bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Мої думки про “не прeстижну тему” алкоголізм…   

Згідно заяв чільників міністерства охорони здоров’я України, що року в Україні від алкоголізму помирає більше 40 000 працездатного населення. Хворих на алкоголізм вважається більше 1,5 млн. Це офіційна статистика, але, як прийнято, в Україні, її завжди потрібно множити…, множник залежить від регіону та місцевості, а також поставленої мети (підтвердити або спростувати). Офіційна медицина зазвичай замовчує справжню ситуацію. Головний нарколог України А.Вієвський стверджує: «Якщо вірити офіційній статистиці, споживання алкоголю 5-6 літрів абсолютного алкоголю (40%) на душу населения. А на справді — 11-12 літрів.»http://www.kontrakty.com.ua/show/rus/article/34/18200810379.html

Україна – починаючи з 1989 року живе у постійній кризі. З початку закриття фабрик та заводів, неодноразово змінювалися грошові одиниці, вартість на предмети побуту та харчування. Пережиті бандитські 90-ті роки, у більшості страх та бідність, розпач та моральний занепад – призводить людей працездатного віку до втрати цікавості до життя, затяжного депресивного стану та алкоголізму.

Постійна нестабільність – це і є криза. Багато хто з нас, пересічних громадян, реагує так, як ніби вони завжди живуть у кризі, тому що ми дуже довго жили в ситуації кризи і пережили так багато криз, що кризові реакції увійшли у нас до звички. Ми реагуємо, тому що ми випробовуємо страх і тривогу від того, що відбулося, що може відбутися і що відбувається. Ми реагуємо тому, що більшість людей так реагує. Ми реагуємо тому, що ми відчуваємо себе погано, у нас в душі немає нічого хорошого відносно самих себе… Куди не глянь всюди обговорення «жовтої преси», з теле-екранів пусті обіцянки та одна чорнуха…

Збільшилася кількість пацієнтів у Львівському наркодиспансері, офіційна статистика 2007р. – 10 000 паціентів; 2008р. – 11 000 паціентів;

По усіх містах України міські бюджети збільшують кількість допомог та дотацій, з відомих на те причин, збільшується кількість малозабезпечених сімей.

Світ - Починаючи з 1934 року, коли в Америці був розгул тоніка та джина… двоє безнадійних п’яниць шукали для себе порятунку… один з них був знаний хірург а другий біржовий маклер. Ініціатори власного порятунку поступово ділилися набутим досвідом з іншими – і все більші і більше осіб приєднувалися до них. Ініціатори зібрали світовий досвід, у спілкуванні та дебатах з видатними діячами того часу духовенством, психіатрами та бізнесменами (докт. Сілкворт, Зиґмунд Фройд, Дж.Д.Рокфеллер, та бігато-багато інших…) Усі в один голос стверджують що у Програмі АА закладений духовний аспект.

Так започаткувалося Всесвітня Спільнота Анонімних Алкоголіків. Вони описували все, що відбувається з ними або їх знайомими, щастя та радість, життєві помилки, розпач та передчасну смерть…

На сьогодні Програма перекладена на 43 мови та офіційно вважається що виздоровлюють більше 3 млн. осіб у 150 країнах світу. Досвід показав, що учасники Програми можуть мати різне віросповідання, розмовляти різними мовами але знаходити порозуміння, бути толерантними до інших, знаходити мету у своєму житті, покращувати свій матеріальний стан та допомагати ближньому…

До сьогоднішнього дня, безліч медиків намагаються знайти ліки від алкоголізму, щоб отримати визнання та Нобелівську премію, але на жаль на протязі багатьох років та розвитку науки жодному цього не вдалося.

Про те у 1951 році Американська асоціація Охорони здоров’я присуджує премію «Ласкера» Товариству Анонімних Алкоголіків, як визнання його унікального і високоефективного підходу до вікової проблеми здоров’я населення та соціальної проблеми – алкоголізм…

Фахівці відмітили, що учасники Програми були спокійнішими, врівноваженішими та стійкішими учасниками у військових діях Перл Xарбор 1943р. та у В’єтнамі.

Католицький священник Муїр Едней, у нас відомий як Отець Мартін, помер (09.03.2009) у віці 95 років. Декілька останніх років він був людина з найбільшим терміном тверезості в АА. Він припинив пити 15 листопаду 1942 року в Джаксонвіле, штат Флоріда, США. Він особисто знав Біла Вілсона, спів-засновника АА.

Він до останніх днів ходив на групи АА і був наставником декількох чоловік. Він був одним з кращих біл’ярдистів 20 століття. Він грав і був успішним проти таких легенд більярду як Віллі Москоні і Міннесота Фетс. Чоловік, який активно прожив тверезим - 66 років”.

