bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Міфи про алкоголь…   

Міфи про алкоголь

Міф 1. Алкоголь знімає стрес

Дуже часто люди говорять, що п’ють для того, щоб втопити у горілці горе, зняти стрес або побороти втому. Проте в жодній із перерахованих ситуацій алкоголь не допомагає.

Пити для того, щоб втопити горе — це не що інше, як втеча від проблеми. Коли людина п’яна, їй здається, що проблема минула. Проте зотверезінням окрім горя, яке нікуди не дівається, приходять ще й негативні фізичні відчуття. Тому краще у час біди та труднощів почати молитися до Бога і вилити свої проблеми людині, яка зможе зрозуміти та потішити.

Також у боротьбі зі стресом та втомою алкоголь є досить поганим засобом. Якщо на початку сп’яніння дійсно може здатися, що організм розслабляється, то пізніше все змінюється. Настрій падає, з’являється депресія, підсилюється почуття внутрішньої втоми, агресія та дратівливість.

Міф 2. Алкоголь підвищує статеві потяги

На якомусь етапі сп’яніння таке ствердження дійсно спрацьовує. Так, як алкоголь негативно діє на кору головного мозку, в людини притуплюється почуття сорому, знімаються всілякі бар’єри, вилазять назовні різні нестримні бажання.

Якщо чоловік, який зрідка вживає спиртне, прийме 100 грамів горілки за один раз, в нього з’явиться легке сп’яніння і піднятий настрій. 150 грамів горілки — підвищать сексуальне бажання, яке буде направлене на декількох жінок водночас. Проте 300 грамів горілки, випитих за короткий відрізок часу, суттєво знижують статеву потенцію і, як правило, чоловік стаєнездатним відчувати сексуальне бажання.

Як не дивно, але природа ніби каструє чоловіків та жінок, які вживають алкоголь. У жінок під дією спиртного гинуть яйцеклітини, а в чоловіків зникає ерекція.

Негативний вплив алкоголю поширюється також на дітей тих, хто вживає спиртне. Ще в древні часи люди спостерігали, що у п’яниць діти народжуються із психічними та фізичними дефектами.
Древньогрецький лікар Гіппократ вважав, що причиною ідіотизму та епілепсії у дітей, є вживання вина в день зачаття.
За статистичними даними 28% жінок, які вживають алкоголь, мають ускладнену вагітність, у 34% народжуються недоношені діти, а у 25% — мертві плоди. Імпотенція, безпліддя, венеричні хвороби, небажана вагітність. Це лише невеликий список негативної дії алкоголю на інтимну сферу життя. Подумайте, чи готові ви понести такі наслідки взамін на п’яний секс після дискотеки? Чи готові ви втратити своє майбутнє заради цього?

Міф 3. Гріх не випити на свято

В українській мові слово „свято” походить від такого поняття як „святість”, що означає „віддільність від гріха”. Проте саме на свята наші люди намагаються чомусь чим побільше нагрішити.
“Не обманюйте себе: ні розпусники, ні ідоляни, ні перелюбники, ні блудодійники, ні мужоложники, ні злодії, ні користолюбці, ні п’яниці, ні злоріки, ні хижаки — Царства Божого не вспадкують вони!” (1 Коринтян 6:9-10)

„Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!” (Біблія)


Міф 4. З допомогою алкоголю можна швидко зігрітися.

Алкогольні напої часто називають міцними. Чому? Люди впевнені в тому, що спирт має зігріваючий ефект. І для замерзлої людини ковток чогось міцного - найкращі ліки.

У подібному твердженні міститься лише маленька дещиця істини. Справа в тому, що при охолодженні допомагають приблизно 50 грамів горілки або коньяку. Вони розширюють судини і нормалізують кровопостачання внутрішніх органів. Наступні ж дози алкоголю підсилюють кровообіг в шкірі. Вона червоніє, з'являється приємне відчуття тепла. Але воно дуже оманливе - адже в цьому випадку посилюється тепловіддача, і організм починає охолоджуватись ще швидше. Причому в людини зберігається суб'єктивне відчуття повного щастя.

