріх і напитися?
http://www.unian.net/ukr/news/news-411302.html

Ось так... "всё у полном упорядке..."

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4879 днів тому   #  

почалося... а що говорити отримуючи такий "гуманний" урок.
Украинские «освитяне» хамят, «крышуют» преступников и пьют не хуже Луценко?
Культурою аж пре...
Напомним – немногим ранее заместитель Табачника по имени Евгений Сулима нахамил журналистам во время своего визита в Донецк, а летом 2010-го еще один зам министра по фамилии Куликов назвал студентов-демонстрантов «быдлом».

http://www.bagnet.org/news/scout/investigation/2010-12-14/90311

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4875 днів тому   #  

"освободітелі"
https://www.youtube.com/v/677x2N5bzww?fs=1&hl=uk_UA

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4867 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=Soj0ACJWuOs&feature=player_embedded

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4853 дні тому   #  

З нового року в установах панітенціарної системи відкрито ще одне терапевтичне відділення для узалежнених!!! ВІдбуваючи покарання людина відвідує терапевтичні заняття, розмовляє з психологом, відвідує групи взаємодопомоги Анонімних Алкоголіків (у колонії), будує план на подальше життя поза терміном перебування...

Вони, якісь не мудрі?... Їм (польській державі, урядовцям, чиновникам, депутатам) - потрібні тверезі громадяни!!!??? (оскільки це державна програма). В принципі такі самі програми є у Шотландії, Англії, Німеччині, Швеції та Данії...

Які громадяни потрібні можновладцям в Україні???

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4850 днів тому   #  

Чиновникам:
"- И не подумаю! - сказала обиженно Мышь, встала и пошла прочь. - Болтаешь какой-то вздор! Ты, верно, хочешь меня оскорбить!
- Что вы! - возразила Алиса. - У меня этого и в мыслях не было! Просто вы все время обижаетесь."

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4831 день тому   #  

http://www.playcast.ru/view/1474327/8d210cae33508f494c0321c8daf95e12f5fbbe79pl

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4829 днів тому   #  

За кількістю ув'язнених Україна посіла 10 місце у світі
http://gazeta.ua/index.php?id=370243

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4818 днів тому   #  

Каждый пятый украинец умирает от алкоголя

http://obozrevatel.com/abroad/kazhdyij-pyatyij-ukrainets-umiraet-ot-alkogolya.htm

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4817 днів тому   #  

Щороку алкоголь убиває близько 2,5 мільйона людей
http://vidomosti-ua.com/world/20786

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4810 днів тому   #  

...щороку гинуть масса людей, більше а ніж від СНІДу - а ви, шановні мовчите?
Ви з цич совчки погоджуєтеся?...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4810 днів тому   #  

... що року гинуть масса працездатного населення, ще певна частина деградують та стають інвалідами. - сумарно загиблих більше а ніж від СНІДу.
А шановні лідери ГО та провенційні ПР-щики мовчать.
Своїм совчанням Ви підтверджуєте неспроможність та безпорадність...

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4810 днів тому   #  

Ми не мовчимо, ми просуваємо. Ви же самі добре знаєте, як це все непросто.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4801 день тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=PM9wx3slsOA&NR=

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4781 день тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=ciU7UrMCE5s

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4779 днів тому   #  

обережно у тексті нецензурна лексика!

https://www.youtube.com/watch?v=qIf7mNqVZnQ&feature=player_embedded#at=38

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4486 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=ERLzERezslQ&feature=fvwrel

  •   Пiдписатися на новi
Alla Zhuravel   4486 днів тому   #  

п.Тарасе, Ви може й не повірите, але мені сьогодні наснилося, що Ваші ініціативи МФ підтримав! Як зараз пам'ятаю спосіб, яким Ви цього досягли. Тому, думаю, що скоро Вас почують.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4486 днів тому   #  

ой... (ось тут була хвиля різних хвилюючих почуттів)

...Ваші сни, та й у Божий план діяльності... можливо і МФ хоть трішки розпочне працювати...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4481 день тому   #  

... ех Алло... і надалі тиша...
Можливо попросити Т.Тимчука, - щоб їх трохи покропив освяченою водицею?

  •   Пiдписатися на новi
Євгенія Кравченко   4481 день тому   #  

От і Ваш рідний Львів потрібно покропити освяченою водицею http://society.lb.ua/life/2012/01/16/131947_zapret_na_alkogol_vo_lvove_otmenili.html

  •   Пiдписатися на новi
Alla Zhuravel   4480 днів тому   #  

Наскільки я пам'ятаю, то Т.Тимчук директор напрямку суспільна інформація, а не піп ) Почекайте п.Тарасе, майте терпіння та витримку, 2012 рік тільки розпочався...

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4480 днів тому   #  

Дякую, Алло за коментар )). Хоча колись, у 8 класі я цілком серйозно готувався до того, щоб стати священиком. Але вже в 9 класі я прочитав "Так говорив Заратустра" і на тому моя карєра як священика закінчилась, не розпочавшись ))

Тарасе, твою б наполегливість у конструктивне русло....

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4480 днів тому   #  

... а де воно...?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.