Його лекції про Програму “12 Кроків”, записують та перекладають багатьма мовами світу.
Він заснував реабілітаційний центр “Ешлі, в якому віднайшли тверезість більше 40 000 осіб.

Його активна позиція спричинила до запровадження та реалізації обов’язкового освітнього курсу Програми “12 Кроків” для військових та поліції…

За багаторічний досвід Програму модифікували та розвинули. Для прикладу найдієвішою вважається реабілітаційна алко та нарко залежних програма Міннесота, у якій за основу взято Програму «12 Кроків».

У м.Варшава, для прикладу у кожному районі міста є Клуби Абстинента, у яких проводять заняття психологи, консультанти, спів-узалежнені, діти алкоголіків та групи АА.

У Польші вважається зареєстрованих більше 2500 груп АА – в Україні 70. Польща населення 38 млн. – Україна 46 млн.

Клуби Абстинентів з певними змінами популярні великих селах та у малих містечках, де все на виду і всі про всіх знають. Три роки тому я мав нагоду бути у містечку Варка, ~ 60 км. від Варшави, там працювало три групи АА та один Клуб Абстинента на 12 тис. населення.

Для порівняння: Сусідній Перемишль 14 груп АА, 2 Клуби Абстинента на 180 тис. населення. Львів, 9 груп АА, відсутні Клуби Абстинента на 830 тис. населення.

У розвинутих країнах широко розповсюджуються ідеї Програми:
- проводяться освітні заняття у школах та вузах;
- У Польщі створена державна агенція розвязування алкогольних проблем. Залежностей; www.parpa.pl
- яка на постійній основі проводить освітні семінари для соціальних працівників, ЗМІ, міліції, щоб пересічні громадяни були обізнані та могли відрізнити міфи від реальності. (у Польщі дані програми централізовано фінансуються відповідними міністрествами);
- більшість терапевтичних програм рекомендує своїм пацієнтам відвідувати групи АА або АН;
- Часто рішення суду, за керування транспортом у нетверезому стані – є відвідування груп АА. 90 груп за 90 днів;
- У наркодиспансери на роботу консультантами-методистами, приймають людей які 5 і більше років не вживають алкоголю та постійно підтримують тверезість;
- Повстало багато груп самодопомоги для різних вразливих категорій: азарних гравців, анонімні наркомани, групи взаємодопомоги для батьків та родичів наркоманів, курці, ненажери, шизофреніки, сексоголіки, та багато-багато інших…;
- У місця позбавлення волі приходять виздоровлюючі алкоголіки з зовні, для проведення груп взаємодопомоги для засуджених; (у Польщі групи АА працюють у 132-х тюрмах).

Україна - Програма мало відома, через відсутність інформації. Станом на сьогодні вже зроблено 5 перекладів та отримано 5 ліцензій на друк літератури. Коштів друк літератури – не має.

Польща – станом на 1 січня 2009 року, літератури АА польською мовою видруковано 158 найменувань, найменший тираж 3000 екз.

Зменшення криміногенної ситуації для прикладу у Польщі, сталося не через каральні методи, а інформативним. «Хтось» розумний запропонував Законопроект «Про виховання у тверезості та запобігання алкоголізму», який прийняли, який діє по сьогоднішній день, який передбачає надати допомогу усім потребуючим, селянин, юрист, медик, олімпійський призер, БОМЖ, депутат, міліціонер, військовий, водій трамваю… оскільки перед хворобою усі рівні.

Коментарі

Лілія Дмитренко   5335 днів тому   #  

Привіт, шановний пане Тарасе. 12 вересня, на нашому телеканалі у новинах вийшов сюжет про семінар, який Ви проводили у Львові для журналістів. Пані Наталія там давала інтерв'ю про семінар, про програму "12 кроків" і групи АА. Треба буде копію взяти і розмістити десь. Тільки не знаю де. Власного сайту в нас ще немає. А тут, неначе, ніяк відео вмістити. Чи я просто не знаю як? Бо пересилати довго мабуть буде. Ну, то якось розберемось. Дякуємо ще раз за семінар! :-)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5194 дні тому   #  

Пані Ліля, давайте попросимо Шанованих господарів і розмістимо на Гурті!

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4996 днів тому   #  

з 19 до 22 серпня 2010 року в м.Новояворівськ проходитиме семінар по Програмі "12 Кроків" (30 км від Львова)

Освітній захід проводиться у приміщенн реколекційного центру УГКЦ, який група АА Львова орендує на 3 доби спеціально з цією метою.