Так що зігріваючий ефект спиртних напоїв дуже перебільшений.

Міф 5. Алкоголь посилює апетит.

Спиртне справді збуджує апетит. Але появу легкого почуття голоду провокують тільки міцні напої, та й то лише малі їх кількості. Мова йде про 20-25 грамів горілки. Вона впливає на центр насичення і активує його. Весь цей процес займає 15-20 хвилин, не менше. Тому пити “для апетиту” прямо перед їжею в корені неправильно. Адже за лічені секунди голод не з'явиться: на це потрібен більш тривалий час. До того ж алкоголь перед їжею - теж не вихід із положення. Спиртне буде агресивно вести себе по відношенню до слизової оболонки голодного шлунка. Він буде страждати і від соляної кислоти, вироблення якої теж буде посилюватися. В результаті можливий розвиток гастриту. Чи не занадто висока ціна за те, щоб з апетитом поїсти?

Міф 6. Алкоголь підвищує працездатність.

Багато хто впевнені, що під впливом алкоголю працюється легше, ніж зазвичай. Мова йде не про середній і тим більше не про важкий ступені сп'яніння, коли притупляються всі реакції та почуття. Мається на увазі легкий ступінь, при якому активізуються розумові процеси.

Але таке відчуття абсолютно суб'єктивне, і це було нещодавно доведено австралійськими вченими. За допомогою дослідів вони прийшли до цікавих висновків. Виявляється, у ледь сп'янілих людей швидкість розумових і рухових реакцій дійсно може зростати. Але реакції ці часто бувають помилковими. До того ж навіть невеликі дози алкоголю викликають зниження концентрації уваги і погіршення якості розумової діяльності.

Таким чином, трудитися “під градусом” собі дорожче. Може бути, і робота буде виконана швидше, але в ній неодмінно з'являться різного роду помилки.

Міф 7. Алкоголь знижує артеріальний тиск.

Багато гіпертоніків думають, що знизити тиск можна за допомогою алкоголю. Він, мовляв, розширює судини … У цьому твердженні є частка істини - невеликі дози спиртних напоїв дійсно послаблюють тонус судинної стінки. Але поряд з цим вони посилюють частоту серцебиття. А артеріальний тиск безпосередньо залежить від об'єму крові, що “виштовхується” у кров'яне русло. Чим цей обсяг більший, тим тиск вищий. Тому алкоголь ні в якому разі не можна вважати ліками від гіпертонії.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що багато спиртних напоїв містять біологічно активні речовини. Ці сполуки самі по собі можуть впливати на артеріальний тиск, причому в більшості випадків несприятливо.

Міф 8. Якісний алкоголь не шкодить.

Будь-який алкоголь має на організм токсичну дію. Це зумовлено тим, що один із продуктів розпаду етилового спирту - оцтовий альдегід. Він якраз і творить в організмі різні еподобства. Але неякісне спиртне впливає на організм ще гірше. Адже дешеві міцні напої не проходять належного очищення, вони містять сивушні масла, які у багато разів посилюють токсичну дію алкоголю. Те ж саме можна сказати і про напої домашнього виробництва. І начебто вода хороша використовувалася, і екологічно чисті фрукти або ягоди, а все одно напій виходить набагато більш шкідливим, ніж аналогічний магазинний. А все тому, що в домашніх умовах спирт очистити дуже важко. Звичайно ж, перевагу треба віддавати відомим і дорогим маркам, але не треба думати, що вони не позначаться на здоров'ї.

Міф 9. Алкоголь не калорійний.

Багато жінок підраховують всі спожиті калорії. А випитих калорії не враховують. Між тим алкоголь має дуже високу енергетичної цінність, причому чим міцніше напій, тим ця цінність більше. Найбільш високий цей показник у горілки. Остання поживними властивостями не володіє, калорії привносять тільки за рахунок спирту. Саме тому від них дуже важко позбутися. Трохи по-іншому з вином. Енергетична цінність цього напою частково зумовлена вуглеводами, які легко розщеплюються і легко згорають. Тому вино не так згубно позначається на зовнішності. І тим не менше будь-який алкоголь дуже калорійний. Це правило не знає винятків, тому перш, ніж випити, треба подумати не тільки про своє здоров'я, але й про фігуру.

Міф 10. Треба не запивати, а закушувати.

Більшість із нас впевнені, що міцні напої треба неодмінно закушувати. А запивати їх ні в якому разі не можна. Але й це твердження не зовсім правильно. Тут треба уточнити, які саме закуски маються на увазі - гарячі або холодні. Останні погано нейтралізують спирт, він досить швидко всмоктується в кров. Теж саме відбувається, коли людина запиває алкоголь. Так що в цьому сенсі соки, компоти, морси можна поставити на один щабель з фруктами й овочевими салатами.

Зовсім по-іншому з гарячими и жирними стравами, наприклад супами або рагу. Ті пригнічують всмоктування етанолу, зменшують вираженість сп'яніння і тому вважаються найкращими закусками. З ними не зрівняється жодний “запивон”.

Міф 11. Пиво - це не алкоголь.

Зараз багато хто думає, що раз пиво є слабоалкогольним напоєм, то воно не завдає здоров'ю ніякої шкоди. Це катастрофічна омана.

У пиві справді не дуже багато спирту. Але це зовсім не означає, що цей напій є безпечним. Він теж є алкогольним, а отже, викликає звикання.

Недарма останнім часом все частіше і частіше медики говорять про так званий пивний алкоголізм. Крім того, хмільний напій дуже погано впливає на печінку і серце. Ці органи зазнають переродження і починають погано функціонувати. Враховуючи все це, у жодному разі не можна ставитися до пива як до лимонаду. Не можна поглинати його щодня літрами. Таке бездумне споживання дуже швидко позначиться на здоров'ї.

Міф 12 Алкоголь - ліки від застуди.

Багато лікуються від застуди горілкою - з яблуками, з медом, з чим-небудь ще. Вважається, що такі ліки і температуру знижують, і нежить зупиняють, і біль у горлі зменшують. Звідки взялося таке повір'я - ніхто не знає. Однак багато хто чомусь впевнений, що це стародавній російський рецепт і що всі наші предки лікувалися подібним чином. Малоімовірно, що слов'яни боролися з застудою за допомогою горілки. Важливо інше сучасна медицина такого способу не визнає.
По-перше, імунітет “Вогняна вода” жодним чином не покращує.
По-друге, спирт далеко не кращим чином позначається на запалення горла. Воно починає боліти після “лікування” ще більше.

Так що вірити в цілющу силу горілки не треба.

Коментарі

Кравчук Егор   5017 днів тому   #  

Тарас, если не против, опубликую эту статью у себя на сайте

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5016 днів тому   #  

Егоре - це для загального користування! Будь - хто може копіювати все що вважає за потрібне.

  •   Пiдписатися на новi
Валерій Васюнін   5014 днів тому   #  

Если говорить про современную водочную продукцию-100% согласен.
что касается в принципе то вопрос во многом спорный.
м.1. алкоголь снимает стресс за счет воздействия алкоголя на мозг и это так, но не решает проблем, стресс это не всегда проблемы.
м.3 - это высказывание скорее относится к алкоголикам всех времен и народов. к стати монахи хлещут горькую не меньше смертных.
ну и т.д.
алкоголь это плохо и использовать мифы как оправдания для своего бессилия удел слабых.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5009 днів тому   #  

тут тоже неплохо написано: http://community.livejournal.com/bolshe_ne_mogu/tag/%22Культурно%22%20и%20%22по%20чуть-чуть%22%3F

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5009 днів тому   #  

упс... http://community.livejournal.com/bolshe_ne_mogu/237078.html

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4994 дні тому   #  

Я хочу продовжити псевдо "культурний" ряд Ваших фантазій:

1. ... культура підліткового паління цигарок (9 - 14 років)
2. ... Культура паління "травки" (12 - 19 років)
3. ... культура пиття пива (на перервах, між 4 та 5 уроками)
4. ... культура споживання барбітурату
5. ... культура "круто" отримати наркоту, та хизуватися перед однолітками
6. ...