По закінченню кожного дня - відкритий вечірній спільний зібрання членів АА і Ал-Анону.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4986 днів тому   #  

http://lh3.ggpht.com/_HOVTyTZoixc/TEhIN55jYnI/AAAAAAAAEXs/RFhd858B1KY/s512/IMG_0882.JPG

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4985 днів тому   #  

Серед українських школярів поширені лайка, куріння та алкоголь, - опитування
http://www.zaxid.net/newsua/2010/8/30/215055/

65,7% українців вважають необхідним реформування шкільної освіти, свідчить проведене Інститутом Горшеніна телефонне опитування. При цьому 49,4% респондентів відповіли "скоріше так", а 16,3% - "точно так" на запитання про необхідність проведення цієї реформи - повідомляє Інтерфакс-Україна.

34% опитаних вважають задовільною якість освіти, яку надає сучасна школа, 28,3% - вважають хорошою якість шкільної освіти, 20,2% - вважають її незадовільною.

Лише 7,4% українців оцінили якість шкільної освіти на відмінно, а 9,8% не змогли відповісти.

Переважна більшість респондентів - 94,4% - вважають лайку та куріння найпоширенішими серед сучасних школярів, при цьому 52,8% опитаних вважають, що куріння дуже поширене, 41,6% - поширене. Лише 1,9% опитаних вважають це явище не поширеним, а 3,7% не змогли відповісти на запитання.

Ще одним негативним чинником, що існує серед школярів, більшість громадян - 80,1% - назвали вживання спиртних напоїв, при цьому 27,8% вважають цей факт дуже поширеним, а 52,3% - поширеним.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4984 дні тому   #  

http://tsn.ua/ua/spetsproekti/poky-batky-ne-bachat/poki-batki-ne-bachat-diti-smakuyut-zaboronene.html

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4868 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=Soj0ACJWuOs&NR=1

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4868 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=pl9D5VCN4hQ

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4868 днів тому   #  

Чи вже є цей фільм, "5 мифов об Анонимных Алкоголиках" у продажу?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4868 днів тому   #  

Я так зрозумів - ще ні! це просто промо-ролик. На даному етапі відбувається збір коштів. З режисером та виконавцями вже домовлено. Подібна ситуація і у Польщі. Там вже назбирали 5 тис.баксів, і планують до травня зробити. В Україні - тиша...

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4868 днів тому   #  

А хто би у нас міг би взятися за таке? Маю на увазі виготовлення. Чи щось не так зрозуміла?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4868 днів тому   #  

Навіть і не знаю... Було кілька спроб... але як завжди питання у коштах.
Згадайте про фільм який я Вам роздавав на семінарі у Львові?. Це було знято за кошти Карітасу у 1999 році. І зараз відбувається повна оцифровка. Але... знову питання: який канал захоче це показати? там 12 серій! кожна від 13 до 24 хвилин.
Хоча фільм доступний!

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4868 днів тому   #  

Тоді треба робити пропозиції напряму телеканалам. Для прикладу - канал "1+1" http://www.1plus1.ua/company/projects/social/ і на сайті кожного каналу є "зворотній зв'язок" http://int.1plus1.ua/en/about/contact/

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4868 днів тому   #  

Может сделать Сергей Шараевский. ТВ покажет. Материала тонны, только я думаю, что работа "в живую" намного еффектней. За что и выпью ;)

  •   Пiдписатися на новi
Лілія Дмитренко   4868 днів тому   #  

http://www.pravdapro.org/ це його сайт?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4868 днів тому   #  

да

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4809 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=zJZS9VpYvAI&feature=player_embedded

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4780 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=acZ4WfhhNEw&feature=related

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4403 дні тому   #  

Можливо когось цікавить ефекти програми "12 кроків", - ось цікавий спікерський виступ узалежного на ім'я Віто... можна скачати, прослухати... прокоментувати...

http://audiovkontakte.ru/images/player/pause.gif

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4403 дні тому   #  

http://audiovkontakte.ru/audio-89850524_131552770

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4403 дні тому   #  

http://audiovkontakte.ru/download.php?type=vks&vhost_id=5016&vuser_id=1618277&vfile=70a2d4055721&vdur=3984&artist_name=2007%2B%25C2%25E8%25F2%25EE%2B%25CB.%2B%252847%2B%25EB%25E5%25F2%2B%25F7%25E8%25F1%25F2%25EE%25F2%25FB%2529&song_name=%25DF%2B%25E7%25E0%25E2%25E8%25F1%25E8%25EC%25FB%25E9%2B&plugin_ver=3.1.110425.1262&plugin_hash=202cb962ac59075b964b07152d234b70&vaudio_id=2147483647#/2007_vito_l_47_let_chistotyi-ya_zavisimyiy__(audiovkontakte).mp3

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.