Запитання до Шановних Писателів:

Перечислене - Це культура ? Чия?
Можливо існує лауреат Нобелівської премії? Академік? Можливо існує освітня програма поміркованого вживання алкогольних напоїв у шкільному віці? У якій Країні? Можливо якесь Віросповідання ?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4994 дні тому   #  

Для многих вещей нет общепринятых правил. Так как наше государство ассоциирует спирт и походные напитки как (!) пищевые продукты, и практически не контролит остальные наркотики - данные правила формируются улицей в подростковом возрасте и традициями или рекламой в более взрослом возрасте. Так что шуметь по поводу Неправильности практически бессмысленно, гораздо лучше постоянно работать с населением о вреде и последствиях употребления.... и если человек осознано понимает последствия и прекращает употреблять - вот ЭТО и будет результат.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4874 дні тому   #  

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/97G1zOacNcg?fs=1&amp;hl=ru_RU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/97G1zOacNcg?fs=1&amp;hl=ru_RU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4874 дні тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=v21FUGZMXAg&feature=player_embedded

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4872 дні тому   #  

Ученые раскрыли жуткую правду о пиве
http://www.aif.ua/health/news/26017

Эксперты Немецкого центрального офиса по вопросам алкоголезависимости пришли к выводу, что каждый 30-й случай заболевания раком в мире связан с хроническим алкоголизмом.

В частности, по словам ученых, к неизлечимой болезни может привести злоупотребление не только крепкими спиртными напитками, но и пивом. Причем алкоголь разрушает весь организм (ротовая полость, пищевод, желудок, тонкий кишечник, печень, сердце, нарушается обмен веществ, кровообращение и парализуется иммунная система). Кроме того, алкоголь негативно воздействует на нервную систему, скелет и мускулатуру, передает Утро.Ру.

Что касается безопасного употребления алкоголя, то ученые рекомендуют женщинам выпивать не более 0,3 л пива или 0,15 л вина или шампанского в день и не чаще пяти дней в неделю. Для мужчин показатели несколько больше.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4872 дні тому   #  

угу,и для женщин пол-косячка, для мужчин норма чуть выше))))

  •   Пiдписатися на новi
Завійська Мар'яна   4872 дні тому   #  

0,3 л пива 5 разів на тиждень не так вже й мало, якщо ще й зауважити, що щонайменше 3 дні з 5 робочі...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4872 дні тому   #  

экономим по 0.5 пива в рабочие дни и отдыхаем в субботу-воскресенье))) 5х0.5=2.5+(1 литр выходных) в итоге 3.5литра...
можно жить :))

  •   Пiдписатися на новi
Егорова Наталья   4872 дні тому   #  

ТАРАС, СПАСИБО ЗА ИСТИНУ.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4870 днів тому   #  

Наталі Е.:
будуть запитання - радий буду відповісти.

І Вам дякую, я старався... аж клавіатуру поламав...

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4870 днів тому   #  

нация умирает: http://www.marazm.org.ua/index.html?/med/12_130.html

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4868 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=0MNktqYgIdQ

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   4867 днів тому   #  

наркотический геноцид - 2. раздача через торрент (огромная подборка видео, книги, аудио (наркотики, алкоголь, табак) в общей сумме 22Gb) можно скачать тут:http://rutor.org/torrent/83836/narkoticheskij-genocid-2_narcogenocid-2-tvrip-mp3-doc-pdf-fb2

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4867 днів тому   #  

Дякую Єгоре!
http://lh5.ggpht.com/_oh1CiDrkCxE/S3UXL6aQVBI/AAAAAAAAAYI/irUI7QZH8nk/s512/10.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4863 дні тому   #  

https://gurt.org.ua/blogs/%D0%A2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%81%20%D0%9A%D1%83%D1%88%D0%BD%D1%96%D1%80/295/#lastcomment

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4858 днів тому   #  

Алкоголь опасней наркотиков
http://www.profinews.com.ua/c2257640005842ab/0/9ad1baabc8b749ccc225780900638e64

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    4858 днів тому   #  

Тарасе, зробіть, будь ласка, запис про те як можна альтернативно святкувати новий рік. так, щоб не напиватись і в олівє не заснути. це ж також частина громадської просвіти :)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4849 днів тому   #  

Нашли основные «сценарии», по которым становятся алкоголиками
http://www.bagnet.org/news/fine-life/zdorov/2011-01-09/96463
Напомним, ежегодно от злоупотребления алкоголя умирают 2,5 миллиона человек, из которых 320 тысяч - молодые люди в возрасте от 15 до 29 лет.

Маса вчених вишукують "чарівну таблетку"... що-річні симпозіуми та конференції а більш актуального ніхто нічого не придумав...
В Англії "аж" 6 причин! - я думаю в Україні таких 36...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4837 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=pl9D5VCN4hQ&feature=player_embedded

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4775 днів тому   #  

https://www.youtube.com/watch?v=acZ4WfhhNEw&feature=related

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4767 днів тому   #  

http://pravila.stb.ua/video/2011/3/29/30529/#1302681

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4485 днів тому   #  

АЛКОГОЛЬНИЙ КАЛЬКУЛЯТОР

Вміст алкоголю в крові прийнято визначати в проміле. 0,5 проміле означає, що на літр міститься в організмі рідини доводиться 0,5 г алкоголю (або на 100 мл - 50 мг алкоголю).

Завдання Перше

Чоловік вагою 80 кг, випив 2 пляшки пива (1 л), яке містить алкоголю 5%. Скільки проміле алкоголю в його крові?

Щоб визначити це, треба виходити з того, що рідина становить приблизно 70% від загальної ваги тіла.

Вважаємо: 80 кг х 70% = 56 кг (важить рідина).

У свою чергу, випите пиво містить 35 г чистого алкоголю.

Таким чином, на 1 кг міститься в тілі рідини буде:

35 г: 56 кг = 0,6 приблизно

Це означає, що на 1 000 г міститься в тілі рідини доводиться 0,6 г чистого алкоголю, 0,6 або проміле.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4485 днів тому   #  

Завдання Друге

Жінка, вага якої становить 55 кг, випила 2 пляшки пива із вмістом алкоголю 5%. У цьому випадку розрахунок проводитиметься трохи інакше. Справа в тому, що, насамперед, маса тіла жінки менше. А по-друге, рідина в тілі жінки складає тільки 60% від загальної ваги. В даному випадку це 33 кг.

Так що на 1 кг міститься в тілі рідини буде:

35 г: 33 кг = 1,06 г, або 1,06 проміле.

Виходить, що однакову кількість випитого алкоголю робить його вміст у крові жінки більшим, ніж в крові чоловіка.

На жаль, таким чином можна лише приблизно розрахувати проміле.

Насправді вміст алкоголю в крові визначає велика група чинників.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4485 днів тому   #  

Вплив алкоголю на водіння

Багато автолюбителів вважають, що якщо в крові менше 0,5 проміле алкоголю, то нічого поганого статися не може.

Але потрібно мати на увазі, що навіть зовсім незначна доза алкоголю в крові може впливати на дорожню безпеку.

0,2-0,5 проміле

При такому змісті не можна точно сприймати рухомі джерела світла. Народжуються проблеми і з оцінкою обсягів. Зростає схильність до ризикованої їзди.

Наслідки:

- Неможливо точно визначити відстань до зустрічної автомашини;
- Їзда стає більш ризикованою, наприклад при обгоні;
- Не дотримується безпечна дистанція.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4485 днів тому   #  

0,5-0,8 проміле

Неправильне визначення відстані. При зміні умов освітлення погіршується можливість очей пристосовуватися до цього. Послаблюється сприйняття червоного світла. Знижуються можливості реагувати і послаблюється увагу. Порушується рівновага.

Наслідки:
- Найважче сприймаються червоний світловий сигнал, сигнали гальма і зупинки, огородження небезпечних ділянок шляху;
- Виникають проблеми пристосування до різних умов освітлення, наприклад, при переході від дальнього світла до ближнього;
- Неправильно визначається відстань, наприклад, до крутого повороту дороги;
- Мотоциклісти та велосипедисти не можуть утриматися в своєму ряду.

0,8-1,2 проміле

Починається ейфорія, розслаблення, переоцінка своїх можливостей, зменшення кута зору (так званий тунельний погляд). Дуже погіршується сприйняття предметів і невірно оцінюється відстань (глибина зору).

Наслідки:

- Досить ризикований стиль водіння;
- Погіршення зору після перемикань ближнього і дальнього світла;
- Надто пізно помічаються пішоходи, велосипедисти, які стоять на дорозі транспортні засоби;
- Бічний зір неправильно оцінює ситуацію - через це можуть бути зачеплені що їдуть повз транспортні засоби.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4485 днів тому   #  

1,2-2,4 проміле

Їхати практично неможливо. Все більше погіршується здатність очей пристосовуватися до зміни освітлення. Істотно погіршується увага і можливість концентруватися. Сильна ейфорія і розслабленість, надмірна самовпевненість. Сильне уповільнення і порушення реакції. Середні та сильні порушення рівноваги.

Наслідки:
- Надзвичайно ризикований стиль їзди;
- Великі проблеми при орієнтуванні в просторі;
- Помилки в рухах при водінні, наприклад замість гальм натискається педаль газу.

- 4-5 проміле - Вважається смертельною дозою.

Виведення алкоголю

Алкоголь переробляється печінкою. Середня швидкість, з якою алкоголь виводиться з крові в чоловічому організмі становить 0,10-0,15, а в жіночому - 0,085-0,10 проміле на годину. Так що процес цей тривалий.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4485 днів тому   #  

Приклад

Людина під час святкування дня народження випив разом з друзями.
Опівночі складу алкоголю в крові досяг 2,0 проміле.
В 7,30 ранку в крові все ще 1,3 проміле алкоголю. Навіть до обіду наступного дня в крові як і раніше підвищений рівень алкоголю.
24,00 ... 2,0 проміле
07,30 ... 1,3 проміле
12,00 ... 0,8 проміле
20,00 ... 0,0 проміле
Виходить, що за кермо можна сідати тільки ввечері наступного після рясного прийому алкоголю дня.
Пам'ятай! Немає такого засобу, що допомогло б швидкому виведенню алкоголю з організму.

Не допомагають ні душ, ні кави, ні інші підбадьорливі засоби.

Перш ніж сісти за кермо

Завжди пам'ятай: у алкоголю оманливе вплив! Самому точно визначити проміле неможливо. За словами лікарів, для когось 0,5 проміле - це 100 грам горілки, а для когось - лише два ковтки пива. Визначити свою дозу можна тільки на газоаналізаторі в наркодиспансері.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4485 днів тому   #  

Будь уважний з медикаментами, вживаючи алкоголь - побічна дія ліків непередбачувано!

Автоінспектор не займається хімічними аналізами, а оцінює стан водія по його поведінці і зовнішньому вигляду. Враховуючи, що на дорозі тебе гальмує не нарколог, а все-таки інспектор, то тобі важливіше думати не про те, скільки проміле алкоголю в твоїй крові, а про те, наскільки адекватно твоя поведінка, і чи відчує запах даішник.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4467 днів тому   #  

https://picasaweb.google.com/100027233263094554307/252012#5701589565498507378

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4463 дні тому   #  

https://lh5.googleusercontent.com/-FqpKItrnNmU/TyZER6xzb8I/AAAAAAAACe0/EzH1W1OxwYU/s600/sobreo-14.jpg

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.